26.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/NataliaPopova).
Zemiakové placky sú naším obľúbeným jedlom medzi Slovakmi. Zvyčajne sa pripravujú podľa jedného klasického receptu a nepridávajú sa do nich nezvyčajné prísady. Tentoraz sme sa to rozhodli zmeniť a ozvláštniť ich chuť. Táto kombinácia je prekvapivo dobrá.
Zemiakové placky sú jedným z tradičných jedál, ktoré sú na našich stoloch vždy obľúbené. Ich chrumkavá kôrka a jemný vnútrajšok z nich robia ideálnu voľbu na obed, večeru alebo desiatu. Niekedy sa však oplatí klasický recept trochu spestriť pridaním jedinečnej ingrediencie, napríklad lososa. Zemiakové placky s lososom sú kombináciou dvoch jedinečných ingrediencií chrumkavých placiek a jemného, aromatického lososa. Táto nezvyčajná kombinácia vytvára pokrm, ktorý poteší chuťou aj vzhľadom.
Kým tradičné zemiakové placky sa často podávajú s kyslou smotanou alebo duseným mäsom, zemiakové placky s lososom sa môžu podávať na mnoho rôznych spôsobov. Môžu byť samostatným pokrmom, podávaným s obľúbeným dipom, alebo môžu byť súčasťou vynikajúceho občerstvenia na večierku. Môžu sa podávať teplé aj studené, takže sú ideálnou voľbou na rôzne príležitosti.
Recept na zemiakové placky s lososom
Ingrediencie
- 4 veľké zemiaky,
- 250 g lososa,
- cibuľa,
- 2 vajcia,
- 2 PL pšeničnej múky,
- 2 PL nasekanej petržlenovej vňate,
- strúčik cesnaku,
- soľ a korenie podľa chuti,
- olej na vyprážanie.
Spôsob prípravy
- Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nastrúhame na veľkom strúhadle, to isté urobíme s cibuľou. Lososa nakrájajte na menšie kúsky a pridajte k zelenine. Pridáme vajcia, múku, nasekanú petržlenovú vňať, pretlačený cesnak, soľ a korenie a dobre premiešame.
- Do veľkej panvice nalejte olej a rozohrejte ho na strednom ohni. Po zohriatí na nej formujte placky a jemne ich sploštite, aby mali tvar palacinky.
- Placky smažte asi 3 – 4 minúty z každej strany, kým nie sú zlatisté a chrumkavé.
- Keď sú lososové zemiakové placky hotové, osušte ich na papierovej utierke, aby ste sa zbavili prebytočného oleja.
- Podávajte ich teplé, ozdobené obľúbenou prílohou, napríklad kyslou smotanou, kôprom alebo citrónovou šťavou.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Recept na zemiakové placky. Babička ich robila najlepšie. Cibuľový trik sa hodí
Zemiakové placky sú chrumkavé a veľmi chutné. Stará mama do nich pridávala nezvyčajnú prísadu
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.