22.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MrWinn).
Čo môžete urobiť, aby sa váš cheesecake po upečení neprepadol? Stalo sa to aspoň raz prakticky každému, kto sa rozhodol upiecť tento koláč. Ukazuje sa, že triky sú triviálne. Oplatí sa ich dodržať, aby ste dosiahli úspech a dokonalú konzistenciu vášho pečiva.
Cheesecake je dokonalý víkendový koláč. Skvele chutí s kávou, a ak ho správne pripravíte, nebudete mať žiadne výhrady k jeho podávaniu svojim hosťom. Mnohé ženy v domácnosti však majú s cheesecakom problém. Hovorí sa o tom, že koláč sa po upečení prepadáva a praská, takže vyzerá nevzhľadne a niekedy sa naň ani nedá pozerať. Našťastie existujú jednoduché triky, ktoré vám pomôžu zabudnúť na tento problém a vychutnať si nielen chuť, ale aj vzhľad cheesecaku. Čo by ste mali urobiť?
Čo môžete urobiť, aby sa váš cheesecake po upečení neprepadol? Pravidlo troch hodín je kľúčom k úspechu
Váš cheesecake sa neprepadne, ak budete pred prípravou koláča vždy dodržiavať jednoduché pravidlo. Ide jednoducho o to, aby ste všetky prísady, ktoré chcete pridať do zmesi, vybrali z chladničky približne tri hodiny pred prípravou, aby dosiahli izbovú teplotu. Okrem toho je dôležité koláč po upečení aj správne vychladiť. Neotvárajte rúru hneď a urobte to až približne po 30 – 60 minútach.
Čo urobiť, aby bol cheesecake nadýchaný? Pridajte do zmesi a bude sa vám rozplývať v ústach
Na rozdiel od toho, čo si možno myslíte, dosiahnuť nadýchaný cheesecake nie je vôbec ťažké. Do zmesi stačí pridať jednu z dvoch ingrediencií podľa vlastného výberu – vyšľahané bielky alebo kyslú smotanu. Nepridávajte naraz a nemiešajte príliš dlho, pretože prevzdušnená tvarohová hmota má tendenciu klesať.
Okrem toho môžete vyskúšať aj trik s pečením vo vodnom kúpeli, ktorý zabezpečí, že cheesecake nebude suchý. Jednoducho naplňte formu malým množstvom vody a vložte ju do predhriatej rúry. Potom na ňu položte tortovú formu s tvarohovou zmesou a počkajte, kým bude koláč hotový. Ani v tomto prípade nezabudnite koláč poriadne vychladiť, aby sa neprepadol.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Pistáciový cheesecake zmizne zo stola ako prvý. Za svoju hlbokú chuť vďačí tejto ingrediencii
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.