22.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram/@emilyxlevi).
Máte náhlu chuť na niečo sladké alebo potrebujete núdzový dezert a nemáte po ruke suroviny na koláč alebo čas na pečenie? Vezmite si mixér a zmixujte…. ryžové chlebíčky. Je to perfektný rýchly dezert bez pečenia a zjedia ho aj vyberavé deti.
Dezert nemusí byť vôbec zložitý, aby bol lahodný. Niekedy na jeho prípravu stačí niekoľko jednoduchých ingrediencií a niekedy dokonca aj zvyšky priamo z chladničky. Sladký snack si môžete pripraviť aj z ryžových koláčikov.
Akú sladkosť môžete pripraviť za 5 minút? Rozmixovala ryžové chlebíčky a banán. „To je šialenstvo“
O nápad na nezvyčajný dezert sa podelila Emily Jensenová, instagramová blogerka, ktorá na internete zverejňuje množstvo receptov na zdravé občerstvenie, ktoré je ideálne aj pre deti. Svoj profil na sociálnej sieti vedie spolu s manželom, ktorý je odborníkom na výživu. Pred časom ukázala, ako pripraviť chutný a sladký dezert z ryžových chlebíčkov. Hoci to znie dosť zvláštne, výsledok je naozaj rozprávkovo chutný. A čo je najdôležitejšie, môžu si na ňom pochutnať aj deti.
„Čo? Toto je šialenstvo, ale aký skvelý nápad!“
„Musím to urobiť“
„Vyzerá to výborne“
Rýchly dezert bez pečenia. Pripravíte ho z ryžových chlebíčkov
Ryžové guľôčky sú triviálne na prípravu a čo je najlepšie, nevyžadujú rúru. Všetko, čo potrebujete, je mixér. Nepotrebujete žiadny cukor navyše, vďaka datliam a banánu je dezert už aj tak dostatočne sladký. Ideálny je pevne zrelý banán. Na polevu môžete použiť aj mliečnu čokoládu, hoci majte na pamäti, že v tejto verzii bude zákusok sladší.
Potrebné ingrediencie:
- 8-10 ryžových chlebíčkov,
- 1 banán,
- 5 datlí (bez kôstok)
- 3-4 PL arašidového masla (približne 80 g),
- horká čokoláda na polevu (približne 100-150 g).
Ryžové chlebíčky vložte do nádoby mixéra. Aby sa vám ľahšie mixovali, môžete ich rozdrviť na menšie kúsky alebo pridávať chlebíčky postupne, ak je nádoba malá. Pridajte banán, datle a arašidové maslo a rozmixujte na hladkú hmotu. Z „cesta“ vytvorte guľôčky a vložte ich do chladničky. Vďaka tomu poleva rýchlejšie stuhne a zabráni sa jej rozlievaniu. Medzitým rozpustite horkú čokoládu vo vodnom kúpeli. Ryžové guľôčky navlečte na špáradlo alebo špajdľu a ponorte do čokolády. Odstavte, kým čokoláda neztuhne.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.