Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Urobte tento recept na lososa a vaša rodina si Vás ešte viac zamiluje. Je jednoduchý a výsledok je ako v reštaurácii

3.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot). Hoci Slováci jedia pomerne málo rýb, keď po nich siahnu, veľmi často si vyberajú lososa. Niet divu, pretože táto ryba má skvelú chuť...

3.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot).

Hoci Slováci jedia pomerne málo rýb, keď po nich siahnu, veľmi často si vyberajú lososa. Niet divu, pretože táto ryba má skvelú chuť a veľmi ľahko sa pripravuje. Radi by sme vám odporučili recept na lososa, ktorý mu dodá ešte väčší šmrnc. Najlepšie na tomto recepte je, že ho môžete pripraviť s veľmi malou námahou, pretože zoznam ingrediencií je naozaj krátky a príprava je veľmi jednoduchá.

Aký recept na lososa si vaša rodina zamiluje?
Foto: shutterstock/Pixel-Shot

Losos je chutná ryba, ktorú Slováci veľmi radi jedia. To je dobre, pretože je plný cenných výživových hodnôt. V lososovi nájdeme veľa omega-3 kyselín, ktoré sú pre naše telo veľmi dôležité. Zabraňujú srdcovým chorobám, zlepšujú krvný obeh a majú protizápalový účinok. Losos poskytuje aj plnohodnotné bielkoviny, takže v našom jedálničku môže úplne nahradiť mäso. Okrem toho sú ryby zdrojom vitamínu D, vitamínov B6, B12, ako aj minerálov, jódu, selénu a železa.

Lososa zvyčajne pripravujeme v rúre. Ak neurobíte chybu, ryba je potom šťavnatá a chutná. Môžete však trochu experimentovať a pripraviť lososa trochu iným spôsobom, napríklad na panvici. Skvele sa k nemu hodí sójovo-medová omáčka. Recept vám popíšeme krok za krokom nižšie.

Recept na lososa v sójovo-medovej omáčke

Ingrediencie:

  • 500 g filetu z lososa bez kože
  • jarná cibuľka
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • lyžica medu
  • PL sójovej omáčky
  • soľ podľa chuti
  • polovica citróna na ozdobu
  • repkový olej na vyprážanie
  • biele sezamové semienka

Spôsob prípravy:

  1. Lososa nakrájajte na kocky. Môžete ho nakrájať aj na väčšie kúsky, napríklad na podlhovasté, ale čím menšie kúsky, tým ľahšie sa budú namáčať do marinády a neskôr smažiť. Ak sa vám nepodarilo kúpiť filet bez kože, nezabudnite najprv odstrániť kožu.
  2. Vo veľkej miske pripravte omáčku. Z polovice citróna vytlačte dve polievkové lyžice šťavy, druhú polovicu ešte prekrojte a nechajte si ju na neskôr. Do misky nalejte aj sójovú omáčku a pridajte med. Nakoniec ju osoľte a premiešajte, aby sa všetky prísady spojili.
  3. Kúsky lososa vložte do misky s omáčkou. Nechajte ho pol hodiny odstáť, aby sa ingrediencie dobre spojili. Medzitým môžete nakrájať jarnú cibuľku. Oddeľte bielu a svetlozelenú časť od tmavozelenej časti cibuľky.
  4. Na rozpálenom oleji najprv orestujte cibuľu a svetlozelenú časť cibuľky. Potom pridajte kúsky lososa, ale nie všetky naraz. Smažte ich niekoľko minút z každej strany. Potom ich preložte na tanier a pokračujte, kým neopečiete všetky kúsky lososa.
  5. Na panvicu pridajte po dopečení zvyšok marinády z misky a počkajte, kým mierne zhustne. Touto omáčkou prelejte kúsky ryby. Ozdobte nakrájanou tmavozelenou časťou cibuľky a posypte sezamovými semienkami. Podávajte so štvrtinami citróna.

