Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Naučila som sa piecť kváskový chlieb. Je taký chutný, že som zabudla, kde je pekáreň.

30.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/pbd Studio). Každý z nás miluje chlieb, pečenie je pre mnohých z nás slabosťou, a keď prídeme domov a zacítime krásnu vôňu čerstvého chleba,...

30.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/pbd Studio).

Každý z nás miluje chlieb, pečenie je pre mnohých z nás slabosťou, a keď prídeme domov a zacítime krásnu vôňu čerstvého chleba, zbiehajú sa nám slinky. Nemusíte chodiť do pekárne – ten najlepší chlieb si môžete bez problémov pripraviť doma. Všetko, čo potrebujete, je kvások, správna múka a trochu trpezlivosti.

Každý z nás miluje chlieb, pečenie je pre mnohých z nás slabosťou, a keď prídeme domov a zacítime krásnu vôňu čerstvého chleba
Foto: shutterstock/pbd Studio
(ilustračné foto)

Kváskový ražný chlieb je ideálny nápad, ako do svojho jedálnička vniesť trochu zdravia a chuti. Každý má rád pšeničný chlieb, ale nie každému vyhovuje – najmä ľuďom, ktorým nevyhovuje prebytok sacharidov. Celozrnný ražný chlieb má oveľa nižší glykemický index ako pšeničný chlieb, má aj viac vlákniny, a keď k nemu pridáte svoje obľúbené semienka a jadierka, nepotrebujete k spokojnosti oveľa viac. Ak si chcete naplno vychutnať staropazovský kváskový ražný chlieb, vyberte si správnu múku. Ja uprednostňujem celozrnu.

Domáci recept na chlieb – kvások nie je všetko

Ingrediencie:

  • 130 g hustého, rafinovaného kvásku z ražnej múky,
  • 400 g celozrnnej ražnej múky,
  • 200 g celozrnnej špaldovej múky,
  • pol čajovej lyžičky medu,
  • 2 šálky vlažnej vody,
  • vrchovatá čajová lyžička soli,
  • obľúbené semienka a semienka, odporúčam slnečnicu a rascu.
Ak si chcete naplno vychutnať staropazovský kváskový ražný chlieb, vyberte si správnu múku. Ja uprednostňujem celozrnu.
Foto: shutterstock/Tanya Dol
(ilustračné foto)

Kváskový chlieb – ako ho pripraviť:

  1. Pripravte si misu a nasypte do nej ražnú a špaldovú múku. Pridáme soľ a premiešame. Potom pridajte vodu a začnite miešať drevenou stierkou.
  2. Potom pridajte ražný kvások, med a pokračujte v miešaní špachtľou, kým sa ingrediencie nespoja. Zmes bude trochu lepkavá, taká by mala byť. V tejto fáze pridajte aj svoje obľúbené semienka.
  3. Misku prikryte utierkou a odložte na približne 45 minút, aby kvások vykysol. Po tomto čase by malo cesto vykysnúť.
  4. Potom cesto opäť premiešajte a preložte ho do formy vymastenej maslom alebo olivovým olejom. Vrch zarovnajte a odložte, aby opäť vykyslo, tentoraz asi na 5 hodín.
  5. Po tomto čase uvidíte, ako veľmi cesto vykyslo. To je čas na pečenie. Predhrejte rúru na 200 stupňov. Pečte hodinu, každú chvíľu môžete vrch chleba potrieť vodou.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Na dva týždne sa vzdajte konzumácie pšeničného chleba. Toto sa stane s vaším telom

Najhoršie miesto na skladovanie chleba. Do druhého dňa je zatuchnutý


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Toto ošetrenie rastlín v kvetináčoch je nevyhnutné. Budú lepšie rásť

24.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Klaudia Helman). Zalievanie a hnojenie rastlín v kvetináčoch predstavujú bežné úkony starostlivosti. Nemali by sme však prehliadnuť ešte jeden…

Čo si dať do čaju na posilnenie imunity? Citrón nie je jediná vec, ktorá pomáha

24.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa ). Čo dať do čaju na posilnenie imunity? Medzi znalcami čaju je čoraz obľúbenejší med, ktorý nielenže…

Tajomstvo francúzskych žien na štíhlu postavu. Do kávy si pridávajú túto jedinú ingredienciu

24.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Krzysztof Siwek). Francúzske ženy už roky inšpirujú ženy na celom svete svojím jedinečným štýlom, eleganciou a predovšetkým štíhlou postavou.…

Kam vyhodiť kartón od mlieka? Napriek tomu, že čas uplynul, túto chybu Slováci stále robia

24.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív). Jednou z najčastejšie vyhľadávaných otázok ohľadom separovania odpadu bola otázka, kam vyhodiť kartón od mlieka. Kam ho…

Mrkva zostane pevná a chrumkavá až do jari. Tento trik môjho dedka funguje už roky

24.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tilzit). Zazimovanie mrkvy nemusí byť také náročné, ako sa zdá. Ak zeleninu dobre pripravíte a vyberiete pre ňu správne…

Auto Trendy

Veľká cena Las Vegas F1: Verstappen získal štvrtý titul, aj keď preteky ovládol Russell

24.11.2024 Redakcia Auto trendy - Verstappen spečatil svoju štvrtú korunu v rade, aj keď preteky ovládlo duo Mercedes. George Russell premenil pole position na víťazstvo na Veľkej cene Las Vegas…

Volvo odhaľuje budúcnosť: Prečo XC90 zostáva neodolateľným kráľom SUV?

24.11.2024 Redakcia Auto trendy - Volvo ohlásilo odvážny plán stať sa do roku 2030 stopercentne elektrickou značkou, no zdá sa, že tento cieľ môže byť náročnejší, než sa pôvodne zdalo.

Legenda sa vracia: Ikonický Citroën SM v modernej podobe poháňanej Maserati V6!

24.11.2024 Redakcia Auto trendy - SM Tribute, ktorý spoločnosť Stellantis predstavila v septembri, sa vracia na scénu, tentoraz s nádejou na sériovú výrobu. Slová jeho hlavného dizajnéra totiž naznačujú, že…

Vozidlo BYD Yangwang U9 prešlo okruhom Nürburgring - aké bolo rýchle?

24.11.2024 Redakcia Auto trendy - Čínske superauto BYD Yangwang U9 si odkrútilo svoju jazdu na legendárnom Nürburgringu – ako si však viedlo? Ide o jeden z najzaujímavejších výtvorov čínskeho automobilového…

V Debrecíne sa píše história: BMW spúšťa novú éru elektrických vozidiel - ste pripravení?

24.11.2024 Redakcia Auto trendy - Závod BMW v maďarskom Debrecíne sa pripravuje na spustenie sériovej výroby, ktorá je naplánovaná na koniec budúceho roka. Už teraz sa však píše nová kapitola…

Šok na trhu áut! Tesla Model Y mimo top 25, zatiaľ čo Dacia Sandero kraľuje predajom.

24.11.2024 Redakcia Auto trendy . Na čele predajného rebríčka je opäť Dacia Sandero, za ktorou nasledujú Peugeot 208 a Volkswagen Tiguan. Tesla Model Y sa do prvej dvadsaťpäťky tentokrát nedostala.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov