29.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: facebook.com/alesia.cooper.5).
Obyvateľka Texasu Alesia Cooperová na Facebooku ukázala, čo sa stalo s kurčaťom, ktoré kúpila na trhu. Žena mäso očistila a na chvíľu odišla z kuchyne. Keď sa vrátila, nemohla uveriť vlastným očiam. Kuracie prsia vyzerali, akoby sa rozštiepili. Komentujúci uviedli, že to vyzeralo hrozne. Poukázali tiež na to, že by mohlo ísť o takzvané špagetové mäso. Nejde o žiadny vtip, pretože takýto jav skutočne existuje.
Cooperová opísala svoj príbeh na Facebooku. K príspevku pripojila fotografiu zvláštne vyzerajúceho kurčaťa. „Rozmýšľala som, či to mám zverejniť, a povedala som si, že keď som to videla ja, musíte to vidieť aj vy,“ povedala. – začala svoj príspevok. Ďalej Američanke povedala, že pripravovala večeru pre svoje deti. Mäso očistila ako zvyčajne, a keď sa po chvíli vrátila a chcela začať variť, videla, že s kuracími prsiami sa stalo niečo zvláštne.
Myslím, že je to staré, alebo možno je to len náhrada mäsa. Cooperová použila výraz „falošné mäso“ na označenie rastlinných výrobkov, ktoré majú chuťou, vzhľadom a tvarom pripomínať mäso – ale nie som si istá. Odvtedy som vykostené kuracie mäso už nikdy neurobila
– napísala.
Jej príspevok vzbudil obrovský záujem. Bol zdieľaný viac ako 10 000-krát. Bolo pod ním aj viac ako tritisíc komentárov. Mnohí ľudia napísali, že mäso vyzerá „hrozne“ alebo „strašne„. Niektorí sa podelili o svoje postrehy, že v súčasnosti už kuracie mäso nechutí tak, ako kedysi.
Ukázala, čo sa stalo s kurčaťom z trhu. Čo je takzvané špagetové mäso?
Pomerne málo ľudí však presne zhodnotilo, čo sa mohlo stať s kurčaťom, ktoré kúpila Cooperová. Písali o takzvanom špagetovom mäse. Hoci to znie ako humorné prirovnanie, takýto jav skutočne existuje. Ako sa dočítame na webovej stránke Národnej lekárskej knižnice vo vedeckom článku, ktorý publikovali vedci z Bolonskej univerzity v časopise Frontiers in Physiology, špagetové mäso je abnormalita, ktorá sa vyskytuje v prsných svaloch rýchlo rastúcich brojlerov.
Prejavuje sa stratou integrity prsného svalu, ktorý sa javí ako mäkký, kašovitý a zle natiahnutý, pripomínajúci špagetové rezance.
– uviedli v štúdii.
Výskyt tejto abnormality sa odhaduje až na 20 %. Má nepriaznivý vplyv na zloženie mäsa, jeho výživovú hodnotu (štúdie naznačujú, že môže mať nižší obsah bielkovín) a technologickú hodnotu, čo vedie k celkovému zníženiu hodnoty. Výskumníci konštatujú, že tento jav je stále málo známy a jeho príčiny nie sú úplne objasnené. Pravdepodobne však súvisí s príliš rýchlym rastom kurčiat v priemyselných chovoch. Keď ich prsia rastú neprirodzeným tempom, svalové tkanivo dostáva príliš málo kyslíka, čo môže spôsobiť oddeľovanie vlákien. Sú také voľné, že ich môžete vytiahnuť prstami.
Takéto mäso je po uvarení mäkšie a jemnejšie. Vďaka tomu je vhodné najmä na spracované výrobky.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Toto sú 2 najlepšie recepty na kuracie mäso. Vďaka spôsobu pečenia bude šťavnaté a jemné.
Po prvom súste budete mať pocit, že je lepšie ako ostatné. Toto kuracie mäso je moje číslo jedna
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.