26.03.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Viktoria Hodos).
Každý z nás má niekedy deň, keď má čas len na rýchly obed. Nemáme možnosť čakať mnoho minút, kým sa jedlo upečie. V takýchto chvíľach prichádza na pomoc tento recept na rýchly obed s brokolicou a vajíčkami. Toto sú vynikajúce rezne, ktoré sú ešte lepšie ako toľko obľúbené rezne z mletého mäsa.
Rezne sú jedným z najrýchlejšie pripravených jedál na obed. Zvyčajne ich však jeme v mäsovej verzii. Aj keď uprednostňujete tento typ jedla, niekedy sa oplatí vyskúšať vegetariánske verzie. Napokon sa môže ukázať, že to, čoho sme sa doteraz trochu báli, je ešte chutnejšie ako mleté mäso, ktoré máme radi.
Tak je to aj s týmito vaječnými rezňami. Ale nie hocijaké! Nie sú to totiž klasické vaječné rezne, ale trochu iné. A sú ideálne pre tých, ktorí majú chuť na obed s brokolicou, ale nie nevyhnutne s tou obyčajnou, len varenou. Do našich rezňov sme teda pridali túto zeleninu, ale vôbec nie ružičky, ale stonku, ktorá je tiež jedlá (o čom veľa ľudí nemá ani potuchy). Zistíte, že táto kombinácia spolu dokonale ladí.
Recept na obed alebo večeru s brokolicou. Tieto rezne sú dokonca lepšie ako mleté rezne
Ingrediencie:
- 7 vajec,
- stonka z jednej brokolice,
- cibuľa,
- 100 g syra,
- lyžica masla,
- strúhanka,
- soľ a korenie podľa chuti,
- olej na vyprážanie.
Spôsob prípravy:
Najprv uvarte stonku brokolice v osolenej vode. Uvarte aj päť vajec natvrdo. Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a orestujeme na masle, kým nezosklovatie.
Vo veľkej miske zmiešajte uvarené a nakrájané stonky a nakrájané vajcia uvarené natvrdo. Pridajte osmaženú cibuľu a nastrúhaný syr. Nakoniec všetky prísady osolíme, okoreníme a premiešame. Rozklepnite dve surové vajcia a všetko opäť premiešajte.
Mokrými rukami vytvarujte rezne. Každý obalíme v strúhanke a potom z oboch strán opečieme na rozpálenom oleji. Rezne by mali pekne zhnednúť. Po vyprážaní ich osušte na papierovej utierke. Tieto zeleninové rezne môžete podávať s obľúbenou omáčkou a ďalšími prílohami, ktoré zvyčajne používate na mäsové rezne. Rýchly obed s brokolicou je hotový!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ako pripraviť mleté rezne, aby boli šťavnaté a jemné? Jedna vec, ktorú moja babička nepridávala
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.