7.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Shaiith).
Ako sa pripravuje najlepšia držková na svete? Recept nie je zložitý, ale vyžaduje si určitý čas. Napriek tomu to určite stojí za to. Aby bola mimoriadne chutná, nezabudnite na správne korenie a kvalitné mäso. Každý si ich zamiluje.
Na jednej strane sú držky tradičným pokrmom, ktorý sa bežne pripravuje v niektorých reštauráciách, na druhej strane je to jedlo, ktoré vyvoláva extrémne reakcie. Niektorí ich jedia s chuťou, iní sa na ne pozerajú s nevôľou. Ak sú však správne pripravené, sú skutočne chutné. Ako ich pripraviť?
Ako pripraviť dobrú držkovú polievku? Vyberte si správne mäso a korenie
Príprava nie je zložitá, hoci zaberie dosť času. Väčšinu času však zaberie samotné varenie vývaru, takže stačí nastaviť časovač, občas pozrieť a zamiešať a medzitým sa môžete venovať niečomu inému. Len si dajte pozor, aby ste nezabudli na jedlo, ktoré pripravujete. Skôr než sa však pustíte do detailov, najprv si urobte zásoby potrebných ingrediencií. Čo budete potrebovať?
Pripravte si:
- 1 kg hovädzej držky,
- 0,5 kg hovädzieho pliecka,
- 2 mrkvy,
- 1 petržlen,
- 1/2 zeleru,
- 2 polievkové lyžice pšeničnej hladkej múky,
- trochu masla na zápražku.
Korenie:
- bobkový list,
- nové korenie,
- majoránka,
- muškátový oriešok,
- čierne korenie,
- kajenské korenie,
- sušený zázvor,
- soľ a korenie.
Ako si pripraviť držkovú? Recept krok za krokom
- Začnite prípravou hlavnej ingrediencie, teda držiek. Vložte ich do hrnca, zalejte vodou, priveďte do varu, sceďte, prelejte studenou vodou a vráťte späť do hrnca, zalejte čerstvou vodou a varte 15 minút. Nakoniec ich scedíme a odložíme bokom.
- Hovädzie pliecko opláchnite a potom ho uvarte v približne 2 litroch vody. Medzitým umyte, ošúpte a nakrájajte mrkvu, petržlen a zeler na menšie kúsky. Zeleninu pridajte do hovädzieho vývaru, pridajte nové korenie a bobkový list a varte 30 minút. Po uplynutí tohto času pridajte zvyšné korenie a varte, kým mäso nezmäkne.
- Pridajte držky, ktoré ste si predtým pripravili, a varte na miernom ohni ďalšiu hodinu. Vo voľnom čase si pripravte zápražku. Na panvici rozpustite maslo, pridajte múku a za stáleho miešania smažte do zlatista. Pridajte do vývaru a spolu varte ešte niekoľko minút. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Urobila som „bravčovú masť“. Môj manžel ju zhltol a potom som mu prezradila hlavnú ingredienciu
Pridajte na konci smaženia. Tento chlieb vo vajíčku je majstrovské dielo
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.