26.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: freepik/freepik).
Recept na vynikajúci guláš z bravčového mäsa a zeleniny nie je žiadnym tajomstvom. Tento jednoduchý, ale mimoriadne chutný pokrm si môžete ľahko pripraviť v pohodlí vlastnej kuchyne. Je skvelý na každodenné obedy, ako aj na slávnostné jedlá.
Guláš z mäsa a zeleniny je výborný nápad na večeru z jedného hrnca. Jedlo je nielen chutné a výnimočne aromatické, ale aj sýte. Dodá nám energiu a silu po náročnom dni. Ak hľadáte recept na jednoduché a rýchle jedlo, odporúčame pozrieť si nasledujúce tipy.
Recept na guláš, ktorý nikdy nenudí. S týmito ingredienciami chutí fenomenálne
Guláš z bravčového mäsa môžete pripraviť v dvojnásobnom pomere, takže si môžete pripraviť večeru na dva alebo tri dni. Navyše sa dá aj tepelne upraviť alebo zmraziť. Hotové jedlo tak na vás bude čakať každý deň. Len nezabudnite na prípravu pokrmu použiť veľmi kvalitné mäso – pocítite rozdiel!
Zloženie:
- 1 kg bravčovej šunky bez kosti,
- 2 póry,
- 2 cibule,
- 5 strúčikov cesnaku,
- 1 mrkva,
- 50 ml paradajkového koncentrátu,
- niekoľko bobkových listov,
- 1 polievková lyžica múky,
- 1 PL oleja,
- 1 čajová lyžička majoránky,
- 1 čajová lyžička soli,
- 1 čajová lyžička korenia,
- pol čajovej lyžičky štipľavej papriky,
- pol čajovej lyžičky údenej papriky.
Bravčové mäso dusené so zeleninou. Spôsob prípravy
Začnite prípravou zeleniny. Ošúpte a nakrájajte cibuľu, mrkvu a jedlú časť póru na plátky. Nakrájanú cibuľu vložte do hlbokej panvice s rozpáleným olejom. Po zosklovatení zeleninu preložte na tanier. Strúčiky cesnaku pretlačte cez lis. Potom pripravte mäso.
Šunku umyte, osušte papierovou utierkou a nakrájajte na malé kocky. Mäso osolíme a okoreníme a vložíme do tej istej panvice ako cibuľu. Dôkladne ho opečte zo všetkých strán, kým nezíska zlatohnedú farbu. Posledným krokom je udusenie všetkých ingrediencií.
Do hrnca vložte opečené mäso, nakrájanú zeleninu a glazovanú cibuľu. Všetko zalejte vodou, ale len toľko, aby bolo bravčové mäso zakryté. Prikryté varte 15 minút, potom pridajte cesnak, bobkový list, majorán, štipľavú a údenú papriku a paradajkový pretlak. Osolíme, okoreníme a všetko varíme pol hodiny.
Počas tejto doby mäso zmäkne a stane sa veľmi jemným. Ku koncu varenia pridajte lyžicu múky zmiešanej s vodou a výsledný guláš ochuťte, aby zhustol. Po piatich minútach odstavte z ohňa a podávajte s čerstvým chlebom, varenou kašou alebo ryžou. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Mäso už nikdy nebude tvrdé. Do omáčky stačí pridať tri polievkové lyžice
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.