29.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Fortyforks).
Rukolové pesto je skvelou prísadou do cestovín, pizze, sendvičov a dokonca aj polievok. Jeho veľkou výhodou je predovšetkým vynikajúca aróma, ktorá zvýrazňuje chuť jedál a robí ich výraznejšími.
Rukolové pesto je veľmi obľúbené vo vegetariánskej kuchyni a jeho príprava je veľmi jednoduchá a nie je príliš drahá, čo je tiež veľkým plusom. Pozrite sa, ako pripraviť rukolové pesto, ktoré zdokonalí chuť každého jedla.
Rukolové pesto. Ako pripraviť zdravú omáčku? Vlastnosti rukoly
Príprava rukolového pesta je veľmi jednoduchá. V podstate všetko, čo na to potrebujete, je rukola. Treba spomenúť, že listy rukoly sú veľmi zdravé a najčastejšie sa používajú ako ingrediencia šalatou. Má však mnoho ďalších vlastností, ktoré stoja za zmienku. Rukola je ľahko stráviteľná a má nízky obsah kalórií. Okrem toho je veľmi prospešná pre naše zdravie a chráni telo pred rakovinou. Aké ďalšie vlastnosti má rukola?
- Obsahuje minerály vápnik, draslík, železo a horčík.
- Obsahuje aj zinok, ktorý má priaznivý vplyv na imunitu.
- Pravidelná konzumácia rukoly výrazne zlepšuje zdravie kostí.
- Listy rukoly obsahujú sírne aminokyseliny, ktoré majú baktericídny účinok.
- Dusičnany obsiahnuté v rukole okysličujú svaly počas cvičenia.
- V rukole môžeme nájsť aj vitamíny C, A, K a B.
Rukolové pesto: ingrediencie na prípravu lahodnej omáčky
Aké ingrediencie budete potrebovať na prípravu rukolového pesta? Na rozdiel od toho, čo si možno myslíte, nebudete potrebovať príliš veľa produktov. Nižšie je uvedený zoznam ingrediencii.
- balík rukoly
- 2-3 strúčiky cesnaku
- pol šálky slnečnicových semienok
- 2 lyžice tekutého medu
- 150 ml olivového oleja
- čajová lyžička soli
Rukolové pesto krok za krokom. Recept na rýchle a šialené pesto
Ako pripraviť rukolové pesto krok za krokom? Na tomto nie je nič zložité. Navyše, príprava pesta trvá doslova pár minút, a keď je hotové, môžeme ho bez obáv skladovať napríklad v chladničke v pohári. Tu je rýchly recept na výrobu rukolového pesta.
- Slnečnicové semienka vložte do mixéra a rozdrvte ich.
- Potom ošúpte cesnak a prelisujte ho.
- Do rozdrvených slnečnicových semienok pridajte rukolu, cesnak, med a olej. Mixujte, kým nevznikne homogénna hmota.
- Hotové pesto preložte do pohárov a uložte do chladničky.
Na čo používať rukolové pesto? S čím sa dá podávať?
Na čo vlastne používať rukolové pesto? Bez váhania môžeme povedať, že využitie pesta v kuchyni je pomerne široké, pretože sa dá podávať prakticky s čímkoľvek. Najobľúbenejšie spôsoby použitia pesta sú:
- polievka s omáčkou pesto – pesto sa často používa ako prísada do krémových polievok
- pesto ako omáčka na cestoviny – hodí sa ku všetkým cestovinám a dokonale zlepšuje ich chuť
- krutóny alebo sendviče s omáčkou pesto – výborná náhrada masla,
- ako doplnok k rybám a mäsu,
- rizoto s omáčkou pesto,
- ako doplnok k občerstveniu z lístkového cesta – ideálne na večierky
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Na túto polievku sa teším celý rok. Aby bola chutnejšia, hlavnú ingredienciu som orestovala
Prestala som vyhadzovať odrezané konce špargle. Na týchto jedlách si pochutná celá rodina
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.