8.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Joe Gough).
Snívate o jarnej večeri, ale chýba vám chuťová inšpirácia? Namiesto hrania sa s luxusnými jedlami zamerajte sa na klasiku. Táto verzia špargle je šialene chutná a hlavne jednoduchá na prípravu. Hlavnú úlohu tu nehrá len zelenina, ale aj nápadité prílohy.
Na trhoch a v zeleninových záhradách, kde sú pulty preplnené dobrotami, nastala jar. Okrem novej zeleniny tu teraz nájdete aj novú kapustu, nové zemiaky a poriadnu porciu zelených šalátov. Jedným z produktov, ktoré sa oplatí zaradiť do jedálnička, je, samozrejme, špargľa, ktorá sa dá pripraviť na rôzne spôsoby. Náš recept je však skutočným majstrovským dielom, na ktoré stačí len pár surovín.
Špargľa s týmito prísadami zmizne z vášho taniera za pár minút
Špargľu buď milujete, alebo nenávidíte. Táto výnimočne chutná zelenina je nielen vynikajúcim zdrojom vitamínov, ale aj produktom, ktorý vyzerá a chutí šialene dobre takmer v akejkoľvek podobe. Môže byť grilovaná, pečená, vyprážaná alebo blanšírovaná – dnes vám ju však chceme predstaviť v spoločnosti niečoho úplne nezvyčajného.
Predchádzajúce recepty na špargľu môžu byť minulosťou, pretože táto špargľa s filo cestom je skutočným majstrovským dielom od najlepších šéfkuchárov. Príprava tohto pokrmu je veľmi jednoduchá, ale jeho prezentácia a chuť majú wow efekt, ktorý zaujme aj tých najväčších gurmánov. Oplatí sa však postarať aj o prílohy, ako je olivový olej alebo parmezán, ktoré sa k tejto úžasnej zelenej zelenine dokonale hodia.
Recept na špargľu v cestíčku – sú také dobré, že im nikto neodolá
Ingrediencie:
- zväzok zelenej špargle,
- rolka z cesta filo,
- 100 g parmezánu,
- olivový olej,
- jogurtová a bylinková omáčka na podávanie.
Spôsob prípravy:
- Začnite so zeleninou. Špargľu starostlivo umyte, osušte a odrežte jej zdrsnené konce.
- Tip – konce môžete použiť do polievky alebo ich môžete zamraziť.
- Potom na pracovnej doske rozložte filo cesto. Nezabudnite, že sa rýchlo vysušuje, preto je vhodné pracovať dynamicky.
- Špargľu položte na plát cesta a zeleninu pekne zabaľte. Opakujte s ďalšou špargľou, kým nepoužijete všetky prísady.
- Celé to pokvapkajte olivovým olejom a bohato posypte parmezánom.
- Špargľu pečte približne 10 minút pri teplote 190 stupňov.
- Špargľu v cestíčku podávajte samotnú alebo napríklad s jogurtovou a bylinkovou omáčkou. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Urobila som „bravčovú masť“. Môj manžel ju zhltol a potom som mu prezradila hlavnú ingredienciu
Pridajte na konci smaženia. Tento chlieb vo vajíčku je majstrovské dielo
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.