25.03.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/zi3000).
Veľká noc sa bez bábovky nemôže konať. Ak chcete na tento deň pripraviť ten najlepší koláč, odporúčame použiť tento recept. Keď som ho prvýkrát uvidela, nemohla som uveriť, že je skutočný. Prekvapila ma najmä jedna ingrediencia. Keď sa s ním stretnete, možno vás čaká veľký šok.
Bábovky sú súčasťou veľkonočného stola, na ktorom nesmú chýbať. Je to pečený výrobok, ktorý robí veľký dojem nielen z hľadiska chuti, ale aj vzhľadu. Na jeho prípravu zvyčajne používame veľmi známy recept. Je to dobrý ťah, pretože takto vieme, že pečivo vyjde chutné a všetci ho budú chváliť. Keď však poznáte tento recept, okamžite sa rozhodnete pre jeho prípravu. Je originálny vďaka tejto jedinej ingrediencii.
Recepty na bábovky, ktoré poznám, nevynikali ničím zvláštnym. U nás doma sa zvyčajne používali tradičné recepty, ktoré ešte pamätajú časy mojej prababičky. Tento nápad na pečenie ma však zaujal. Aby sa sladkému koláču dodalo trochu viac chuti, pridáva sa k nemu želé. V závislosti od vašich chuťových preferencií si môžete vybrať rôzne príchute, ja som sa rozhodla pre višňovú.
Recept na bábovku so želé
Ingrediencie:
- 270 g pšeničnej polohrubej múky,
- 250 g margarínu,
- 5 vajec,
- 250 g jemného cukru,
- 12 g vanilkového cukru,
- 2 čajové lyžičky prášku do pečiva,
- 5 balíčkov višňovej želatíny.
Prísady na polevu:
- tabuľka horkej čokolády,
- 3 lyžice mlieka,
- niekoľko lyžíc kokosových vločiek.
Spôsob prípravy:
- Prvým krokom je príprava cesta. Margarín vložte do hrnca a na miernom ohni ho za častého miešania rozpustite. Po uplynutí tohto času ho stiahnite z ohňa a odložte bokom, aby vychladol.
- Vajíčka rozbijeme do samostatnej misky a vyšľaháme ich mixérom. Z času na čas vmiešajte cukor a vanilkový cukor. Potom pridáme múku preosiatu cez sito a zmiešanú s práškom do pečiva. Na samom konci striedavo pridávajte želé a vychladnutý margarín. Všetko dôkladne premiešajte, kým nezískate hladkú konzistenciu bez hrudiek.
- Formu na bábovku vymažte margarínom a nalejte do nej pripravenú zmes. Bábovku vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 40-45 minút. Po tomto čase koláč vyberte z rúry a nechajte ho vychladnúť.
- Teraz je čas pripraviť polevu. Čokoládu nalámeme na malé kúsky a spolu s mliekom rozpustíme vo vodnom kúpeli za častého miešania. Bábovku polejeme teplou polevou a posypeme kokosovými hoblinami. Nechajte ju vychladnúť a potom podávajte.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Veľkonočná čokoládová roláda s exotickým nádychom. Nedá sa jej odolať
Piškótový koláč s kefírom. Piškóta nebola ešte nikdy taká nadýchaná
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.