Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Marináda na pečené bravčové karé – jednoduchý trik na jemné a šťavnaté mäso. Už si neodopriete ďalšie sústo

12.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Slatan). Marináda na pečené bravčové karé je recept, ktorý sa oplatí poznať a používať nielen počas prvomájových sviatkov. Marinované mäso získa na chuti a...

12.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Slatan).

Marináda na pečené bravčové karé je recept, ktorý sa oplatí poznať a používať nielen počas prvomájových sviatkov. Marinované mäso získa na chuti a je veľmi šťavnaté a jemné – takmer sa rozplýva v ústach. Tento efekt sa dá dosiahnuť pomocou niekoľkých ľahko dostupných surovín, ktoré pravdepodobne ľahko nájdete vo svojej kuchyni. Vyskúšajte tento osvedčený recept na marinádu na pečené bravčové karé a vychutnajte si jej jedinečnú chuť.

Marinované mäso získa na chuti a je veľmi šťavnaté a jemné – takmer sa rozplýva v ústach.
Foto: shutterstock/Slatan

Pečené bravčové karé je vynikajúce a chutné jedlo na májový víkend! Mnohí ľudia však považujú bravčové karé za „problematické“ mäso, pretože počas tepelnej úpravy môže byť príliš suché a gumové. Ako tomu zabrániť, aby pečené bravčové karé potešilo vašu domácnosť aj hostí?

Pečené bravčové karé – jemné, delikátne, aromatické. To všetko vďaka marináde

Tajomstvo dokonalého pečeného bravčového karé spočíva v správnom marinovaní mäsa. Marinovanie je obľúbený postup, ktorý sa v kuchyni používa na dosiahnutie výnimočne mäkkej a jemnej štruktúry, ako aj na zlepšenie chuti pokrmu. Kto z nás nemiluje ten okamih, keď si do úst vložíme kúsok mäsa a pocítime jeho jemnosť a mäkkosť? Čomu za to vďačíme? Je to marináda na bravčové karé, ktorá, ak je zložená z dokonale vybraných ingrediencií, dokáže zázraky. Medzi ingrediencie, ktoré najčastejšie používame na prípravu marinády na bravčové karé, patria: olej, soľ, cesnak, bobkový list, nové korenie, majorán, štipľavá paprika, sladká paprika a korenie.

Nočná marináda na bravčové karé – ako dlho má mäso zostať v marináde?

Marináda na bravčové karé cez noc alebo možno na niekoľko hodín? Ako dlho by malo mäso zostať v marináde? Pokiaľ ide o dĺžku marinovania mäsa, prevláda názor, že je lepšie marinovať kratší čas, ako nemarinovať vôbec, hoci v prípade marinády na bravčové karé sa osvedčuje skôr niekoľkohodinová marináda. Na rozdiel napríklad od kuracích stehien alebo krídel je bravčové karé veľký kus mäsa, takže je potrebný čas, aby marináda prenikla do jeho hĺbky a pôsobila rovnomerne po celom povrchu.

Zásady marinovania mäsa a výhody používania marinády na bravčové karé už poznáme. Je teda čas na naše návrhy receptov na marinádu na bravčové karé, ktorá premení váš pokrm a dodá mu jedinečnú chuť.

Marináda na pečené bravčové karé s množstvom aromatických byliniek

Základom prvej marinády na pečené bravčové karé sú aromatické bylinky, ktoré sa k tomuto mäsu dokonale hodia. Na kúsok bravčového karé s hmotnosťou približne 1 kg si pripravte tieto prísady:

  • 1 l vody,
  • 1,5 polievkovej lyžice soli,
  • 3 malé bobkové listy,
  • 5 zrniek nového korenia,
  • 1 lyžička granulovaného cesnaku,
  • 1 PL sušenej petržlenovej vňate,
  • 1 PL rozmarínu,
  • ½ čajovej lyžičky mletého koriandra.
Základom prvej marinády na pečené bravčové karé sú aromatické bylinky, ktoré sa k tomuto mäsu dokonale hodia.
Foto: shutterstock/Dream79

Spôsob prípravy:

Do veľkej nádoby nalejte vodu a vložte všetky prísady na marinádu na bravčové mäso. Veľmi dobre ich premiešajte a potom mäso ponorte do marinády. Nádobu prikryte fóliou a uložte do chladničky aspoň na 12 hodín. Marinované mäso vyberte z chladničky aspoň hodinu pred pečením. Po uplynutí tejto doby bravčové mäso potrite dvoma lyžicami olivového oleja, potom ho zabaľte do alobalu a vložte do rúry. Pečte v rúre vyhriatej na 200 stupňov pol hodiny, potom znížte teplotu na 160 stupňov a pečte ďalších 60 minút. Niekoľko minút pred koncom pečenia môžete alobal odstrániť, aby mäso trochu zhnedlo.

Marináda na pečené bravčové karé s medom a horčicou. Nebo v ústach na májový víkend!

