Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Urobila som ju večer a ráno z nej nebola ani omrvinka. Je mäkká ako obláčik

9.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tatjana Meininger). Keď premýšľame o dokonalom dezerte, často zabúdame na tie, ktoré poznáme a máme radi. Takýmto dezertom je roláda, ktorá má osviežujúce vnútro....

9.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tatjana Meininger).

Keď premýšľame o dokonalom dezerte, často zabúdame na tie, ktoré poznáme a máme radi. Takýmto dezertom je roláda, ktorá má osviežujúce vnútro. Od ostatných sladkostí sa odlišuje nezvyčajnou kombináciou chutí. Jej príprava tento víkend bude hitom.

Citrónová roláda – chutný, sladký, osviežujúci dezert
Foto: shutterstock/Tatjana Meininger

Sladká roláda je nielen chutný dezert, ale aj dekorácia stola. Vyzerá skvele prepletená s ostatnými taniermi s jedlom a občerstvením. Tá v našom recepte vyniká jemným piškótovým cestom a sladkým, ale originálnym vnútrom. Cítiť v nej citrónové tóny, ktoré sú umocnené vďaka sladkému želé. Takáto kombinácia je výnimočná a sme presvedčení, že vaši hostia, ako aj vaši blízki túto pečenú dobrotu veľmi ocenia.

Citrónová roláda – pripravte si šťavu a kôru z dvoch citrónov
Foto: shutterstock/New Africa

Citrónová roláda – recept


Ingrediencie na cesto:

  • 3 vajcia,
  • 135 g cukru,
  • 130 g pšeničnej polohrubej múky,
  • pol čajovej lyžičky prášku do pečiva.

Ingrediencie na citrónovú náplň:

  • 2 citrónové želatíny,
  • 500 g syra mascarpone
  • 140 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice práškového cukru,
  • šťava a kôra z dvoch citrónov,
  • 100 g cukru,
  • vajce,
  • žĺtok,
  • pol lyžice zemiakovej múky,
  • lyžička masla.
Citrónová roláda – hit na víkend
Foto: shutterstock/alex_gor

Spôsob prípravy:

  1. Prvým krokom je príprava piškótového cesta. Oddeľte bielky od žĺtkov a spolu s cukrom ich vyšľahajte do nadýchanej peny. Na konci šľahania postupne pridávajte po jednom žĺtku.
  2. Múku preosejeme spolu s práškom do pečiva a jemne vmiešame do vaječnej zmesi. Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie, nalejte naň zmes a stierkou ju uhlaďte.
  3. Plech vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 20 minút. Počas tejto doby sa koláč upečie, ale sledujte ho, či nie je príliš suchý.
  4. Upečenú piškótu vyberte z rúry, odstráňte papier, koláč rozložte na vlhkú utierku a spolu s utierkou ho zrolujte ako roládu. Odložte ho na chvíľu bokom.
  5. V pohári vody rozpustite jednu citrónovú želatínu, nalejte ju do väčšej misy, najlepšie obdĺžnikovej, a odložte bokom. Keď želé stuhne, nakrájajte ho na rôzne veľké pásiky.
  6. Teraz si pripravte citrónový puding. Do hrnca dajte šťavu a kôru z citróna. Pridáme cukor, zemiakovú múku, vajce a žĺtok. Za stáleho miešania priveďte do varu a keď začne hustnúť, pridajte maslo. Varíme, kým nevznikne hustý puding, a potom ho necháme vychladnúť.
  7. Teraz je čas pripraviť citrónový krém. Druhú želatínu rozpustíme v 100 ml vody.
  8. Smotanu vylejeme do misky a vyšľaháme ju s práškovým cukrom. Do zmesi pridajte mascarpone a citrónový puding a miešajte, kým sa nespoja. Nakoniec pomaly vlejte želé.
  9. Rozložte piškótu a odstráňte utierku. Keď zmes začne tuhnúť, natrite ju na piškótu a naaranžujte kúsky želé. Opäť zrolujeme do rolády a odložíme stuhnúť. Pred podávaním ju nakrájajte na kúsky, môžete ho tiež posypať práškovým cukrom.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Želé koláč na Veľkú noc. Tento dezert je hit! Pripravte si ho na veľkonočné sviatky a prekvapte svoju rodinu

Veľkonočná čokoládová roláda s exotickým nádychom. Nedá sa jej odolať


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Tieto palacinky sa natrvalo dostali do mojej kuchyne. Sú oveľa lepšie ako tie tradičné

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tanicha) Palacinky milujú dospelí aj deti. Toto občerstvenie sa dá mierne obohatiť, aby bolo ešte lepšie - nadýchané ako…

Túto polievku jedia storoční obyvatelia modrej zóny. Je to tajomstvo ich dlhovekosti

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AnastasiaKopa) Mnohí z nás sa chcú dožiť krásneho veku - 100 rokov. Pri tejto snahe sa oplatí pozrieť sa,…

Za čias socialistického Československa tento koláč nesmel chýbať na stole. Je vynikajúci a jednoduchý na prípravu.

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael) Za čias socialistického Československa kraľovali na stoloch špecifické koláče, ktoré sa pripravovali z ľahko dostupných surovín. Niekedy…

Robím najlepšiu bravčovú nátierku. Recept je starý viac ako päťdesiat rokov, ale ja doň pridávam niečo špeciálne

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ako pripraviť bravčovú natierku, aby chutila lepšie ako tá z regionálnych jarmokov alebo vianočných trhov? Viem to…

Túto nezvyčajnú prísadu pridávam do krémovej hubovej polievky. Takto ju podávajú v reštauráciách

22.11.2021 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/loveofphoto). Hubová polievka si získala mnoho priaznivcov vďaka svojej krémovej konzistencii a jedinečnej chuti a vôni. V reštauráciách ju…

Auto Trendy

Zima vás už neprekvapí: Naučte sa správne nasadiť snehové reťaze ešte dnes!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Nasadzovanie snehových reťazí môže byť pre mnohých vodičov spočiatku náročnou úlohou. Táto zručnosť sa však dá naučiť a postupom času sa stane jednoduchšou a intuitívnejšou.…

Citroën 2025: Všetky pripravované modely

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Od modernizovaného modelu Ami až po nový C5 Aircross - tu je prehľad toho, čo Citroën chystá na budúci rok. Citroën 2025: Všetky pripra

Faceliftované Mitsubishi ASX: Nové technológie, lepšia výbava, ale čo bezpečnosť?

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Mitsubishi ASX sa podrobilo testovaniu EuroNCAP – je toto SUV naozaj bezpečné? Malé SUV dostalo facelift, aby si viedlo lepšie v silne konkurenčnom segmente B-SUV.…

Prečo riskovať pokutu? Naučte sa kedy a ako používať zadné hmlové svetlá!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Zákon prikazuje montovať na vozidlá zadné hmlové svetlá. Za ich nesprávne používanie hrozí pokuta. Kedy by sme ich mali používať? Nie všetci vodiči ich vedia…

Osem dôvodov, prečo sa motorky stanú vašou novou závislosťou: Prestaňte sa obmedzovať autami!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Jazdenie na autách ma fascinuje čoraz menej, zatiaľ čo motorky ma úplne očarili. Po dôkladnom zamyslení som prišiel k jednoznačnému záveru: motorky sú jednoducho lepšie.…

Marcopolo uvádza na trh Nomade: 4x4 dieselový obytný automobil

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Vďaka špičkovej technológii a exkluzívnemu dizajnu spája Nomade robustnosť a pohodlie. Marcopolo Motorhome, divízia spoločnosti Marcopolo

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov