24.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nicoleta Ionescu).
Stalo sa vám niekedy, že ste po vytiahnutí tvarohového koláča z rúry zistili, že dokonalý koláč zrazu spadol? S týmto problémom sa stretlo veľa ľudí a našťastie sme sa naučili, ako sa mu vyhnúť. Dnes sa s vami podelíme o niekoľko trikov, ktoré vám pomôžu vyhnúť sa tomuto problému a navyše pripraviť dokonale nadýchaný tvarohový koláč, ktorý každého ohromí.
Príprava jedla môže byť pre mnohých z nás trochu stresujúca, najmä keď sa chceme dobre predviesť pred svojimi blízkymi. Veľká noc nás nabáda k príprave dezertov, ktoré ozdobia náš stôl a urobia sviatky sladšími. Určite sa rozhodneme pripraviť tvarohový koláč, ktorý všetci tak milujú. S týmto pečivom je však jeden problém. Po upečení veľmi často klesá a stráca svoju nadýchanosť a vzhľad. Našťastie sme sa naučili niekoľko spôsobov, ako tento problém odstrániť.
Triky, vďaka ktorým bude váš tvarohový koláč vždy nadýchaný
- Sledujte teplotu ingrediencií
Teplota ingrediencií je mimoriadne dôležitá. Uistite sa, že všetky prísady majú izbovú teplotu, najmä syr a vajcia. Studené produkty môžu mať za následok nerovnomerné pečenie a ovisnutie cheesecaku po vybratí z rúry. Ak chcete mať istotu, že pripravované výrobky majú správnu teplotu, vyberte ich z chladničky niekoľko hodín pred prípravou pečiva.
- Pečenie na dve etapy
Tajomstvo dokonale upečeného tvarohového koláča spočíva v pečení v dvoch fázach. Začnite krátkym predpečením pri vysokej teplote, potom teplotu znížte a pokračujte v pečení pri nižšej úrovni. Tento postup pomôže zabrániť náhlemu scvrknutiu tvarohového koláča a zabezpečí rovnomerné prepečenie.
- Vyhnite sa náhlym zmenám teploty
Náhle a veľmi veľké teplotné skoky počas pečenia nepôsobia v náš prospech. Preto počas tohto obdobia neotvárajte rúru. Po skončení pečenia nechajte cheesecake niekoľko minút jemne vychladnúť v zatvorenej rúre a až potom ho vyberte.
- Riadené chladenie
Po vypnutí rúry ho nechajte v spotrebiči vychladnúť. Potom ho opatrne preložte na rošt a nechajte pri izbovej teplote chladnúť ďalších niekoľko hodín. Kontrolované chladenie pomôže predísť rýchlym zmenám teploty, ktoré môžu spôsobiť sklesnutie upečeného výrobku.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Veľkonočná čokoládová roláda s exotickým nádychom. Nedá sa jej odolať
Malinový oblak odchádza. Túto Veľkú noc budem svojim hosťom ponúkať verziu s pistáciami
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.