12.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock: pilipphoto).
Snívate o dokonale chrumkavých a zlatistých hranolčekoch? Namiesto toho, aby ste si ich objednávali v drahých obchodných reťazcoch, stavte na tie domáce v trochu vylepšenej verzii. Stačí ich vykúpať v kolovom nápoji a obaliť v škrobe. Vďaka tomuto bude váš zemiakový snack chutiť šialene dobre.
Hranolčeky sú jedným z najobľúbenejších občerstvení, ktoré kraľujú predajniam rýchleho občerstvenia a sú dostupné v rôznych verziách takmer vo všetkých veľkých obchodoch. Najlepšiu chuť zemiakového občerstvenia však získate, keď si ich pripravíte doma podľa tejto metódy a dáte si záležať na pridaní neobvyklých ingrediencií. Koniec koncov, vďaka kolovému kúpeľu budú hranolčeky zlatisté a chrumkavé ako nikdy predtým!
Chrumkavé hranolčeky si vychutnávajú kúpeľ v …. kole. Sladký nápoj ich dokonale vyladí
Nemožno poprieť, že zemiaky sú na Slovensku jednou z najobľúbenejších druhov zeleniny. Pridávame ich do každodenných večerí v podobe pyré, podávame ich v šalátoch, strúhame ich do placiek alebo z nich pripravujeme chutné zemiakové nákypy. Medzi pochutinami však kraľujú hranolky, ktoré sa dajú pripraviť na mnoho spôsobov, ale tie domáce s použitím dvoch ingrediencií sú skutočným majstrovským dielom.
Ak snívate o dokonale chrumkavých, zlatistých hranolčekoch, toto je recept pre vás. Je založený na neobvyklom spôsobe namáčania zemiakov do koly. Obľúbený nápoj obsahuje veľa cukru, takže keď hranolky z takejto marinády neskôr upečiete, dosiahnete šialene chrumkavý efekt. Tajomstvom je aj škrob, ktorý nájdete nižšie v recepte.
Zlaté a chrumkavé hranolčeky. Marináda z koly dokáže zázraky
Ingrediencie:
- 700 g zemiakov – najlepšie typu B alebo C
- 1,5 litra kolového nápoja
- olej na vyprážanie
- 10 g škrobu
- soľ a obľúbené korenie
Spôsob prípravy:
- Zemiaky ošúpte a nakrájajte na esteticky podobné prúžky.
- Hotové hranolčeky dôkladne opláchnite v studenej vode, potom ich vložte do misky a zalejte sladkým kolovým nápojom.
- Zemiaky nechajte v tomto kúpeli 10-15 minút.
- Teraz hranolčeky sceďte a dôkladne ich osušte papierovou utierkou alebo čistou bavlnenou tkaninou.
- Hranolky obalte v škrobe.
- Vo veľkom hrnci rozohrejte olej.
- Hranolky smažte v horúcom tuku, kým nie sú zlatisté a chrumkavé.
- Nakoniec hranolčeky vyklopte na papierovú utierku a dochuťte soľou a inými koreninami podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Pred pečením dám hranolky do kúpeľa. Zvonku sú dokonale chrumkavé a vo vnútri jemné
Namiesto zemiakov robím hranolky z…. exotického ovocia. Za tento nápad by mal niekto dostať medailu
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.