02.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Slatan).
Ráno vstanete, máte chuť na chutné chlebíčky, ale zistíte, že ste deň predtým zabudli kúpiť chlieb? Nič nie je stratené. S pomocou tohto receptu si budete môcť pochutnať na chutnom a čerstvom chlebe už za pár minút. A to bez použitia rúry.
Zvonku chrumkavé, zvnútra mäkké, s čerstvým a ešte teplým povrchom. To je opis dokonalého chleba. Ak sa vám ho nepodarilo zohnať v obchode, nič nie je stratené. Už za pár minút budete mať chutný bochník pripravený na panvici. Je ideálny na sendviče a ako doplnok k iným jedlám.
Ako rýchlo pripravíte domáci chlieb? Urobte ho na panvici
Asi nie je nič lepšie ako čerstvý, teplý domáci chlieb. Bohužiaľ, jeho príprava môže byť časovo náročná a niekedy aj únavná. Nie je prekvapením, že mnohí ľudia sa rozhodnú pre hotové bochníky, ktoré ponúkajú pekárne a obchody. Ak máte chuť upiecť si ho sami, ale nechcete tomu venovať veľa času, pripravte si chlieb z panvice. Je rovnako chutný a jeho príprava vám zaberie len pár minút.
Aké prísady do domáceho chleba na panvici? Potrebujete len veľmi málo
Na prípravu chleba z panvice budete potrebovať:
- 450 g pšeničnej múky typu 450,
- 2/3 šálky teplej vody (150 ml),
- 1 čajová lyžička bieleho cukru,
- vrecúško sušeného droždia, t. j. asi 7 g (niečo viac ako 2 čajové lyžičky),
- 150 ml kefíru (vhodný je aj prírodný jogurt),
- neúplná čajová lyžička soli,
- cca 2 čajové lyžičky repkového oleja.
Ako upiecť chlieb na panvici? Je to triviálne
Výroba domáceho chleba na panvici je naozaj jednoduchá a rýchla. Najviac času strávite čakaním, kým cesto trochu vykysne, ostatné kroky sú hotové v okamihu. Začnite preosiatím múky do vysokej misy a rozpustením sušeného droždia a cukru v pohári teplej vody. Pripravenú zmes nalejte do múky a dôkladne, ale jemne premiešajte. Misku prikryte utierkou a odložte na 20 minút. Potom do cesta pridajte kefír, pridajte soľ, premiešajte a opäť odložte na 20 minút, ak nechcete extra nadýchaný chlieb. Potom dajte cestu hodinu. Po čase ešte raz premiesime a nakoniec vytvarujeme malý bochník. Dôležité je, aby sa cesto zmestilo do panvice, kde medzitým rozohrejeme 2 lyžice oleja. Posledným krokom je vyklopiť na ňu cesto a prikryť pokrievkou. Teraz ho už len pečte na strednom ohni asi 15 minút z každej strany. Vychutnajte si ho!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Banánový chlieb ešte nikdy nebol taký chutný a lahodný. Je to vďaka dvom ingredienciám
Najzdravší a najjednoduchší domáci chlieb. Je taký chutný, že ho jem bez masla
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.