20.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Maslova Valentina).
Toto jedlo je nám veľmi dobre známe a dnes chceme ukázať, že sa dá pripraviť aj úplne inak. Gurmánov tohto pokrmu možno prekvapí, a niet divu, pretože spôsob jeho prípravy je prekvapujúci. Cesto položte na plech a vložte ho do rúry. Vznikne z neho voňavá a nadýchaná pochúťka.
Lievance sú jedlo, ktoré veľmi dobre poznáme. Ich chuť poznáme od detstva a recept sa nám vryl do pamäti. Výroba kysnutého cesta je veľmi rýchla a jednoduchá, pretože suroviny už zvyčajne máte v kuchynských skriniach a chladničke. Tento recept ukazuje, že hoci je toto jedlo chutnou klasikou, dá sa pripraviť aj v inej podobe.
Lievance nie sú ničím objavným, čo by nás mohlo niečím prekvapiť. Nič však nemôže byť ďalej od pravdy. Aj ony sa dajú pripraviť novým a zaujímavým spôsobom, ktorý im vdýchne nový život. Stačí len zmeniť spôsob ich prípravy. Namiesto ich vyprážania na panvici sa oplatí cesto položiť na plech a vložiť do rúry. Výsledok, ktorý získate, je prekvapivý.
Recept na pečené lievance
Ingrediencie:
- 450 g pšeničnej múky,
- 250 ml mlieka,
- 4 lyžice cukru,
- vajce,
- 30 g čerstvého droždia,
- štipka soli,
- jablko,
- hruška,
- trochu oleja,
- práškový cukor na posypanie.
Spôsob prípravy:
- Polovicu mierne zohriateho mlieka nalejte do misky a prisypte 3 polievkové lyžice múky. Pridáme rozdrobené čerstvé droždie a jemne premiešame. Zmes nechajte niekoľko minút odstáť, aby mohla zväčšiť svoj objem.
- Potom do väčšej misy nasypte zvyšok múky a prilejte mlieko. Vlejte vykysnuté droždie, cukor a vajce. Všetko dôkladne premiešajte.
- Misku prikryte utierkou a odložte na teplé miesto asi na 45 minút, aby cesto vykyslo.
- Predhrejte rúru na 180 °C. Ovocie ošúpeme a nakrájame na stredne veľké kocky a pridáme do zmesi.
- Plech vyložte papierom na pečenie a vymažte ho tenkou vrstvou oleja. Potom naň nalejte porcie cesta a vytvarujte koláče. Formu vložte do rúry a pečte približne 25 minút.
- Po tomto čase by mali byť lievance zlatisté. Keď sú hotové, vyberte ich, nechajte vychladnúť a posypte práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Takýto jednoduchý francúzsky krémeš som ešte nerobila. Až doteraz. A už nikdy sa nenadriem
Robím ich vždy, keď mám zlú náladu. Tieto lievance sú najjemnejšie a hotové za pätnásť minút
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.