10.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/sweet marshmallow).
Ako pripraviť dobrú marinádu na bravčovú krkovičku? Bez nej by grilovacia sezóna prakticky neexistovala. Ukazuje sa, že nepotrebujete veľa ingrediencií ani veľa času na to, aby ste získali pokrm, ktorý poteší vašu rodinu a všetkých vašich hostí. Čo budete potrebovať?
Mnohí si nevedia predstaviť májové grilovanie bez šťavnatej, v ústach sa rozplývajúcej bravčovej krkovičky v marináde, ktorá vyráža dych. Namiesto kombinovania a siahania po hotových zmesiach z obchodu sa rozhodnite pre horčicu a niekoľko ďalších prísad. Najlepšie je, že mäso namočíte do marinády deň pred oslavou, takže si nemusíte na poslednú chvíľu vyhrnúť rukávy. Ako pripraviť dobrú marinádu na bravčovú krkovičku?
Ako marinovať bravčovú krkovičku, aby zostala mäkká? Pripravte si tieto jednoduché ingrediencie
Na prípravu šťavnatej a v ústach sa rozplývajúcej bravčovej krkovičky nepotrebujete veľa ingrediencií. Je pravdepodobné, že niektoré z nich už máte doma, takže nebudete musieť bežať do obchodu. Čo sa vám bude hodiť?
- Jeden a pol kilogramu bravčovej krkovičky,
- 5-6 polievkových lyžíc obľúbenej horčice, napríklad dijonskej alebo francúzskej (podľa vašich preferencií),
- pol šálky oleja,
- 1 čajová lyžička farebného korenia,
- korenie a 1 bobkový list,
- balzamikový ocot,
- soľ a korenie,
- bylinky, napr. rozmarín, tymián, oregano, bazalka.
Ako sa marinuje bravčová krkovička cez noc? Každý si ju zamiluje.
Dokonalá marináda na mäso nemusí spotrebovať veľa času a energie. Namiesto toho, aby ste stáli v kuchyni celé hodiny, môžete ich využiť na iný účel. Pozrite sa na to a presvedčte sa, že vďaka tomuto receptu môžete bravčovú krkovičku pripraviť doslova za 5 minút alebo menej.
Spôsob prípravy:
- Bravčovú krkovičku nakrájajte na tenké plátky.
- Do misky dáme dostatočné množstvo horčice, zalejeme olejom a doslova nakvapkáme niekoľko kvapiek balzamikového octu. Pridajte aj farebné guľôčky korenia, 3 guľôčky nového korenia, 1 bobkový list, štipku soli, korenia a zvyšok byliniek.
- Marinádu dôkladne premiešajte, aby vznikla homogénna hmota.
- Ponorte bravčovú krkovičku do marinády tak, aby dôkladne pokryla celé mäso.
- Misku prikryte potravinovou fóliou a uložte do chladničky na noc.
- Na druhý deň grilujte a vychutnajte si jedinečnú chuť mäsa a marinády.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.