24.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Liliya Kandrashevich).
Vajíčka sa dajú pripraviť rôznymi spôsobmi a každý má svoj vlastný spôsob ich prípravy. Pridávajú sa do nich rôzne koreniny, ako aj prísady v podobe zeleniny alebo syra. Tentoraz, keď si ich chcete pripraviť na raňajky, použite túto ingredienciu. Zaručujeme vám, že ich chuť bude lahodná.

Foto: shutterstock/Liliya Kandrashevich
Pri príprave raňajok zvyčajne nemáme veľa času. Chceme pripraviť niečo rýchle, jednoduché a zároveň chutné. Bezpochyby to môžeme dosiahnuť použitím vajec, ktoré sú veľmi univerzálne. Môžete z nich pripraviť omeletu alebo miešané vajíčka a niektorí ľudia ich používajú aj na koláče. V tomto recepte Vám chceme ukázať, ako sa dajú skombinovať a vytvoriť tak chutné raňajky. Nevyžadujú veľa práce ani času a na ich prípravu potrebujete len niekoľko surovín.

Foto: shutterstock/Shulevskyy Volodymyr
Rozmýšľanie, čo pripraviť na raňajky, môže byť únavné. Vtedy nám prídu na pomoc jednoduché recepty, ako je tento recept na vaječnú omeletu. Tentoraz vajcia skombinujte s nakrájanými hubami a opečte ich dozlatista. Túto omeletu môžete podávať s domácimi omáčkami, chlebom alebo cesnakovými hriankami. Keď ju ráno naservírujete, budete spokojní a vaša rodina sa vám poďakuje.
Recept na hubovú omeletu
Ingrediencie:
- 4 vajcia
- 2 lyžice mlieka
- polovica cibule
- 100 g šampiňónov
- 2 lyžice masla
- hrsť strúhaného syra
- lyžička petržlenovej vňate
- soľ
- korenie
Spôsob prípravy:
- Cibuľu nakrájajte nadrobno, potom umyte huby a nakrájajte na plátky.
- Vo veľkej panvici rozohrejte maslo. Do tuku pridajte cibuľu a huby. Všetko spolu smažte 5 minút, kým cibuľa nezmäkne a huby nezhnednú.
- Medzitým sa postarajte o vajcia. Rozbite ich do misky a potom prudko premiešajte s pridaným mliekom.
- Podľa potreby ich dochuťte soľou a korením.
- Keď sú ingrediencie na panvici hotové, zalejte ich rozšľahanými vajíčkami. Znížte teplotu a panvicu prikryte pokrievkou.
- Omeletu smažte niekoľko minút, kým nie je mierne stuhnutá. Potom ju posypte strúhaným syrom a nasekanou petržlenovou vňaťou. Keď je spodok omelety usmažený, opatrne ju obráťte a smažte ju asi 1 minútu.
- Po tomto čase ju preložte na tanier a nechajte mierne vychladnúť. Podávajte s čerstvým chlebom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
„Malý trik“ Gordona Ramsayho zaručuje, že vajcia na mäkko budú dokonalé ako v reštaurácii
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.