23.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Lyudmila Zavyalova).
Klasické sladké vafle pozná asi každý, ale nie každý ich skúsil pripraviť trochu iným spôsobom. Náš recept vychádza z lacnej a na Slovensku obľúbenej zeleniny. Preto sa zaobíďte bez prípravy cesta a sústreďte sa len na základ a šialené polevy. Takéto duo prekvapí aj tých najnáročnejších.
Recept na vafle je klasika, ktorú si môžete ľahko pripraviť doma. Pre vaše jarné menu sa však oplatí pridať do receptu trochu rozruchu a namiesto klasických ingrediencií na cesto zvoliť niečo originálnejšie. Prezradíme vám recept, ktorý sa vám nemôže nepáčiť, pretože chutí šialene dobre a na tanieri vyzerá fenomenálne.
Vafle v tomto vydaní sú jarným zjavením. V zložení nenájdete múku ani mlieko.
Čo keby sa vafle dali pripraviť bez gramu múky a všeobecne bez potreby prípravy cesta? Znie to ako sen, ale je to reálny recept, ktorý navyše pripravíte v duchu nulového odpadu. Stačí skombinovať niekoľko surovín a využiť potenciál vášho vaflovača. Táto pochúťka je skutočnou poéziou chutí, na ktorú bude každý dlho spomínať.
Celé tajomstvo slaných vaflí spočíva v prísadách. Pretože stačí skombinovať uvarené zemiaky (môžete použiť tie, čo zostali z večere), vajcia, tuniaka z konzervy a korenie. Všetko sa zmieša a upečie vo vaflovači. Čerešničkou na torte je estetické podávanie, napríklad s ľahkou omáčkou na báze jogurtu alebo kvapkou kyslej smotany s čerstvou zeleninou. Takéto vafle sú skvelou náhradou klasického pečiva, ktoré môže byť niekedy časovo náročné a spotrebuje sa naň oveľa viac surovín a energie.
Ako pripraviť slané vafle? Spojte zemiaky s rybou a máte hotovo!
Ingrediencie:
- 80 g varených zemiakov,
- 2 vajcia,
- 200 g tuniaka alebo napríklad vareného, rozdrobeného kuracieho mäsa,
- optimálne – 20 g syra, nasekaná pažítka, korenie.
Spôsob prípravy:
- Začnite varením zemiakov. Môžete použiť aj zvyšky, ktoré vám zostali od večere.
- Zeleninu dajte do misy.
- Pridajte rybu a syr, pažítku alebo korenie podľa vlastného výberu. Všetko roztlačte pučidlom na zemiaky alebo vidličkou.
- Túto zmes preložte do predhriateho vaflovača, najlepšie vopred vymasteného maslom alebo olejom.
- Vafle opečte dozlatista.
- Podávajte so zmesou jarnej zeleniny alebo ľubovoľným dresingom, ktorý máte radi. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Najjarnejšia polievka, akú som kedy videla. Šťaveľová polievka sa môže schovať
Shakshuka – recept, ktorý zasýti a poteší farbami. Chutí ako sen a pomáha chudnúť
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.