22.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Mycleverway).
Ako pripraviť mliečnu ovsenú kašu? Niekomu sa zdá, že príprava tohto pokrmu je náročná, ale to je len falošný dojem. Ukazuje sa, že na vyčarenie výživných a zdravých raňajok potrebujete doslova 10 minút. Ovsené vločky uvarené v mlieku môžete ozdobiť obľúbenými prílohami.
Ovsené vločky s mliekom sú ideálnym pokrmom na raňajky, pretože sú na jednej strane sýte a na druhej strane ľahké. Môžete si ich pripraviť len pre seba, ale môžete ich podávať aj svojim deťom a blízkym. Najlepšie na tom je, že ich príprava nie je zložitá a nepotrebujete naň veľa ingrediencií. Je pravdepodobné, že väčšinu z nich už máte doma a nebude potrebné kupovať ďalšie. Ako si pripraviť ovsenú kašu s mliekom? Pripravte si ju raz a pokrm vám určite zostane na dlhšie.
Rýchla ovsená kaša s mliekom. Čo potrebujete? Kravské mlieko môžete nahradiť rastlinným mliekom
Hoci sa zdá, že mliečna ovsená kaša nie je jedlo pre vegánov, kravské mlieko môžete úspešne nahradiť rastlinným. Získate tak výživné jedlo v súlade s vašimi stravovacími návykmi. Čo ešte budete potrebovať?
Ingrediencie na jednu porciu:
- 5 plochých lyžíc ovsených vločiek (napríklad celozrnných, instantných alebo zmiešaných);
- 1 šálka (250 ml) mlieka (kravského alebo rastlinného);
- 1 čajová lyžička bieleho cukru, xylitolu alebo medu;
- voliteľné doplnky: obľúbené orechy, semienka, ovocie.
Ako pripraviť ovsenú kašu s mliekom? Za toto jedlo by mal niekto dostať medailu
Keď máte pripravené všetky potrebné ingrediencie, môžete sa pustiť do práce. S pridaním obľúbeného ovocia, semienok alebo orechov sa aj nejedáci budú môcť najesť do sýtosti. Samotný pokrm je hotový za okamih.
Spôsob prípravy:
- Mlieko podľa vlastného výberu nalejte do hrnca s hrubším dnom.
- Pridajte ovsené vločky a keď mlieko začne vrieť, znížte teplotu. Pravidelne miešajte.
- Varte 5 až 10 minút odkryté, čas upravte podľa preferovanej hustoty vločiek. Z času na čas premiešajte.
- Pridajte vybraný cukor (v prípade medu ho pridajte až po miernom vychladnutí ovsených vločiek).
- Ovsené vločky dajte do misky a ozdobte ich obľúbenou prílohou (ovocím, orechmi, semienkami).
- Podávajte teplé alebo keď ovsené vločky vychladnú.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Najzdravší chlieb na raňajky. Jedzte a sledujte, ako váha klesá
Dodanie energie pri raňajkách. Zlatá ovsená kaša na naštartovanie lenivého tela
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.