26.03.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/DashaR).
Dokonalý dezert nemusí byť nevyhnutne časovo náročný a obsahovať veľa ingrediencií. Niekedy stačí dobrý nápad a len chvíľka na prípravu chutného občerstvenia, na ktorom si určite pochutná rodina aj hostia. Existuje koláč, ktorý sa dá pripraviť len zo štyroch ingrediencií za 4 eura.
Najpohodlnejšie koláče sú tie, ktoré sa dajú pripraviť bez pečenia. Je to preto, že nemusíme čakať, kým sa upečú, a základom môžu byť sušienky alebo piškóty. Medzi nimi môžu byť najrôznejšie zmesi, v závislosti od vašich chutí a od toho, čo máte náhodou v kuchynských skrinkách. V prípade prezentovaného dezertu potrebujeme len štyri ingrediencie. Jeho chuť si získa srdcia všetkých jedákov.
Nepečený koláč zo štyroch ingrediencií
Príprava chutného nepečeného koláča je naozaj jednoduchá. Na jeho prípravu budete potrebovať tieto ingrediencie:
- 2 balíčky sušienok (približne 500 g),
- 3 vanilkové pudingy s pridaným cukrom,
- 1 kocka masla alebo margarínu (250 g),
- 1 liter mlieka.
Ak sa chystáte koláč poliať čokoládovou polevou, budete potrebovať aj 100 ml smotany na šľahanie, tabuľku horkej čokolády a niekoľko kociek čokolády, ktoré nastrúhate na hoblinky. Treba však pamätať na to, že poleva nie je potrebná. Koláč bude chutný aj bez nej.
Ako pripraviť nepečený koláč? Spôsob prípravy
Prípravu koláča začneme prípravou pudingovej zmesi. Puding rozpustíme v šálke studeného mlieka a zvyšok privedieme do varu. Keď je to hotové, rozpustené pudingy vlejeme do mlieka a – za stáleho miešania – ešte niekoľko minút povaríme. Potom zmes necháme vychladnúť.
Maslo alebo margarín vyšľaháme do nadýchanej peny. Do rozmiešaného masla alebo margarínu pomaly pridávame studený puding, kým nevznikne homogénny krém. Formu na pečenie vyložíme papierom na pečenie a na dno poukladáme prvú vrstvu sušienok. Časť pudingovej zmesi vylejeme na sušienky a opäť na ňu poukladáme sušienky. Postup opakujte, kým sa všetky prísady nespotrebujú. Potom dezert vložte do chladničky aspoň na 2 hodiny, aby stuhol.
Koláč môžete podávať aj bez polevy, ale pokrytý ňou bude vyzerať a chutiť ešte lepšie. Na prípravu polevy rozpustite čokoládu vo vodnom kúpeli, potom pridajte šľahačkovú smotanu a dôkladne premiešajte. Polevu nechajte vychladnúť a nalejte ju na vychladnutý koláč. Ozdobíme čokoládovými hoblinkami alebo akýmkoľvek iným zdobením, ktoré máme radi.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Veľkonočná čokoládová roláda s exotickým nádychom. Nedá sa jej odolať
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.