22.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena Shashkina).
Klasické lečo v porovnaní s našou slovenskou variáciou sú dve úplne odlišné jedlá. Klasická večera mojej svokry je však skutočným potešením pre chuťové bunky, a to vďaka pestrej zeleninovej kompozícii a robustnom mäsovom základe. Recept je rýchly, vždy vyjde a z tanierov mizne v okamihu.
Jarná večera nebýva len o rezňoch, vyprážanom vajíčku so zemiakmi a ľahkých polievkach. Ideálnym pokrmom je aj lečo, a to všetko vďaka svojej nezvyčajnej chuti a štedrej porcii farebnej zeleniny. Recept na toto chutné jedlo mi prezradila moja svokra – ako hovorí, diabol je v detailoch, takže sa oplatí ísť do detailov a korenia.
Lečo mojej svokry nemá konkurenciu. Tajomstvom sú farebné doplnky
V domácom menu nechýbajú skvelé jedlá, či už mäsité alebo vegetariánske. Počas jarnej sezóny sa však oplatí vsadiť na solídnu porciu vitamínov, ale aj na výdatnú nádielku, ktorá naplní brušká a podmaní si chuťové bunky tých najnáročnejších. Dnes by sme vám chceli predstaviť absolútne jedinečný recept. Hovoríme o leče, ktoré nielen nádherne vonia, ale aj výborne chutí!
Lečo s cuketou a pridaním klobásy je pre mnohých niečo nepredstaviteľné, moja svokra hovorí, že je to príliš šialená chuť! Nájdete tu aj farebné papriky, cibuľu, solídnu porciu paradajok a korenín, ako údená paprika a štipka chilli. Táto kombinácia sa nakoniec ozdobí zeleninou a podáva s krajcom vidieckeho chleba – vtedy je to chutné a domáce.
Recept mojej svokry na lečo – v zložení nechýba nič
Ingrediencie:
- 2 žlté papriky,
- 2 červené papriky,
- zelené papriky,
- cuketa,
- 6 stredne veľkých malinových paradajok,
- 3 cibule,
- 4 stredne veľké strúčiky cesnaku,
- kvalitná klobása,
- hrsť čerstvého oregana,
- lyžička sladkej papriky,
- lyžička údenej papriky,
- štipka chilli,
- soľ,
- korenie,
- olej na vyprážanie.
Spôsob prípravy:
- Papriky umyte, odstráňte jadierka a nakrájajte na hrubé pásy alebo väčšie kocky.
- Paradajky nakrájajte nožom, sparte a ošúpte.
- Cibuľu nakrájajte na tenké kolieska a cuketu na plátky.
- Klobásu nakrájajte na plátky alebo polpárky.
- Do veľkého hrnca nalejte trochu oleja. Do rozpáleného tuku pridajte papriku, zeleninu opečte, kým pekne nezhnedne, potom pridajte cibuľu a cesnak.
- Po niekoľkých minútach pridajte cuketu.
- Na panvici orestujte cibuľu. Tip – môžete ju hodiť rovno do hrnca so zeleninou, ale tá z panvice bude oveľa krajšie prepečená a chrumkavá.
- K zvyšku zeleniny pridajte klobásu.
- Teraz je čas na paradajky – prihoďte ich do hrnca so zeleninou a jemne ich roztlačte, aby pustili šťavu a všetko sa pekne podusilo.
- Všetko dusíte 25 minút. Všetko dochuťte paprikou, soľou, korením, oreganom a chilli.
- Pokrm už môžete podávať, ale pre lepšiu chuť odporúčame ešte 20 minút dusiť na miernom ohni. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ako pripraviť večeru z letnej zeleniny? Pri príprave tohto jedla bude kľúčové jedno korenie
Nemecký recept je hitom medzi kuchármi. Je to dokonalá alternatíva uhorkového šalátu
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.