3.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Magrig).
Fazuľa na maďarský spôsob je pokrm, ktorý zaujme milovníkov aromatických a hrejivých jedál. S mäsom, zeleninou a korením vyzerá mimoriadne lákavo. Je jednoduchá a rýchla na prípravu – ideálna na večeru.
Fazuľa na maďarský spôsob je ideálna na každodennú večeru. Horúci, lákavo voňavý pokrm nielen výborne chutí, ale zasýti vás na dlhé hodiny. Nižšie vám vysvetlíme, ako pripraviť chutné jedlo z fazule, papriky a slaniny.
Večera so zeleninou a mäsom nemusí byť nudná. Táto fazuľa je kulinársky hit
Príprava fazule na maďarský spôsob je jednoduchá a nenáročná. Najprv uvarte fazuľu a potom orestujte ostatné prísady. Keď je všetko mäkké, pridajte paradajkový pretlak, okoreňte – a chutná večera je hotová!
Ingrediencie:
- 250 g fazule,
- 180 g surovej slaniny,
- 200 g paradajkového pretlaku,
- 1 červená paprika,
- 1 zelená paprika,
- 1 veľká mrkva,
- 1 červená cibuľa,
- polovica cesnaku,
- polovica chilli papričky,
- 1 čajová lyžička paprikovej pasty,
- 1 čajová lyžička oregana,
- 1 čajová lyžička tymiánu,
- 1 čajová lyžička bazalky,
- niekoľko bobkových listov,
- štipka cukru,
- olej na smaženie,
- soľ a korenie.
Fazuľa na maďarský spôsob so slaninou a zeleninou. Spôsob prípravy
Prípravu začnite večer predtým. Fazuľu zalejte studenou vodou a nechajte ju namočenú cez noc. Na druhý deň fazuľu scedíme, dôkladne prepláchneme a uvaríme do mäkka v osolenej vode. V samostatnom hrnci zohrejte tuk. Na dno hrnca pridajte očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu. Zľahka ju opečte, kým nezosklovatie. Pridajte nadrobno nakrájanú chilli papričku, ako aj nakrájanú mrkvu, červenú a zelenú papriku a slaninu.
Smažte, kým všetky prísady nezmäknú. Ku koncu smaženia pridajte cesnak pretlačený cez lis. Obsah hrnca zalejte paradajkovým pretlakom a paprikovou masou. Po pridaní bobkových listov opäť premiešajte a prikryté varte. Znížte teplotu a pridajte uvarenú fazuľu. Nakoniec jedlo ochutíme soľou, korením, oreganom, tymiánom, bazalkou a trochou cukru. Premiešajte a priveďte do varu. Po 10-15 minútach bude krásne voňavý pokrm pripravený. Podávajte ho s uvarenými zemiakmi alebo čerstvým chrumkavým chlebom. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Česká polievka, ktorú sa oplatí dať na stôl. Môže nahradiť zemiakovú na kyslo
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.