6.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/sweet marshmallow).
Varenie polievky často vyžaduje dlhé čakanie. Aby získala dostatočne intenzívnu chuť, trvá jej príprava niekedy aj niekoľko hodín. To je napríklad prípad vývaru. Recept na polievku však nemusí byť vždy taký náročný. Táto brokolicová krémová polievka je toho najlepším príkladom.
Polievok už bolo vynájdených toľko, že keď chcete uvariť niečo chutné a nezvyčajné, máte naozaj veľa možností. Situácia sa trochu komplikuje, keď chcete pripraviť jedlo, ktoré je rýchle a jednoduché. Vtedy je potrebné urobiť trochu viac prieskumu. Našťastie existuje recept na krémovú polievku z brokolice a fety, ktorá je jednoduchá. Dokonca nemusíte použiť ani hrniec, nemusíte nič variť. Jediné, čo musíte urobiť, je nakrájať ingrediencie, opiecť ich a potom ich len rozmixovať.
Recept pochádza z Instagramu spoločnosti The Feed. Používatelia ho veľmi obľubovali a získal viac ako päťtisíc lajkov. „Páni, to je geniálne!“, „Vyzerá to vynikajúco“, „To je taaaké dobré“. – písali v komentároch pod príspevkom. Ak sa aj vy chcete presvedčiť, či je tento recept na polievku naozaj taký skvelý, nižšie sme hodili recept spolu s videom, ktoré ukazuje všetko krok za krokom.
Recept na brokolicovú polievku s feta krémom. Nemôže to byť jednoduchšie
Ingrediencie:
- 1 balenie syra feta,
- 4 šálky ružičiek brokolice,
- 4 šálky zeleninového vývaru,
- 1/4 šálky olivového oleja,
- 450 g zemiakov,
- cibuľa,
- 4 vetvičky čerstvého tymiánu,
- hlavička cesnaku,
- čajová lyžička čerstvo mletého čierneho korenia,
- pol čajovej lyžičky soli.
Spôsob prípravy:
Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie. Na plech poukladajte ružičky brokolice, ošúpané a na kocky nakrájané zemiaky, fetu, nakrájanú cibuľu, vetvičky tymiánu a celú hlavičku cesnaku (s odrezaným vrchom). Posypte soľou a korením a pokvapkajte olivovým olejom.
Rúru predhrejte na 200 stupňov Celzia. Plech so zeleninou a syrom vložte dovnútra a pečte 30 minút alebo kým zelenina nezmäkne a feta ľahko nezhnedne.
Po upečení vyberte hlavičku cesnaku z plechu a nechajte ju vychladnúť. Zvyšné prísady vložte do mixéra. Aj tymián, ale nie celú vetvičku, len lístky. Upečené a vychladnuté strúčiky cesnaku pretlačte cez lis a tiež vložte do prístroja. Prilejte vývar a všetko rozmixujte na hladký zelený krém. Brokolicovú krémovú polievku podávajte horúcu. Ozdobte tymiánom alebo pokvapkajte olivovým olejom.
Tento recept na polievku je expresný a nie je na ňom nič zložité. Je to skvelá voľba pre ľudí, ktorí sa ešte necítia pohodlne v kuchyni, a pre tých, ktorí majú málo času a nemôžu neustále dohliadať na variacu sa polievku alebo iný pokrm.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Rýchla večera z pár ingrediencií. Všetci jedia vďaka triku s maslom
Najjednoduchšia polievka na svete. Ako pripraviť brokolicový krém? Talianska príloha sa hodí
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.