25.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Laetitia Stie).
Jahody pod mrveničkou sú chutný a jednoduchý dezert pre celú rodinu. Na vykúzlenie dokonalého ľahkého koláča na jar potrebujete len pár ingrediencií. Našli sme pre vás osvedčený recept, ktorý sa vždy podarí!
Jahody sú nielen jedným z najchutnejších, ale aj najzdravších druhov ovocia. Sú bohatým zdrojom nielen vitamínu C, ale aj draslíka, kyseliny listovej a vlákniny. Jedna šálka čerstvých jahôd obsahuje len 53 kcal a:
- bielkoviny – 1,11 g,
- sacharidy – 12,75 g,
- vlákniny – 3,30 g,
- vápnik – 27 mg,
- železo – 0,68 mg,
- horčík – 22 mg,
- fosfor – 40 mg,
- draslík – 254 mg,
- vitamín C – 97,60 mg,
- vitamín K – 3,7 mg,
- vitamín A – 28 medzinárodných jednotiek.
Jahody obsahujú aj veľa antioxidantov, ako sú flavonoidy, fenolové kyseliny, lignany, triesloviny a stilbény.
Jar a začiatok leta sú obdobím, keď jahody v našich domácnostiach kraľujú, najmä ako prísada do dezertov, smoothies a, samozrejme, koláčov. Našli sme pre vás jednoduchý a osvedčený recept na lahodné jahody pod mrveničku. Vždy sa výborne hodia!
Jahody pod mrveničkou. Rýchly dezert ku káve
Ingrediencie:
- 500 g jahôd
- 70 g pšeničnej múky
- 30 g cukru
- 30 g masla
Príprava:
- Umyte jahody, odstráňte stopky, osušte ich a vložte do misky odolnej voči rúre.
- V miske zmiešajte múku, cukor a maslo, kým sa nevytvoria malé hrudky.
- Keď sú jahody hotové, posypeme ich mrveničkou.
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov a ovocie pečieme 20 – 30 minút, kým mrvenička nezhnedne.
- Podávajte dezert mierne teplý, napr. so zmrzlinou.
- Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Vyskúšala som tieto jahody a teraz už nesiahnem po klasickom dezerte. Táto zložka všetko mení
Sladké občerstvenie s jahodami a mascarpone. Tieto dezerty schovajte pred labužníkmi
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.