6.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tynka).
Fašírky sú jednou z pochúťok našej kuchyne. Bravčové mäso je však pomerne ťažko stráviteľné a jeho príliš častá konzumácia môže viesť k tráviacim problémom. Klasické jedlo by sa preto malo trochu „zoštíhliť“. Ako na to? Poradíme vám.
Fašírky sa na našich tanieroch objavujú pomerne často. Niet divu, veď sú mimoriadne chutné a sýte. Nemožno však poprieť, že tento pokrm nie je málo kalorický. Ak sa snažíte denne stravovať ľahko a zdravo, ale napriek tomu nedokážete odolať klasickým fašírkam, vyskúšajte náš fit recept. Neobsahujú ani gram mäsa, ale sú chutné a ľahko stráviteľné.
„Chudé fašírky“ nie sú žartom, ale alternatívou klasického jedla. Ideálne pre redukčnú diétu
Bezmäsité fašírky sú vynikajúcou alternatívou pre tých, ktorí držia redukčnú alebo vegetariánsku diétu. Ich hlavnou ingredienciou je cottage cheese, ako aj ovsené vločky. V kombinácii s vajíčkami, cibuľou a korením tvoria chutné jedlo, ktoré je ideálne na rýchly obed alebo večeru. Fašírky z nižšie uvedeného receptu sú jednoduché na prípravu, preto ich odporúčame všetkým milovníkom smažených pochúťok.
Ingrediencie:
- 280 g cottage cheese,
- 180 g ovsených vločiek,
- 3 veľké vajcia,
- malá cibuľa,
- olej na smaženie,
- soľ a korenie,
- voliteľne: 2 strúčiky cesnaku, štipľavá alebo údená paprika.
Chrumkavé fašírky vo fit verzii. Spôsob prípravy
Cottage cheese vložte do misky. Vsypte ovsené vločky a rozklepnite všetky vajcia. Pridáme nakrájanú cibuľu a podľa potreby osolíme a okoreníme. Ak chcete, aby boli fašírky výraznejšie alebo pikantnejšie, pridajte pretlačený cesnak a mletú pálivú alebo údenú papriku.
Všetky ingrediencie zmiešajte a potom odložte do chladničky asi na hodinu. Po uplynutí tejto doby vyberte vychladnutú zmes a začnite z nej formovať okrúhle, mierne sploštené fašírky. Vložte ich na panvicu s rozpáleným tukom a smažte z oboch strán, kým nezískajú zlatistú, chrumkavú kôrku. Podávajte ich so šalátom a napríklad so zemiakovou kašou alebo dusenou zeleninou. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Takýmto rebierkam neodolá žiadny gurmán. Jednoduchý recept, senzačný výsledok
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.