Našu druhú inšpiráciu predstavuje marináda na pečené bravčové karé s medom a horčicou. Je to návrh hlavne pre tých, ktorí uprednostňujú sladkú a pikantnú chuť mäsa. Na 1 kg bravčového karé si pripravte tieto ingrediencie:

  • 3 polievkové lyžice tekutého medu,
  • 3 lyžice horčice,
  • 2 PL sójovej omáčky,
  • 2 PL olivového/zeleninového oleja,
  • 3 malé bobkové listy,
  • 2 veľké strúčiky cesnaku,
  • ½ čajovej lyžičky korenia.
Med dodá mäsu sladkú a lahodnú chuť.
Foto: pexels/Pixabay

Spôsob prípravy:

Cesnak ošúpte a prelisujte, potom ho vložte do misky. Pridajte ostatné prísady na marinádu a dôkladne premiešajte. Vzniknutou marinádou rovnomerne potrite celý kus mäsa. Prikryte fóliou a nechajte v chladničke niekoľko hodín (najlepšie cez noc). Marinované mäso vyberte aspoň hodinu pred pečením. Umiestnite karé do rúry a pečte ju 30 minút pri teplote 200 stupňov. Potom teplotu znížte na 160 stupňov a pečte ďalšiu hodinu. Vo vypnutej rúre ho nechajte asi 15 minút.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Šťavnatá bravčová panenka na sendvič za sedem minút. Skvele chutí

Strúhanka sa už z rezňov neodlepuje. Do vajíčka pridávam jednu vec. Tento trik mi poradila moja babička


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Vôbec nie kuriatka. Tieto huby sú ešte lepšie na miešané vajíčka

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Aleksandra Duda). Jeseň je nepochybne obdobím, keď na stoloch kraľujú huby. Dajú sa z nich pripraviť aromatické omáčky, lahodné…

Skutočná klasika medzi jesenným pečivom. S týmto receptom upečiete slivkový koláč behom chvíľky

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Rimma Bondarenko). Sezóna sliviek sa pomaly končí, tak prečo ich nevyužiť v kuchyni. Neviete, čo pripraviť? Slivkový koláč je…

Zabudnite na spľasnutú piškótu. Priateľka cukrárka mi prezradila, v čom spočíva tajomstvo

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Towfiqu ahamed barbhuiya). Každá hostiteľka chce, aby jej piškóta bola mäkká a nadýchaná. Takáto vydarená piškóta je ideálnym základom…

V tejto tekutine namočte bravčové mäso. Rezne budú po vyprážaní chutné a jemné

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Radi jete bravčové rezne a chcete ich dokonale pripraviť? Ak chcete, aby boli ešte lepšie a chrumkavejšie,…

Žiadna polievka neposilňuje imunitu tak ako táto. Cesnak je dôležitý, ale nezabudnite na toto korenie

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anastasia Kamysheva). Cesnaková polievka je veľmi obľúbená v našej krajine a keď sa ochladí a začne chladné obdobie, každý…

Auto Trendy

Nemci sú frustrovaní z elektromobilov. Každý tretí majiteľ sa vracia k nafte a benzínu

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Každý tretí nemecký majiteľ elektromobilu sa vracia k spaľovaciemu vozidlu. O nemeckom rozčarovaní z elektromobilov informuje portál denníka Welt s odvolaním sa na údaje najväčšej…

Kedy vymeniť kvapalinu do ostrekovačov za zimnú? Vodiči na toto pravidlo stále zabúdajú

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Kedy by sme mali vymeniť kvapalinu do ostrekovačov? Ak nechcete, aby vás na parkovisku čakalo nepríjemné prekvapenie, radšej si tento termín zapamätajte. Odborníci poukazujú na…

Čo použiť na vyčistenie čalúnenia auta

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Čalúnenie auta je vystavené rôznym druhom nečistôt, od drobných škvŕn až po trvalé stopy po jedle, nápojoch a blate. Mnohí ľudia sa pýtajú, čím vyčistiť…

Alfa Romeo prekvapuje v plus. V roku 2027 sa objaví úplne nový model a nástupcovia Giulie a Stelvia nebudú výlučne elektrické

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Odchádzajúci šéf značky Alfa Romeo Jean-Philippe Imparato potvrdil uvedenie úplne nového veľkého modelu v roku 2027. Rozptýlil pritom pochybnosti o pohonnom ústrojenstve budúcich generácií modelov…

Audi uvádza na trh novú verziu kompaktného modelu A3 PHEV s elektrickým dojazdom až 143 km

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Audi predstavilo novú plug-in hybridnú verziu modelu A3. V porovnaní so starým modelom inzeruje dvojnásobný elektrický dojazd. Audi predstavilo novú p

Číňania z Leapmotor predstavili v Paríži nové elektrické SUV B10. V Európe sa bude predávať od roku 2025

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - V Paríži bol oficiálne predstavený tretí model Leapmotor na európskom trhu. Očakáva sa, že SUV B10 bude stáť menej ako 30 000 EUR. V Paríži

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov