4.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels/ Polina Tankilevitch).
Ako uvariť brokolicu, aby nestratila farbu a estetický vzhľad a pritom chutila výborne? Pomôže vám jednoduchý trik. Odteraz bude vždy chutná a zelená.

Foto: pexels/ Polina Tankilevitch
Varenie brokolice sa môže zdať jednoduché, ale ak chcete zabezpečiť, aby bola brokolica po vytiahnutí z vody stále zelená a pekne vyzerala, je dobré pamätať na jednu vec. V opačnom prípade sa môže zmeniť na nevzhľadnú kašu.
Hodiť brokolicu do osolenej vody a to je všetko? Zabudnite na dobrú chuť a vzhľad
Varenie brokolice je pomerne jednoduchá úloha. Mnohí ľudia ju jednoducho nakrájajú na menšie kúsky, hodia na niekoľko minút do vriacej a osolenej vody, potom ju vytiahnu a podávajú na jedenie. Pritom takýto postup, hoci je najjednoduchší, nezriedka zahŕňa stratu nielen farby, ale aj zodpovedajúcej pružnosti a výživovej hodnoty zeleniny. To všetko premení predtým chutné ružičky na nevzhľadnú hmotu. Ako sa to dá napraviť?
Ako uvariť brokolicu, aby zostala zelená? Najlepší recept

Foto: shutterstock/mama_mia
Správnym uvarením brokolica nielenže bude vyzerať zeleno a esteticky aj naservírovaná na tanieri, ale zachová si aj viac nutričných hodnôt. Takže aj keď vás vizuálne hľadiská nelákajú, oplatí sa použiť jednoduchý trik, aby to bolo oveľa zdravšie . v čom spočíva tajomstvo? Vodu na brokolicu nielen osoľte, ale pridajte aj trochu cukru. Samotnú zeleninu namočte do vody s octom, potom dôkladne opláchnite a rozdeľte na menšie časti. Keď voda v hrnci vrie, vhoďte do nej ružičky asi na 3 minúty. Po uplynutí tejto doby odstavte nádobu z ohňa, prikryte pokrievkou a odstavte na max. 4-5 minút. Až potom zeleninu preceďte, no nevynechávajte ani jeden krok.
Nezabudnite na túto činnosť po varení. Dá sa jesť surová brokolica?
Po vybratí brokolice z hrnca je dôležitá ešte jedna činnosť, aby bola chutná, pekná a zdravá. Ide o jej preliatie studenou vodou. Potom bude vyzerať naozaj chutne, presne ako na obrázku z kuchárskej knihy. A, samozrejme, nemôžete zabudnúť na jedinečnú chuť. A ak nie ste fanúšikom varenej zeleniny, nič nie je stratené. Pokiaľ netrpíte dráždivým črevom alebo inými tráviacimi ťažkosťami, môžete ju jesť aj surovú. Je to skutočná vitamínová bomba.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Tento recept na brokolicu bol zobrazený 56 miliónkrát. Rozruch spôsobila kombinácia dvoch zložiek
Umývate brokolicu pod tečúcou vodou? Všetok hmyz v nej stále hniezdi. „Nová fóbia odomknutá“
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.