22.03.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anastasia_Panait).
Ako pripraviť rovnomernú, nadýchanú a vlhkú piškótu? Použite tento recept! Kefírová piškóta vyjde dokonale nadýchaná. Takto vyrobená, nevyžaduje namáčanie v punči. Bude to vynikajúci základ pre koláče a torty.
Piškótové cesto je nenahraditeľným základom mnohých koláčov. Na dosiahnutie dokonalej konzistencie – jemnej, ale nie príliš suchej a nadýchanej ako obláčik – vám odporúčame použiť osvedčený postup, ktorý si odovzdávajú gazdinky a cukrárky medzi sebou. Neváhajte a vyskúšajte!
Piškóta s kefírom. Dokonale nadýchaná. Neoľutujete
Ingrediencie:
- 3 vajcia
- 220 g cukru
- 2 lyžičky cukru s pravou vanilkou
- 330 ml kefíru
- 160 g pšeničnej múky, typ 450
- 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
- 170 g krupice
Okrem toho:
- 120 ml mlieka
Potrebné kuchynské náradie:
- forma na tortu s priemerom 26 cm,
- mixér.
Spôsob prípravy:
- Vajíčka rozbijeme do misky. Vyšľahajte ich mixérom do nadýchanej konzistencie. Počas miešania postupne pridávajte cukor a vanilkový cukor.
- Do nadýchanej vaječnej zmesi pridajte kefír. Prísady spolu premiešajte.
- Do mokrých prísad postupne pridávajte múku s práškom do pečiva a krupicu. Prísady miešajte, kým sa nespoja. Hotové kefírové piškótové cesto odložíme asi na 30 minút (aby krupica napučala).
- Dno tortovej formy s priemerom 26 cm vyložíme papierom na pečenie. Predhrejte rúru na 180 stupňov (horný a dolný ohrev). Piškótové cesto nalejte do formy.
- Kefírovú piškótu pečte 45 minút (ak pichnete do cesta špadľu, tak kým nie je suchá).
- Upečený piškótový koláč vyberte z rúry a popichajte špajdľou alebo špajdľovou tyčinkou. Vrch potrieme mliekom. Namočenú piškótu vráťte do teplej rúry asi na 10 minút.
- Hotový piškótový koláč vyberte z rúry a odložte ho úplne vychladnúť. Pomocou noža odrežte okraje od formy. Odstráňte okraj tortovej formy.
- Kefírový piškótový koláč natrite obľúbeným krémom.
Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Raz ich zjete a už na ne nikdy nezabudnete. Tieto koláče si zaslúžia zlatú medailu
Pistáciový cheesecake zmizne zo stola ako prvý. Za svoju hlbokú chuť vďačí tejto ingrediencii
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.