Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Shakshuka – recept, ktorý zasýti a poteší farbami. Chutí ako sen a pomáha chudnúť

21.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Shakshuka (šakšuka) je pravdepodobne najchutnejšia verzia vajec, aká existuje. Tento pokrm, ktorý pochádza z kuchyne Blízkeho východu, si získal srdcia Slovákov nielen...

21.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa).

Shakshuka (šakšuka) je pravdepodobne najchutnejšia verzia vajec, aká existuje. Tento pokrm, ktorý pochádza z kuchyne Blízkeho východu, si získal srdcia Slovákov nielen svojou chuťou, ale aj tým, že už jedna porcia vás zasýti na celé hodiny. Ako pripraviť shakshuku? Pripravte si panvicu a všetko, čo vám zostalo v chladničke.

Shakshuka – recept na ňu je v podstate triviálny
Foto: shutterstock/New Africa

Shakshuka sa spája s raňajkami, ale koniec koncov, môže sa rovnako dobre hodiť aj na večeru alebo obed. Recept na shakshuku je triviálny – len paradajky, niekoľko príloh, vajcia a korenie. Nie je na nej nič zložité a shakshuka sa v podstate robí sama. Toto jedlo odporúčam najmä ľuďom, ktorí sa radi dobre stravujú, ale zároveň si chcú strážiť svoju hmotnosť. Shakshuka je taká sýta, že na jedlo nebudete myslieť celé hodiny a o žiadnom občerstvení nebude ani reči.

Shakshuka – recept na chuťovú bombu na raňajky a obed


Ingrediencie:

  • 3 väčšie (malinové) paradajky,
  • 1 väčšia cibuľa,
  • 1 paprika,
  • niekoľko plátkov klobásy, kúsok salámy alebo slaniny,
  • hrsť špenátu (nepovinné),
  • olej alebo maslo na pečenie,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • soľ, korenie, oregano, rasca, štipka chilli,
  • toľko vajec, koľko máte radi.
Shakshuka (šakšuka) je pravdepodobne najchutnejšia verzia vajec, aká existuje
Foto: shutterstock/Jacek Chabraszewski


Ako pripraviť shakshuku. Postup:

  1. Začnite prípravou všetkých ingrediencií. Cibuľu nakrájajte na kocky, nemusí to byť veľmi na jemno, paradajky a papriku tiež nakrájajte na kocky. Klobásu nakrájajte na kúsky, ak používate salámu alebo slaninu, nakrájajte ju tiež na kocky.
  2. Pripravte si veľkú panvicu a rozohrejte v nej tuk. Pridáme cibuľu, cesnak a klobásu. Cibuľu smažte, kým nezesklovatie, potom pridajte papriku a špenát. Smažte na pomerne silnom plameni a pridajte nakrájané paradajky.
  3. Podľa chuti okoreňte a smažte, kým sa z paradajok neodparí prebytočná voda. Potom do stredu panvice rozbijeme vajcia a počkáme, kým sa bielka zatiahnu. Nezabudnite, že žĺtok by mal byť tekutý.

Tip: Ak nemáte čerstvé paradajky, môžete použiť konzervované paradajky. V takom prípade je dobré ich trochu dlhšie podusiť, aby sa odparila prebytočná šťava. Samozrejme, namiesto klobásy môžete pridať nadrobené tofu alebo pripraviť úplne zeleninovú verziu shakshuky – aj tá bude výborná.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Najjarnejšia polievka, akú som kedy videla. Šťaveľová polievka sa môže schovať

Lacnejšie ani chutnejšie to už byť nemôže. Podávať ju na večeru je zárukou hádky o ďalšiu porciu


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Robím najlepšiu bravčovú nátierku. Recept je starý viac ako päťdesiat rokov, ale ja doň pridávam niečo špeciálne

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ako pripraviť bravčovú natierku, aby chutila lepšie ako tá z regionálnych jarmokov alebo vianočných trhov? Viem to…

Túto nezvyčajnú prísadu pridávam do krémovej hubovej polievky. Takto ju podávajú v reštauráciách

22.11.2021 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/loveofphoto). Hubová polievka si získala mnoho priaznivcov vďaka svojej krémovej konzistencii a jedinečnej chuti a vôni. V reštauráciách ju…

Francúzska zemiaková polievka je majstrovské dielo. Za pár eúr máte večeru ako v reštaurácii

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MariaKovaleva). Jednoduchá a chutná večera, ktorá nestojí veľa a je rýchlo hotová? Nemusí to byť len vyprážané jedlo so…

Takto podávam baklažán. Uložte si recept, pretože budete nadšení

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/BearFotos). Stal sa neoddeliteľnou súčasťou mojej kuchyne, takže ho mám vždy poruke. Používam ho na prípravu rýchleho, chutného a…

Obyčajné mleté mäso nerobím. Ohnivé kotlety sú oveľa lepšie, tajomstvom je chlieb

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Oakland Images) Požarského ohnivé kotlety bol pokrm, ktorý sa v Rusku objavil za vlády cára Mikuláša I. Tento rezeň…

Auto Trendy

Marcopolo uvádza na trh Nomade: 4x4 dieselový obytný automobil

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Vďaka špičkovej technológii a exkluzívnemu dizajnu spája Nomade robustnosť a pohodlie. Marcopolo Motorhome, divízia spoločnosti Marcopolo

Objasnené: Ako bude fungovať nové chladiace zariadenie pre jazdcov F1

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Exkluzívny pohľad na fungovanie nového chladiaceho zariadenia, ktoré FIA schválila na rok 2025. Prototyp FIA pre nové chladiace zariadenie formuly 1 využíva chladenú vodu, ktorá…

Hybridné superauto na každodenné používanie? Arthurov McLaren má 700 koní, ale kosti vám nezlomí

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Po meste v elektrickom režime a za mestom na kľukatej ceste naštartujem revúci motor V6 Turbo. McLaren Arthur je hybridný superautomobil, s ktorým sa dá…

Bugatti sa nezastaví na 490 km/h. Výrobca chce prekonať hranicu 500 km/h

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Bugatti Chiron Chiron Super Sport 300+ prekonal rekord najrýchlejšieho sériovo vyrábaného auta na svete, ale výrobca sa pri tom nechce zastaviť. Spoločnosť naznačuje, že ďalším…

Objavte slobodu bez káblov: Displej pre motorku, ktorý vám spríjemní každú jazdu!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Displej EVKEY prináša technológie Android Auto a Apple CarPlay na vašu motorku jednoduchým a praktickým spôsobom. Je tiež vodotesný a prachotesný.

Robot zvyšujúci pevnosť konštrukcie sa presadil v mokrom betóne

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Keď si väčšina z nás predstaví čerstvo vyliaty betón, predstaví si materiál, ktorý by sa mal nechať vyschnúť čo najhladšie. Nový kolesový robot však jazdí…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov