3.5.2024 Redakcia Vášeň b tebe (Foto: shutterstock/Anna Shepulova).
Májové sviatky sú v plnom prúde, takže by ste nemali strácať čas dlhým varením alebo náročným pečením koláčov. Oveľa lepším riešením a zároveň sladkým potešením pre chuťové bunky bude jahodový koláč. Tento šialene chutný dezert je jednoduché jedlo, ktoré pripravíte len z pár lacných surovín. Chuť a prezentácia sú však na nezaplatenie!
Počasie je pekné, a preto sa nikomu nechce pripravovať dlhé recepty a experimentovať v kuchyni. Každý má však chuť na niečo chutné a dobré, preto sa oplatí venovať chvíľu šialenému receptu, ktorý si podmaní chuťové bunky aj tých najnáročnejších. Jahodový koláč je sladká hostina pre všetky zmysly, ktorú pripravíte za krátky čas a navyše z lacných, ľahko dostupných produktov.
Májový jahodový koláč je dokonalý dezert na každú príležitosť
Počas horúceho slnečného dňa nie je nič lepšie ako osviežujúci dezert, ktorý naviac vyzerá fenomenálne. Jahodový koláč je preto ideálnym receptom – tento dezert nasýti všetky zmysly, ľahko sa pripravuje a medzi ingrediencie patria lacné, ľahko dostupné produkty. Jedinou výzvou, s ktorou sa musíme vysporiadať, je estetická forma. Najlepšie tu poslúži silikónová forma na muffiny, ale nič nebráni tomu, aby to bola obyčajná miska.
Jahodový koláč je kombináciou chutí leta. Hovoríme, samozrejme, o zrelých jahodách alebo napríklad o malinách s osviežujúcim želé. Tým to však nekončí – základom, ktorý vynikne a krásne sa prezentuje, je správne pripravený jogurt. Podrobnosti vám prezradíme v nasledujúcom recepte.
Recept na jahodový koláč. Osviežujúci dezert so sezónnym ovocím
Prísady na ovocnú vrstvu:
- 1 kg jahôd,
- 3 balenia jahodového želé,
- 800 ml vody.
Jogurtový základ:
- 2 balenia citrónového želé,
- 300 g bieleho jogurtu,
- 500 ml vody.
Spôsob prípravy:
- Jahodové želé zalejte horúcou vodou a dôkladne premiešajte. Odstavíme a necháme vychladnúť.
- Jahody dôkladne umyte, odstráňte stopky a nakrájajte na plátky alebo väčšie kocky.
- Jahody vložte do formy na pečenie, najlepšie silikónovej. Na jahody nalejte 1/3 vychladnutého želé.
- Formu vložte do chladničky. Keď vrstva stuhne, opäť vložte jahody do formy a zalejte ich vychladnutým želé. Nakoniec vložte formu do chladničky.
- Teraz je čas na jogurtový základ. Želé opäť rozpustíme vo vode a necháme vychladnúť.
- Keď má tekutina izbovú teplotu, pridajte studený jogurt. Všetko dôkladne premiešajte a nalejte na pripravenú jahodovú vrstvu. Dezert vložte späť do chladničky.
- Jahodový koláč je pripravený na podávanie. Teraz stačí dezert opatrne vybrať z formy a podávať. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Odpočítavam dni do víkendu, aby som mohla urobiť tento koláč. Viem, že jeden podnos nestačí
Studený tvarohový koláč so želé. Neuveriteľne jednoduchý tvarohový koláč, ktorý bude chutiť šialene
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.