18.03.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: tiktok.com/@luiscarloszara/).
Filmár a tiktoker z Brooklynu Luis Carlos Alvarez Zaragoza si vyšiel na večeru do reštaurácie v New Yorku ocenenej hviezdičkou Michelin. Ako sa ukázalo, bol veľmi sklamaný, keď sa tam dostal, pretože jedna z jeho priateliek dostala oveľa menšiu porciu jedla, pretože bola žena.
Luis sa spolu so svojimi priateľmi vybral do reštaurácie Sushi Noz, ktorá vlani na jeseň získala druhú michelinskú hviezdu. Muž a jeho spoločníci očakávali úžasný kulinársky zážitok, no žiaľ, večera ich veľmi sklamala. Keď Luis zverejnil video z návštevy reštaurácie, na internete sa strhla búrka.
Diskriminuje reštaurácia s dvoma michelinskými hviezdami ženy? „Povedali im, že dostane menšie porcie.“
Ako sa ukázalo, toto bol Luisov šiestykrát v reštaurácii, ale toto bola jeho prvá návšteva po tom, čo Sushi Noz získal svoju druhú hviezdu Michelin. Na jedlo minul 700 dolárov, no ako povedal vo videu, cena nestála za tú cestu.
Jednou zo sťažností bol neprofesionálny spôsob podávania jedál.
„Ďalší aspekt, ktorý sa nám nepáčil, bol fakt, že našej kamarátke ako jedinej žene v spoločnosti povedali, že dostane menšie porcie“
– vysvetlil vo videu.
Napriek tomu zostala cena jedla rovnaká.
@luiscarloszara Sushi Noz in NYC, unfortunately not worth a special trip anymore!! #sushinoz #omakase #sushi #nigiri #finedining #winepairing #japanesefood #seafood #restaurant #restaurantreview #michelin #michelinguide #michelinstar #onemichelinstar #twomichelinstars ♬ Retro Modern Lo-Fi Lounge, 10 minutes(1003987) – 8.864
Záznam vyvolal na internete búrku. K veci sa vyjadril zamestnanec reštaurácie. „Je to urobené s ohľadom na hosťa“
Video získalo viac ako tri tisícky komentárov. Používatelia internetu kritizujú správanie voči ženám a Steven Hall, zamestnanec Sushi Noz, sa k veci vyjadril v rozhovore pre New York Post.
„Jedlo sa začína piatimi alebo šiestimi otsumami (malé taniere), ktoré môžu byť samy o sebe dosť sýte. Predtým, ako sa na jedálnom lístku objaví sushi sekcia, sa šéfkuchár často pýta hostí, ktorí prichádzajú prvýkrát, či preferujú menšie porcie ryže. (…) Toto sa robí s ohľadom na hosťa, aby sa zabezpečilo, že si vychutná celé menu bez toho, aby bol príliš sýty“
– vysvetlil.
Počas večere sa stala ešte jedna nepríjemná vec. Totiž jeden z Luisových priateľov odmietol jeho posledné jedlo, pretože bol dostatočne sýty. Myslel si, že jeden z jeho priateľov dostane jedlo, ale zamestnanec ho hodil do odpadkového koša. Tí, ktorí video komentujú, nešetria slovami a nešetria kritikou.
„To je nejaký vtip?“
„Znie to ako skutočná nočná mora.“
„Menšia porcia za rovnakú cenu?!“
– čítame v komentároch.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Otrava alebo jednoduchá chyba? Hostia reštaurácie zrazu začali pľuvať krv. Polícia prípad vyšetruje
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.