Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Stroganov pripravujem vždy, keď sa počasie trochu pokazí. Toto jedlo zahreje a stimuluje všetky zmysly

6.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/stockcreations). Stroganov je jedlo, ktoré sa v mnohých domácnostiach podáva počas zamračených dní. S naším receptom vystrelí klasika do výšin chuti, a to všetko...

6.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/stockcreations).

Stroganov je jedlo, ktoré sa v mnohých domácnostiach podáva počas zamračených dní. S naším receptom vystrelí klasika do výšin chuti, a to všetko vďaka najkvalitnejšiemu mäsu a aromatickým prílohám. Tu nie je priestor na šetrenie – hrniec musí obsahovať štedrú porciu farebnej zeleniny, výraznú prídavky a veľa korenia.

stroganov_hovädzie mäso
Stroganov – jedlo vhodné počas zamračených dní.
Foto: shutterstock/stockcreations

Hľadáte inšpiráciu na hrejivú a výživnú večeru? Namiesto namáhavého zostavovania plnených kapustových závitkov, hodinového státia pri vývare alebo namáhavého pečenia sa rozhodnite pre šťavnatú klasiku utopenú v šialenej omáčke. Objavte najlepší recept na stroganov – ideálny na každodenné aj slávnostné príležitosti.

Stroganov v bohatej verzii – v hrnci nesmie chýbať mäso a zelenina


Tento recept na stroganov nie je ničím iným ako kombináciou najkvalitnejšieho mäsa s veľkorysou porciou farebnej zeleniny. Takto pripravený stroganov sa rozplýva v ústach, zasýti a stimuluje všetky zmysly. Kľúčom k úspechu je výber surovín, žiadne náhlenie a dostatok korenia, ktoré obohatí náš pokrm a prinesie šialene chutný výsledok. Toto jedlo z jedného hrnca sa môže zdať náročné, ale s naším receptom pôjde príprava ako po masle.


Mäso je najdôležitejšou zložkou stroganova – preto si vyberte hovädziu sviečkovicu alebo roštenku. Kusy mäsa by mali byť čerstvé, kvalitné a hlavne bez žíl. Nevyhnutná je aj zelenina – nakladané uhorky, cibuľa, huby a červená paprika. Keď máme všetky produkty, môžeme prejsť k smaženiu – všetko dáme v správnom poradí do hrnca a zvyšok sa doslova urobí sám.

Stroganov – jedlo z jedného hrnca.
Foto: shutterstock.com/Piotr Krzeslak

Najlepší stroganov z hovädzieho mäsa. Recept na šialené jedlo z jedného hrnca


Ingrediencie:

  • 500 g hovädzieho mäsa – sviečková alebo roštenka,
  • červená paprika,
  • niekoľko húb,
  • cibuľa,
  • dve nakladané uhorky,
  • 2 PL paradajkového pretlaku,
  • 2 PL múky,
  • olej na pečenie,
  • 350 ml vody,
  • nové korenie,
  • bobkový list,
  • rasca,
  • lyžica horčice,
  • sladká paprika,
  • dva strúčiky cesnaku,
  • soľ,
  • čierne korenie,
  • majoránka.

Spôsob prípravy:

  1. Mäso nakrájajte na plátky a potom na malé pásiky alebo kocky.
  2. Teraz je čas na marinádu – zmiešajte trochu oleja, horčicu, lyžičku sladkej papriky, štipku rasce, soľ, dva nadrobno nakrájané strúčiky cesnaku, korenie a majoránku. Všetko spolu zmiešajte a potom vmasírujte do mäsa. Marinujte v chladničke aspoň dve hodiny. Tip – mäso môžete marinovať aj cez noc, bude potom oveľa aromatickejšie a jemnejšie.
  3. Potom mäso poprášte múkou a opečte na dobre rozpálenom oleji – vložením mäsa do horúcej panvice sa v kúskoch udrží všetka šťava, vďaka čomu bude pokrm veľmi chutný.
  4. Kým sa mäso pekne opečie, pripravte si zeleninu. Do misky vložte huby, uhorky, cibuľu a papriku. Po piatich minútach pridajte zeleninovú zmes k hovädziemu mäsu.
  5. Prísady niekoľko minút opekajte, potom zalejte vodou a pridajte dve polievkové lyžice paradajkového pretlaku.
  6. Teraz je čas na dochutenie – do hrnca vložte bobkový list, nové korenie, soľ a čierne korenie a všetko prikryté varte na miernom ohni viac ako hodinu.
  7. Po tomto čase ochutnajte mäso a zeleninu a v prípade potreby pokrm dochuťte. Tip – väčšie kusy mäsa môžu potrebovať o niečo dlhší čas varenia. Potom predĺžte čas o ďalších 15 minút, dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Marináda na pečené bravčové karé – jednoduchý trik na jemné a šťavnaté mäso. Už si neodopriete ďalšie sústo

