Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Domácnosť, Recepty,

V dôsledku toho sa nakladané uhorky stávajú plesnivými a mäkkými. Všetky poháre pôjdu do koša

14.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/artellliii72). Nakladané uhorky patria medzi najčastejšie vyrábané zaváraniny na Slovensku. Sú vhodné na konzumáciu samotné, ale dajú sa použiť aj ako sendvič alebo ako...

14.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/artellliii72).

Nakladané uhorky patria medzi najčastejšie vyrábané zaváraniny na Slovensku. Sú vhodné na konzumáciu samotné, ale dajú sa použiť aj ako sendvič alebo ako prísada do šalátov. Uhorky však niekedy splesnivejú už po niekoľkých týždňoch. Prečo sa to deje?

Nakladané uhorky patria medzi najčastejšie vyrábané zaváraniny na Slovensku.
Foto: Pixabay/artellliii72

Nakladanie uhoriek by sa zdalo jednoduché, no ukazuje sa, že mnohí z nás robia niekoľko chýb, kvôli ktorým sa uhorky rýchlejšie kazia. Fanúšikovia kyslých uhoriek vedia, že niekedy stačí jeden malý detail a celá naša snaha splesnivie a treba ju vyhodiť. Ako tomu zabrániť?

Prečo nakladané uhorky zmäknú? Tu je niekoľko bežných chýb, ktoré spôsobujú zlyhanie

Než začnete uhorky zavárať, zalejte ich studenou vodou a nechajte aspoň 6 hodín. Najlepšie je to urobiť hneď po prinesení z obchodu. Dôležité je aj používanie soli. Na morenie je najvhodnejšia kamenná soľ bez jódu, pretože bežná kuchynská soľ môže mať negatívny vplyv na kvasenie.

Ďalším prvkom, ktorému je potrebné venovať pozornosť, je usporiadanie uhoriek v pohári. Najlepšie by bolo, keby boli stlačené kolmo a neplávali, pretože sa môžu rýchlejšie rozpadnúť. Voda by mala zakryť všetky uhorky, inak zelenina začne plesnivieť. Osvedčeným trikom našich babičiek je pridávanie cukru do nálevu, vďaka čomu predĺžime trvanlivosť a uhorky budú lepšie konzervované.

Než začnete uhorky zavárať, zalejte ich studenou vodou a nechajte aspoň 6 hodín.
Foto: Pixabay/ekk814

Ako spraviť nakladané uhorky? Tento recept je jednoduchý. Zvládne to aj nekvalifikovaný kuchár

Na prípravu nakladaných uhoriek potrebujeme:

  • 1 kg uhoriek,
  • 50 g kamennej soli,
  • 2 písmená vody,
  • 2 polievkové lyžice cukru,
  • 10 zrniek čierneho korenia,
  • 3 bobkové listy,
  • 1 lyžica horčičných semienok,
  • kôpor,
  • 4 strúčiky cesnaku.

Uhorky umyte, potom prevarte vodu a pridajte soľ, cukor, bobkové listy, korenie a horčičných semienok. Na dno pohárov dajte cesnak a kôpor a potom poukladajte uhorky. Zalejeme ich pripraveným nálevom a pevne uzavrieme. Necháme 2-3 dni odležať a po uplynutí tejto doby odložíme na chladné miesto, napr. v suteréne alebo ho vložte do chladničky.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Vylievate vodu po zemiakoch? Chráň Boh! Opätovné použitie a efekt vás poteší

Ako prať topánky v práčke, aby boli v dobrom stave? Niekedy stačí jeden výrobok z chladničky


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Papier na pečenie zrolujte do gule a potom urobte ďalšie 2 kroky. Tento patent je skutočnou záchranou života

18.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív). Poznáte ten frustrujúci moment, keď sa papier na pečenie stále zroluje a odmieta zostať na plechu? Tento…

Spôsob, ako sa zbaviť zažltnutých okenných rámov. Táto domáca zmes ich určite vyčistí

17.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/onstockphoto) Predveľkonočné šialenstvo je v plnom prúde a mnohé domácnosti tento týždeň prechádzajú veľkým upratovaním vrátane umývania okien. Hoci…

Pistáciový koláčik bude hitom týchto sviatkov. Tradičné koláčiky sa vedľa neho môžu schovať

17.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/JJ Boutich) Už o niekoľko dní budeme sláviť Veľkú noc. Toto je posledná výzva na prípravu sviatočného menu. Ak…

Najlepšie spôsoby výroby farebných veľkonočných vajíčok. Všetko, čo potrebujete, sú dva produkty z vašej kuchyne.

17.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alona Gudzenko). Ako prirodzene zafarbiť vajcia? Napriek zdaniu nie sú hotové farbivá alebo cibuľa jediným riešením. Vezmite si jednu…

Rýchle lievance. Nepridávam mlieko a napriek tomu sú mäkké

17.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Mosiahina Yulia). Ak si z času na čas radi doprajete sladké raňajky alebo niečo sladké len tak, máme pre…

Auto Trendy

Výška, z ktorej sa vám zatočí hlava: Najvyšší most sveta už čoskoro otvorený

18.4.2025 Redakcia Auto trendy - Čína opäť ukázala svoje inžinierske majstrovstvo a prekonala všetky geografické prekážky! Na juhu krajiny stojí nový obrovský most Huajiang Grand Canyon Bridge, ktorý sa pýši…

Nepodceňujte tankovanie! Jednoduché chyby, ktoré môžu poškodiť vaše auto

18.4.2025 Redakcia Auto trendy - Tankovanie paliva sa môže zdať ako rutinná úloha, no aj táto banálna činnosť môže zanechať následky na vašom aute, ak si nedáte pozor na základné…

Čínske lietadlo J-50: Neviditeľný lovec nad Taiwanom.

18.4.2025 Redakcia Auto trendy - V posledných dňoch svet obleteli fascinujúce zábery najnovšieho čínskeho stíhacieho lietadla J-50, ktoré vyvolali vlnu špekulácií medzi vojenskými analytikmi. Tento revolučný stroj, ktorý je mnohými…

Škoda Octavia I: Legenda, ktorá zmenila slovenské cesty a naše pohľady na domácu značku

18.4.2025 Redakcia Auto trendy - Pamätáte si moment, keď sa na našich cestách objavila prvá moderná Škoda Octavia? Bol rok 1996 a málokto vtedy tušil, že práve sleduje zrod skutočnej…

Tisíce životov v neistote: Automobilka zatvára svoju továreň

18.4.2025 Redakcia Auto trendy - Ekonomická vojna, ktorú rozpútal Donald Trump zavedením vysokých ciel na dovoz zahraničných automobilov, si vyberá svoju daň. V Kanade prichádzajú stovky rodín o živobytie, pretože…

Prečo je v lietadlách tak chladno? Pravda, ktorá vás prekvapí!

18.4.2025 Redakcia Auto trendy - Cestovanie lietadlom je dnes neodmysliteľnou súčasťou života mnohých z nás. Napriek tomu, že je pohodlné a rýchle, často sa stretávame s jednou nepríjemnosťou – chladom…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov