07.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Happy_food_photo).
Milujete palacinky, no nie vždy sa vám chce dlho stáť pri panvici? Namiesto tradičných palaciniek zvoľte zaujímavú alternatívu priamo z Fínska. Je výborná a pripravíte ju aj bez vyprážania.
Palacinky patria nepochybne k obľúbeným jedlám, ktoré milujú najmä tí najmenší, no samozrejme nielen. Vyrábajú sa z múky, mlieka, vody a vajec a po zmiešaní všetkých ingrediencií sa vyprážajú na malom množstve tuku na panvici. Celý proces, aj keď je veľmi jednoduchý, môže byť časovo náročný.
Ak máte chuť na tento typ jedla, no nechce sa vám hodiny stáť pred hrncom, vyberte si zaujímavú náhradu. Jeho chuť si zamiluje celá rodina.
Môže sa cesto na palacinky piecť v rúre? Takto sa robí pannukakku
Kým na Slovensku dominujú tenké palacinky s rôznymi náplňami a Američania jedia malé a nadýchané palacinky, Fíni podávajú na raňajky „pannukakku“. Toto je ďalšia rovnako zaujímavá a lahodná variácia obľúbeného koláča. Je to nielen jednoduchá, ale aj rýchla na prípravu, pretože nevyžaduje neustále stáť pri panvici a dávať pozor, aby neprihorela. Všetko preto, že „pannukakku“ je pečené, nie vyprážané. Ako ich pripraviť?
Ako pripraviť palacinky bez vyprážania? Je to veľmi jednoduché
„Pannukakku“, čo je po fínsky „palacinka“, je výborný nápad na výživné a sýte sladké raňajky pre každého. V závislosti od vašich preferencií ho môžete podávať s ovocím, čokoládou, všetkými druhmi krémov, sirupov alebo jednoducho práškovým cukrom. Kým však začnete pridávať prísady, pripravte si cesto . Čo budete potrebovať?
- plech na pečenie,
- 2 vajcia,
- pol hrnčeka cukru,
- 1,5 šálky pšeničnej múky (približne 250 g),
- pol pohára mlieka,
- plochá lyžička vanilkového cukru,
- plochá lyžička prášku do pečiva,
- štipky soli,
- kúsok masla.
Ako dlho by ste mali piecť palacinky v rúre? Stačí chvíľa a budú pripravené
Príprava fínskych palaciniek je naozaj jednoduchá a keď ich vložíte do rúry, urobia sa v podstate samé . Kým sa tak stane, vymastíme si plech maslom, rúru nastavíme na 200 stupňov a v miske vyšľaháme vajcia, hladký a vanilkový cukor. V inej miske preosejeme múku, prášok a soľ a potom postupne pridávame do zmesi. Nakoniec za stáleho miešania pomaly prilievame mlieko. Keď nám vznikne hladká hmota, nalejeme ju do formy a vložíme do rúry na cca 20-25 minút. Pečieme, kým palacinka jemne nezhnedne. Po dokončení vyberte a nechajte mierne vychladnúť. Podávajte s vašimi obľúbenými doplnkami.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Stmavnú zemiaky po odstránení šupky? Zistili sme dôvod a 3 spôsoby, ako tomu zabrániť
Zbavte sa bežnej marinády. Táto vyhrá nad všetkým. Krídelká sú lepšie ako z KFC
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.