27.04.2024 Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Olllympea).
Väčšina ľudí pozná recept na jablkový koláč. Je to jeden z najobľúbenejších koláčov Slovákov, ale jeho príprava trvá len chvíľu a najviac starostí je s krehkým cestom. Tento problém vám už nehrozí. Tento koláč je chutný dezert za pár okamihov a bez akéhokoľvek miesenia.
Jablkový koláč bez miesenia? Je to možné? Samozrejme, že áno. Tento recept na jablkový koláč bez miesenia by mal poznať každý gurmán a milovník domácich koláčov, ktoré sú hotové za pár okamihov. Tento recept na jablkový koláč bez miesenia je triviálny a budete prekvapení, že takýto jednoduchý koláč môže chutiť tak fantasticky.
Jablkový koláč – recept bez miesenia:
Ingrediencie:
- 1 šálka pšeničnej múky, najlepšie koláčovej,
- 1 šálka krupice,
- cca 3/4 šálky cukru,
- 1 veľký pohár jablkového pyré alebo strúhaných jabĺk,
- necelá kocka masla (približne 180 g),
- 1 balíček vanilkového cukru,
- 2 čajové lyžičky prášku do pečiva,
- štipka škorice podľa chuti.
Ako pripraviť krehký jablkový koláč – postup prípravy:
- Pripravte si väčšiu misu a nasypte do nej všetky sypké prísady. Múku preosejeme, pridáme prášok do pečiva, krupicu, cukor, vanilkový cukor a škoricu. Celú zmes dôkladne premiešajte.
- Dôkladne premiešané prísady rozdelíme na tri rovnaké časti. V tomto čase už môžete predhriať rúru na 180 stupňov.
- Pripravte si formu na pečenie a vyložte ju papierom. Potom ho vymažte maslom a rozložte prvú vrstvu suchých prísad.
- Potom vložte polovicu jabĺk, poklepte ich lyžicou, aby sa vyrovnali, a pridajte druhú časť sypkých prísad. Na túto vrstvu položte zvyšok jabĺk a poslednú vrstvu sypkých ingrediencií.
- Na vrch koláča nastrúhajte maslo a rovnomerne ho rozotrite po celej ploche. Pripravený koláč vložte do rúry približne na hodinu.
Takto pripravený jablkový koláč chutí vynikajúco a je hotový za pár okamihov. Je vhodný, ak máte chuť na niečo sladké ku káve alebo ak čakáte hostí a nechcete tráviť dlhé hodiny v kuchyni. Tento dezert vás určite viackrát zachráni pred problémami.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Urobila som dokonalé palacinkové cesto, pretože som skombinovala tieto dve prísady. Nejem žiadne iné
Tento jednoduchý krémeš je moje eso v rukáve. Robím ho vždy, keď očakávam hostí
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.