Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Nesmažiť, len vložiť do rúry. Takéto lievance vám budú v rodine všetci závidieť

20.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Maslova Valentina). Toto jedlo je nám veľmi dobre známe a dnes chceme ukázať, že sa dá pripraviť aj úplne inak. Gurmánov tohto pokrmu možno...

20.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Maslova Valentina).

Toto jedlo je nám veľmi dobre známe a dnes chceme ukázať, že sa dá pripraviť aj úplne inak. Gurmánov tohto pokrmu možno prekvapí, a niet divu, pretože spôsob jeho prípravy je prekvapujúci. Cesto položte na plech a vložte ho do rúry. Vznikne z neho voňavá a nadýchaná pochúťka.

Lievance nie sú ničím objavným, čo by nás mohlo niečím prekvapiť. A predsa opak je pravdou
Foto: shutterstock/Maslova Valentina

Lievance sú jedlo, ktoré veľmi dobre poznáme. Ich chuť poznáme od detstva a recept sa nám vryl do pamäti. Výroba kysnutého cesta je veľmi rýchla a jednoduchá, pretože suroviny už zvyčajne máte v kuchynských skriniach a chladničke. Tento recept ukazuje, že hoci je toto jedlo chutnou klasikou, dá sa pripraviť aj v inej podobe.

Lievance nie sú ničím objavným, čo by nás mohlo niečím prekvapiť. Nič však nemôže byť ďalej od pravdy. Aj ony sa dajú pripraviť novým a zaujímavým spôsobom, ktorý im vdýchne nový život. Stačí len zmeniť spôsob ich prípravy. Namiesto ich vyprážania na panvici sa oplatí cesto položiť na plech a vložiť do rúry. Výsledok, ktorý získate, je prekvapivý.

Recept na pečené lievance


Ingrediencie:

  • 450 g pšeničnej múky,
  • 250 ml mlieka,
  • 4 lyžice cukru,
  • vajce,
  • 30 g čerstvého droždia,
  • štipka soli,
  • jablko,
  • hruška,
  • trochu oleja,
  • práškový cukor na posypanie.
Aj lievance sa dajú pripraviť novým a zaujímavým spôsobom, ktorý im vdýchne nový život
Foto: shutterstock/NoirChocolate

Spôsob prípravy:

  1. Polovicu mierne zohriateho mlieka nalejte do misky a prisypte 3 polievkové lyžice múky. Pridáme rozdrobené čerstvé droždie a jemne premiešame. Zmes nechajte niekoľko minút odstáť, aby mohla zväčšiť svoj objem.
  2. Potom do väčšej misy nasypte zvyšok múky a prilejte mlieko. Vlejte vykysnuté droždie, cukor a vajce. Všetko dôkladne premiešajte.
  3. Misku prikryte utierkou a odložte na teplé miesto asi na 45 minút, aby cesto vykyslo.
  4. Predhrejte rúru na 180 °C. Ovocie ošúpeme a nakrájame na stredne veľké kocky a pridáme do zmesi.
  5. Plech vyložte papierom na pečenie a vymažte ho tenkou vrstvou oleja. Potom naň nalejte porcie cesta a vytvarujte koláče. Formu vložte do rúry a pečte približne 25 minút.
  6. Po tomto čase by mali byť lievance zlatisté. Keď sú hotové, vyberte ich, nechajte vychladnúť a posypte práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Takýto jednoduchý francúzsky krémeš som ešte nerobila. Až doteraz. A už nikdy sa nenadriem

Robím ich vždy, keď mám zlú náladu. Tieto lievance sú najjemnejšie a hotové za pätnásť minút


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Najlepší dezert pre milovníkov čokolády. Recept na ,,Čokoládový sen“

20.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Shutterstock AI). ,,Čokoládový sen" je určite koláč na zvláštne príležitosti. Na hostí vždy urobí dojem. Niet divu, kombinácii dokonale…

Kuracie mäso plnené špenátom. Rodina ho bude chcieť jesť častejšie

20.04.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/gowithstock). Kuracie mäso plnené špenátom je jedlo s jednoduchou prípravou, ktoré sa dá pripraviť len za 30 minút, vďaka…

Japonci ju pridávajú takmer do všetkého. Pomáha pri trávení a chudnutí

20.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/hiroamano). Pasta Miso je tradičnou zložkou mnohých japonských a kórejských jedál. Táto rastlinná pochúťka sa hodí nielen do polievok,…

Drevená lyžica na hrnci. Tu je osvedčený spôsob varenia jedla

20.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Keď sa počas varenia cestovín začne variť mlieko alebo voda, zaplaví sporák a skrinky, čo znamená ďalšie…

Zabudnite na tradičný chren. Táto chrenová omáčka zmizne zo stola raz-dva

20.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/zoryanchik). Ťažko si predstaviť veľkonočný stôl bez chrenu, ktorý je symbolom zdravia a očisty a už po stáročia zaujíma…

Auto Trendy

Čo skrýva Dacia Duster upravená Nemcami za 46 000 eur?

20.4.2025 Redakcia Auto trendy - Dacia Duster, ktorú poznáme ako cenovo dostupné SUV, prešla pod rukami nemeckých dizajnérov radikálnou premenou. Výsledok? Agresívny dizajn, športová elegancia a jedno poriadne prekvapenie v…

Päťmetrový rodinný sedan so spotrebou len 3,7 l/100 km za cenu, ktorá vyráža dych!

20.4.2025 Redakcia Auto trendy - Automobilový priemysel čelí ďalšiemu šoku z východu. Čínska automobilka Geely uvádza na trh luxusný sedan Yinhe Xingyao 8 alias Galaxy Starship 8, ktorý ponúka výbavu…

Nový kráľ ciest: Svetové auto roka 2025

20.4.2025 Redakcia Auto trendy - Kia EV3 si získala srdcia motoristov i odborníkov z celého sveta a zažiarila na medzinárodnom autosalóne v New Yorku ako Svetové auto roka 2025. Tento…

Mäkký pedál, horúce brzdy? Možno je čas vymeniť brzdovú kvapalinu!

20.4.2025 Redakcia Auto trendy - Brzdová kvapalina je jednou z najdôležitejších, no často prehliadaných súčastí vášho auta. Nepozornosť v jej údržbe môže mať fatálne následky - od zlyhania bŕzd až…

Mestský crossover Omoda 3: Čínska odpoveď na Daciu Duster?

20.4.2025 Redakcia Auto trendy - Čínsky koncern Chery, známy úspešným modelom Omoda 5, odhaľuje svoju ďalšiu automobilovú novinku – Omodu 3. Tento mestský crossover s ostrými líniami karosérie a moderným…

Najosamelejší dom sveta: Tajomná budova na ostrove, kde sa zastavil čas

20.4.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si miesto, kde nepočuť nič iné len šum mora a kriky vtákov. Žiadne autá, žiadni susedia, žiadny ruch civilizácie. Len vy, divoká príroda a…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov