8.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Timolina).
Snívate o dokonale chrumkavých a zlatistých zemiakových plackách, ale každý pokus sa skončí kuchynskou katastrofou? Jednoducho vymeňte klasický recept za tento vylepšený. Tento recept obsahuje najmenej tri tajné ingrediencie, ktoré zvýraznia chuť a vďaka ktorým sa pokrm vyšplhá do výšin skvelých chutí.
Zemiakové placky sú na jednej strane jedným z jednoduchších jedál, ktoré sa často objavujú na slovenských stoloch, a na druhej strane predstavujú značnú kulinársku výzvu. Žiaľ, v mnohých domácnostiach sa stále zabúda na niekoľko dôležitých detailov, vďaka ktorým sú placky zlatisté a príjemne chrumkavé. Na pomoc prichádza vylepšený recept s tromi ďalšími prísadami.
Chrumkavé zemiakové placky podľa nového receptu
Medzi slovenské kulinárske klasiky patrí veľa zemiakových jedál. Už samotná kaša alebo zemiaky s maslom a kôprom sú šialené, ale zemiakové placky sú skutočným majstrovským dielom. Toto jednoduché jedlo z babičkinej kuchyne má však veľa požiadaviek a drobná chyba sa môže skončiť neúspechom. Preto stojí za to spoznať aj tento recept, ktorý nielenže odhaľuje tajomstvo chrumkavosti, ale obsahuje aj niekoľko ďalších ingrediencií, vďaka ktorým budú naše placky oveľa lepšie ako tie podľa tradičného receptu.
V tomto recepte sme do zoznamu ingrediencií pridali zemiakovú múku. Práve vďaka tomuto nenápadnému doplnku budú placky nebesky chrumkavé. Nesmie chýbať ani niekoľko ďalších doplnkov, ako je slanina alebo cesnak, ktoré zvýraznia chuť a dodajú im arómu.
Zemiakové placky – recept, ktorý nemá v chrumkavosti konkurenciu
Ingrediencie:
- 1 kg zemiakov,
- 2 vajcia,
- 200 g údenej slaniny,
- 150 g zemiakovej múky,
- pol šálky mlieka,
- lyžica sušenej majoránky,
- 5 strúčikov cesnaku,
- soľ,
- korenie,
- olej.
Spôsob prípravy:
- Najprv zemiaky ošúpte a umyte. Zeleninu nastrúhajte na malom strúhadle.
- K zemiakom pridajte na drobné kocky nakrájanú slaninu, rozdrvené strúčiky cesnaku a zemiakovú múku. Všetky prísady dôkladne premiešajte.
- Nakoniec do zmesi rozšľahajte vajcia, prilejte mlieko a pridajte všetky koreniny.
- Zmes opäť premiešajte, aby sa všetky produkty pekne spojili.
- Na panvici rozohrejte veľkú dávku oleja.
- Pomocou lyžice vložte zmes do dobre rozohriateho tuku.
- Smažte placky z oboch strán do krásnej zlatistej farby. Dobrú chuť!
- Tip: takto pripravené placky výborne chutia, ak sa podávajú so smotanou alebo napr. s hubovou omáčkou.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Zemiakové placky absorbujú tuk ako bláznivé? Poznám spôsob, ktorý túto pochúťku výrazne zoštíhli
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.