Vynikajúce a jemné rebierka z rúry. Kľúčom k úspechu je správna marináda


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Robím najlepšiu bravčovú nátierku. Recept je starý viac ako päťdesiat rokov, ale ja doň pridávam niečo špeciálne

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ako pripraviť bravčovú natierku, aby chutila lepšie ako tá z regionálnych jarmokov alebo vianočných trhov? Viem to…

Túto nezvyčajnú prísadu pridávam do krémovej hubovej polievky. Takto ju podávajú v reštauráciách

22.11.2021 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/loveofphoto). Hubová polievka si získala mnoho priaznivcov vďaka svojej krémovej konzistencii a jedinečnej chuti a vôni. V reštauráciách ju…

Francúzska zemiaková polievka je majstrovské dielo. Za pár eúr máte večeru ako v reštaurácii

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MariaKovaleva). Jednoduchá a chutná večera, ktorá nestojí veľa a je rýchlo hotová? Nemusí to byť len vyprážané jedlo so…

Takto podávam baklažán. Uložte si recept, pretože budete nadšení

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/BearFotos). Stal sa neoddeliteľnou súčasťou mojej kuchyne, takže ho mám vždy poruke. Používam ho na prípravu rýchleho, chutného a…

Obyčajné mleté mäso nerobím. Ohnivé kotlety sú oveľa lepšie, tajomstvom je chlieb

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Oakland Images) Požarského ohnivé kotlety bol pokrm, ktorý sa v Rusku objavil za vlády cára Mikuláša I. Tento rezeň…

Auto Trendy

Zima vás už neprekvapí: Naučte sa správne nasadiť snehové reťaze ešte dnes!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Nasadzovanie snehových reťazí môže byť pre mnohých vodičov spočiatku náročnou úlohou. Táto zručnosť sa však dá naučiť a postupom času sa stane jednoduchšou a intuitívnejšou.…

Citroën 2025: Všetky pripravované modely

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Od modernizovaného modelu Ami až po nový C5 Aircross - tu je prehľad toho, čo Citroën chystá na budúci rok. Citroën 2025: Všetky pripra

Faceliftované Mitsubishi ASX: Nové technológie, lepšia výbava, ale čo bezpečnosť?

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Mitsubishi ASX sa podrobilo testovaniu EuroNCAP – je toto SUV naozaj bezpečné? Malé SUV dostalo facelift, aby si viedlo lepšie v silne konkurenčnom segmente B-SUV.…

Prečo riskovať pokutu? Naučte sa kedy a ako používať zadné hmlové svetlá!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Zákon prikazuje montovať na vozidlá zadné hmlové svetlá. Za ich nesprávne používanie hrozí pokuta. Kedy by sme ich mali používať? Nie všetci vodiči ich vedia…

Osem dôvodov, prečo sa motorky stanú vašou novou závislosťou: Prestaňte sa obmedzovať autami!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Jazdenie na autách ma fascinuje čoraz menej, zatiaľ čo motorky ma úplne očarili. Po dôkladnom zamyslení som prišiel k jednoznačnému záveru: motorky sú jednoducho lepšie.…

Marcopolo uvádza na trh Nomade: 4x4 dieselový obytný automobil

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Vďaka špičkovej technológii a exkluzívnemu dizajnu spája Nomade robustnosť a pohodlie. Marcopolo Motorhome, divízia spoločnosti Marcopolo

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov