3.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Oksana Shufrych).
Nastal je čas, keď ideme von a pripravujeme jedlá na grile. Okolo domu je cítiť vôňu klobás a tiež pečenej zeleniny. Aby ste si toto obdobie ešte viac spestrili, môžete si pripraviť občerstvenie, ktoré určite zmizne ako prvé. Nepripravuje sa síce na grile, ale je rovnako chutná aj z rúry.
Špargľa je zelenina, ktorá má teraz sezónu a môžete ju zohnať v každom obchode. Na internete nájdete množstvo rôznych receptov na ich prípravu, ale len niektoré z nich naozaj stoja za pozornosť. Nasledujúci recept vás určite osloví a bude skvelým doplnkom vašej májovej grilovačky. Špargľu odporúčame pripraviť v rúre, pretože práve tam vyjde najchutnejšie.
S čím sme špargľu skombinovali, aby prekvapila každého, aj náročného hosťa? Zoznam ingrediencií je veľmi krátky, pretože potrebujete len štyri produkty a korenie. Správne spracovaná špargľa sa skombinuje s nakrájanými cherry paradajkami a zapečie sa. Na konci pečenia sa do nej rozklepne vajce a celá sa vloží späť do rúry. Toto občerstvenie sa výborne hodí k pečeným klobáskam, ktoré boli nedávno stiahnuté z grilu.
Recept na pečenú špargľu s vajcom
Ingrediencie
- 5 kusov špargle,
- hrsť cherry paradajok,
- vajce,
- 2 lyžice olivového oleja,
- soľ a korenie podľa chuti.
Spôsob prípravy
- Prvým krokom je nastavenie rúry na 220 °C.
- Teraz si pripravte ostatné prísady. Špargľu opláchnite a odrežte tvrdšie konce. Špargľu nakrájajte na menšie kúsky, aby sa zmestila do zapekacej misy.
- Cherry paradajky opláchnite a prekrojte na polovicu. Položte ich na špargľu a zľahka ich osoľte a okoreňte. Špargľu vložte do rúry a pečte približne 10 minút.
- Po tomto čase vyberte misu z rúry a pokvapkajte zeleninu olivovým olejom. Nakoniec rozklepnite vajce, opäť okoreňte a vložte do rúry na ďalších 5 minút.
- Po tomto čase by mal byť pokrm pripravený na podávanie. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Najlepšie hamburgery na grilovanie. Hlavnú úlohu tu zohráva najkvalitnejšie mäso a prílohy.
Ako pripraviť dobrú klobásu na grile? Pozor na 3 chyby. Kvôli nim je suchá a chutí ako podrážka
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.