Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Vynikajúce a jemné rebierka z rúry. Kľúčom k úspechu je správna marináda

14.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jaded Art). Pečené rebierka patria medzi skvelú voľbu hlavného chodu na rodinnú večeru. Kľúčom k úspešnej chuti je jednoduchá, aromatická marináda. Vďaka marináde je...

14.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jaded Art).

Pečené rebierka patria medzi skvelú voľbu hlavného chodu na rodinnú večeru. Kľúčom k úspešnej chuti je jednoduchá, aromatická marináda. Vďaka marináde je mäso šťavnaté, jemné a výnimočne delikátne.

Vďaka marináde je mäso šťavnaté, jemné a výnimočne delikátne.
Foto: shutterstock/Jaded Art

Rebierka v rúre sú ideálne na prípravu chutného a výživného jedla. Ich príprava je triviálne jednoduchá, a preto tento recept osloví aj tých najneskúsenejších kuchárov. Ak hľadáte osvedčenú večeru s bravčovým mäsom ako hlavnou ingredienciou, určite si pozrite nasledujúci recept.

Rebierka – vždy chutné a jemné. Všetko vďaka jednoduchej marináde

Dobrá marináda je základom každého pečenia. Marináda na báze olivového oleja, cesnaku a korenia je jedným z najjednoduchších spôsobov, ako získať šťavnaté a jemné mäso. Zaručujeme, že malým aj veľkým gurmánom sa zbiehajú slinky už len pri pohľade na pečené pochúťky.

Ingrediencie na rebrá:

  • 1 kg bravčových rebier,
  • 2 biele cibule,
  • 120 ml vody.

Ingrediencie na marinádu:

  • 4 PL olivového oleja,
  • 3 strúčiky cesnaku,
  • 1 PL mletej sladkej papriky,
  • štipka chilli,
  • soli a čierneho korenia,
  • voliteľne: bylinkové korenie, citrónová šťava, med.

Šťavnaté bravčové rebrá z rúry. Spôsob prípravy

Rebierka najprv rozdeľte na menšie kúsky. Umiestnite ich do misy a potom si pripravte marinádu. Cesnak nasekajte alebo prelisujte v miske spolu so štipkou soli, aby vznikla pasta. Prilejte olivový olej a ochuťte sladkou paprikou, chilli a korením. Všetky prísady dôkladne premiešajte.

V ďalšom kroku zalejte mäso vzniknutou marinádou. Opatrne ju rozotrite na rebrá a potrite ňou bravčové mäso. Ošúpte a nakrájajte cibuľu a pridajte ju do nádoby s mäsom a marinádou. Nádobu prikryte potravinovou fóliou a uložte do chladničky na minimálne tri hodiny. Najlepšie je však nechať rebrá marinovať cez noc.

Marináda na báze olivového oleja, cesnaku a korenia je jedným z najjednoduchších spôsobov, ako získať šťavnaté a jemné mäso.
Foto: freepik/chandlervid85

Po uplynutí tohto času nakrájajte druhú cibuľu na kolieska a vyložte nimi dno zapekacej misy alebo nádoby odolnej voči rúre. Na zeleninové kúsky položte mäso. Plech zakryte alobalom a vložte do predhriatej rúry na 180 °C. Po hodine pečenia zvýšte teplotu na 200 °C, pričom odstráňte alobal a mäso polejte vodou. Rebierka pečte ďalších 40 – 45 minút, kým nie sú krásne prepečené. Nakoniec ich vyberte z rúry a podávajte so zemiakmi, šalátom alebo inou chutnou prílohou. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tu je recept na marinádu na bravčovú krkovičku, ktorá je užitočná v každej kuchyni. Dôležité sú pomery

Marináda na pečené bravčové karé – jednoduchý trik na jemné a šťavnaté mäso. Už si neodopriete ďalšie sústo


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Pistáciový koláčik bude hitom týchto sviatkov. Tradičné koláčiky sa vedľa neho môžu schovať

17.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/JJ Boutich) Už o niekoľko dní budeme sláviť Veľkú noc. Toto je posledná výzva na prípravu sviatočného menu. Ak…

Rýchle lievance. Nepridávam mlieko a napriek tomu sú mäkké

17.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Mosiahina Yulia). Ak si z času na čas radi doprajete sladké raňajky alebo niečo sladké len tak, máme pre…

Keď ich ucítite, potečú vám slinky. Takéto žemle sa nedajú kúpiť, musíte si ich vyrobiť

17.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/chaechaebyv). Je niečo úžasnejšie ako dom voňajúci čerstvými žemľami? Ak vás zaujíma odpoveď, budete ju musieť zistiť. Upozorňujeme, že…

Máte už dosť sendvičov? Toto sú doslova raňajky šampiónov. Polovičná porcia vás zasýti až do večera

17.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/V-anila). Už vás nudia sendviče na raňajky a tiež nudné miešané vajíčka? Ak áno, máme pre vás skvelý recept…

Dokonalá piškóta na každú príležitosť. Nikdy nespadne, je vysoká a nadýchaná ako obláčik.

16.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Piškóta je mimoriadne univerzálna. V prvom rade je základom koláčov, ale hodí sa aj na prípravu mnohých…

Auto Trendy

Prečo je v lietadlách tak chladno? Pravda, ktorá vás prekvapí!

18.4.2025 Redakcia Auto trendy - Cestovanie lietadlom je dnes neodmysliteľnou súčasťou života mnohých z nás. Napriek tomu, že je pohodlné a rýchle, často sa stretávame s jednou nepríjemnosťou – chladom…

Kalashnikov opäť prekvapuje: Druhá várka špeciálnych vozidiel Stena pripravená na akciu!

17.4.2025 Redakcia Auto trendy - Ruský gigant Kalashnikov predstavil ďalšiu várku špecializovaných vozidiel Stena, ktorá smeruje k svojim zákazníkom. Táto technológia, navrhnutá pre ochranu a bezpečnosť, nadchýna nielen expertov, ale…

Subaru Outback Wilderness 2026: Dobrodružstvo má nové meno!

17.4.2025 Redakcia Auto trendy - Je to odolné, je to silné a je to navrhnuté pre tých, ktorí túžia po výnimočných zážitkoch za volantom. Subaru Outback Wilderness 2026 prináša kombináciu…

V Holandsku obmedzia domáce nabíjanie elektromobilov: Väčšine ľudí to vraj stačí

17.4.2025 Redakcia Auto trendy - Holandsko, krajina známa svojou snahou o ekologickú udržateľnosť, čelí vážnym problémom s elektrickou sieťou. Kvôli jej preťaženiu prichádzajú nové obmedzenia pre majiteľov elektromobilov, ktorí si…

Elektrická raketa na ceste: Hyundai Ioniq 6 N sa blíži!

17.4.2025 Redakcia Auto trendy - Značka Hyundai opäť posúva hranice elektrickej mobility. Už v júli sa môžeme tešiť na debut elektrického športového sedanu Hyundai Ioniq 6 N – modelu, ktorý…

Nový motor, väčší výkon a stále bez elektriny!

17.4.2025 Redakcia Auto trendy - V čase, keď automobilový svet smeruje k elektrifikácii a zmenšovaniu motorov, Mazda opäť dokazuje, že ide vlastnou cestou. Kultový roadster MX-5 dostane novú generáciu, ktorá…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov