21.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/UlianovDmitrii).
Ak hľadáte alternatívu nedeľného obeda, vyberte si lahodné francúzske rezne. Ich jedinečnú chuť sa oplatí vychutnať. Najmä syrový obal, ktorý túto pochúťku obklopuje, je nezabudnuteľnou pastvou pre zmysly. Určite vám zostane dlho v pamäti.
Hoci klasika kuchyne, ako sú fašírky alebo rezne, je často základom nedeľného obeda, oplatí sa experimentovať a spestriť jedálny lístok hľadaním nápaditých riešení. Objavovanie nových jedál z iných krajín nám umožňuje rozšíriť si chuťové obzory. Príkladom sú napríklad francúzske kotlety. Vaša rodina si bude pýtať dupľu.
Kuracie rezne so syrom na nedeľný obed? Vyberte si francúzsku verziu
Na prípravu francúzskych rezňov potrebujeme:
- pol kila kuracích pŕs
- 1 vajce
- 100 g žltého syra
- 2 polievkové lyžice múky
- balíček cibuľovej polievky
- 130 ml mlieka
- soľ a korenie podľa chuti
- olej na vyprážanie
Na samom začiatku sa venujte kuraciemu mäsu a nakrájajte ho na plátky hrubé asi 1 cm. Potom sa venujte ostatným prísadám:
- Syr nastrúhajte na strúhadle s veľkými okami.
- V samostatnej miske rozšľahajte vajce, pridajte mlieko, soľ, korenie a balíček cibuľovej polievky. Dobre premiešajte.
- Do vaječnej zmesi pridajte nastrúhaný syr a múku a dobre premiešajte.
- Do misky s cestíčkom pridajte nakrájané mäso a jemne ho obaľte, pričom dbajte na to, aby bol každý kúsok dôkladne obalený.
- Na panvici rozohrejte olej na strednom ohni. Kuracie rezne opečte z oboch strán dozlatista, približne 4 – 5 minút z každej strany.
- Po opečení odložte rezne na tanier vystlaný papierovou utierkou, aby sa absorboval prebytočný tuk.
Ako zistiť, či sú kuracie prsia dobré? Pozornosť treba venovať niekoľkým veciam
Pri výbere dobrých kuracích pŕs sa oplatí venovať pozornosť niekoľkým dôležitým faktorom. V prvom rade je to farba mäsa. Malo by byť svetloružové a jednotné, vyhnite sa tým so žltými alebo modrými škvrnami a zmenou farby. Dôležité je tiež skontrolovať obal. Vyhnite sa napučaným obalom. Môže to znamenať nedostatočnú čerstvosť. Pri ohmatávaní pŕs cez fóliu dávajte pozor na pružnosť. Dobré kurča sa pod tlakom nedeformuje. Ak po dotyku pretrváva dlhotrvajúca priehlbina, môže to znamenať dlhé alebo nesprávne skladovanie.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Toto sú 2 najlepšie recepty na kuracie mäso. Vďaka spôsobu pečenia bude šťavnaté a jemné
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.