Lososová večera. S čím by ste mali podávať lososa

K lososovi sa hodí aj šalát podávaný s paradajkami alebo cherry paradajkami.
Foto: shutterstock/Tijana Simic

K tomuto lososovi sa výborne hodí ryža. Môžete si tiež pripraviť krémovú zemiakovú kašu alebo batátové placky so sušeným tymianom. Lososová večera sa nezaobíde ani bez zeleniny. Ryba veľmi dobre chutí spolu so zeleninou pripravenej na pare. Môže to byť brokolica, karfiol a mrkva.

K lososovi sa hodí aj šalát podávaný s paradajkami alebo cherry paradajkami. Nezabudnite ho ochutiť soľou a korením a pokvapkať olivovým olejom. Ak si na zeleninu nepotrpíte, lososa môžete podávať s ryžou a nakrájaným čerstvým mangom.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Losos na panvici môže byť chutný a chrumkavý. Najväčší vplyv na jeho chuť má však správny tuk

Grilovaný losos so zeleným korením


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Zvyšuje imunitu a metabolizmus. Zlatý nápoj

6.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena Schweitzer). Jeseň je v plnom prúde a s ňou aj prvé sezónne infekcie a pokles nálady. Je čas…

Čo robiť s tekvicovými semienkami? Určite ich nevyhadzujte! Sú skutočným pokladom výživových hodnôt!

6.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Brent Hofacker). Čo robiť s tekvicovými semienkami? Samotnú tekvicovú dužinu zvyčajne používame na prípravu chutných jesenných jedál a semienka…

Francúzska klasika, ktorá poteší každého. Táto polievka si zaslúži uznanie. Je to vďaka jednému dodatku

5.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/photosimysia). Každá krajina je známa niečím výnimočným. Taliani majú pizzu a vynikajúce cestoviny, Američania chutné steaky, Slováci božské halušky…

Odlepuje sa z bravčového rezňa obal? Skontrolujte, či nerobíte jednu z častých chýb

5.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jan_Mach). Bravčové rezne sú jedným z najdôležitejších jedál slovenskej kuchyne. Sú mimoriadne chutné vďaka tomu, že mäso sa pred…

Ste veľmi hladný? Tieto jednoduché jedlá si môžete pripraviť už za 5 minút!

5.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/hlphoto). Ak čas nie je na našej strane a hlad neprestáva, premýšľame, čo môžeme zjesť "rýchlo". Namiesto nezdravých pochutín,…

Auto Trendy

Audi Q5 2024: Rozmery a batožinový priestor nového nemeckého SUV

6.10.2024 Redakcia Auto trendy - Nové Audi Q5 je dlhé niečo vyše 4,70 metra, má stredne veľký batožinový priestor a pomerne zaoblené tvary.

Maxus eTerron 9: predstavený elektrický pick-up s pohonom všetkých kolies

6.10.2024 Redakcia Auto trendy - V USA sú elektrické pick-upy súčasťou hlavného biznisu výrobcov elektromobilov, ale v Európe ide o okrajové modely. Teraz však Maxus predstavuje svoj druhý model, eTerron…

Renault oživí ďalšiu legendu. Model 4 bude mať čoskoro premiéru

6.10.2024 Redakcia Auto trendy - Pôvodná verzia tohto mestského vozidla v tvare škatule sa objavila v roku 1961 a vyrábala sa 30 rokov. Teraz chce Renault tento ikonický model obnoviť.…

Je teraz najlepší čas na kúpu španielskeho SUV? Krajiny EÚ podporili novembrové zvýšenie cla

6.10.2024 Redakcia Auto trendy - Už teraz je známe, že EÚ od novembra zavedie sankčné clá na elektromobily dovážané z Číny. Nákup vysnívaného SUV sa tak od novembra môže ukázať…

Elektrický Hyundai Inster prichádza do EU

6.10.2024 Redakcia Auto trendy - Dve úrovne výbavy a dve batérie pre juhokórejské elektrické supermini. Prvé malé elektrické vozidlo Hyundai pre európsky trh, model Inster, je v EU a na…

Bola prekonaná ďalšia hranica. Porsche Taycan Turbo GT s novým rekordom v zrýchlení

6.10.2024 Redakcia Auto trendy - Časopis Car and Driver sa rozhodol otestovať, ako rýchlo nemecký elektromobil zrýchli na 60 km/h. Výsledok sa ukázal byť podstatne lepší, ako uvádza výrobca.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov