Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Tiramisu so sicílskym nádychom. Pasta Queen sa podelila o recept na svoj obľúbený dezert

05.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/the_pastaqueen). Na sociálnych sieťach žena známa ako Pasta Queen sa podelila o svoj recept na tiramisu so sicílskymi pistáciami, ktorý si za dva dni...

05.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/the_pastaqueen).

Na sociálnych sieťach žena známa ako Pasta Queen sa podelila o svoj recept na tiramisu so sicílskymi pistáciami, ktorý si za dva dni získal takmer 165-tisíc lajkov. Nadia Caterina Munno, ktorá vystupuje pod pseudonymom Pasta Queen, neuveriteľným spôsobom rozpráva o príprave svojho obľúbeného dezertu.

Sicílske pistáciové Tiramisu podľa receptu Pasta Queen.
Foto: instagram.com/the_pastaqueen

Sicílske pistácie chránené označením DOP sú originálnou talianskou pochúťkou rastúcou na úpätí Etny. Používajú sa na prípravu lahodnej krémovej zmrzliny a ich bohatá vôňa bude skvelou prísadou do cestovín alebo rizota. Pasta Queen zmenila klasický recept na tiramisu pridaním týchto lahodných orieškov.

Sicílske pistáciové Tiramisu podľa receptu Pasta Queen

Ingrediencie:

  • 3 veľké vajcia alebo 4 malé,
  • 500 g syra mascarpone,
  • 100 g práškového cukru,
  • lúpané, surové, nesolené pistácie,
  • 200 ml espressa,
  • 300 g piškót Savoiardi alebo Lady Fingers.

Príprava tiramisu krok za krokom:

  1. Ošúpané pistácie opražíme na panvici a potom ich rozmixujeme do hladka.
  2. Vajcia rozbijeme do misky a oddelíme žĺtka, potom k žĺtkom pridáme práškový cukor, syr mascarpone a rozmixované pistácie a zakaždým premiešame do hladka.
  3. Z bielkov vyšľaháme penu, potom ju pridáme k zmesi, tentoraz všetky ingrediencie spojíme lyžičkou a jemne premiešame.
  4. Krém prikryte a vložte do chladničky, kým si pripravíte kávu. Taliani pripravujú espresso v mokka kávovare, ak ho nemáte, uvarte si kávu tradične.
  5. Kávu nalejte do misky a počkajte, kým vychladne.
  6. Medzitým si v mažiari rozdrvíme pistáciové semienka a pomocou nich ozdobíme tiramisu.
  7. Na dno formy dáme tenkú vrstvu krému, každú piškótu namáčame zvlášť do kávy a natesno ich poukladáme na krém, prikryjeme ďalšou vrstvou krému a posypeme rozdrvenými pistáciami.
  8. Potom sušienky opäť namáčame do kávy a rovnakým spôsobom poukladáme na krém. Nakoniec nanesieme poslednú vrstvu krému a celé to posypeme rozdrvenými pistáciami.
  9. Formu prikryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky asi na dve až tri hodiny. Podľa Pasta Queen je najlepšie nechať tiramisu štyri hodiny v chladničke.

Pár slov o pistáciách

Sú jedným z najstarších kultúrnych druhov rastlín na svete. Zelené pistácie, nazývané aj oriešky šťastia, sú známe už od staroveku. Pozitívny vplyv konzumácie týchto orechov na naše zdravie bol vedecky dokázaný. Obsahujú veľa živín vrátane draslíka, zinku a horčíka.

Pistácie z oblasti Bronte na Sicílii sa vyznačujú podlhovastým tvarom a ich škrupiny sú intenzívne fialové, zatiaľ čo olúpané sú svetlozelené. Hoci tieto pistácie dostať aj na Slovensku, ich nákup môže byť však náročný alebo drahý. Tieto pistácie sa vyznačujú jemnosťou a ľahšie sa poškodia, na rozdiel napríklad od lieskových alebo vlašských orechov. Ak sa nám ich však podarí kúpiť, oplatí sa vyskúšať vynikajúci recept na tradičný taliansky dezert tiramisu na sicílsky spôsob, o ktorý sa podelila slávna kráľovná cestovín Pasta Queen v príspevku na svojom instagramovom profile, ktorý má viac ako 3,6 milióna videní.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Taliani sa pri pohľade na tento dezert chytia za hlavu. Slováci budú vo vytržení.

Letná sladkosť bez cukru? Moja mama mi povedala tento spoľahlivý recept. Deti ju milujú!


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Túto polievku jedia storoční obyvatelia modrej zóny. Je to tajomstvo ich dlhovekosti

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AnastasiaKopa) Mnohí z nás sa chcú dožiť krásneho veku - 100 rokov. Pri tejto snahe sa oplatí pozrieť sa,…

Za čias socialistického Československa tento koláč nesmel chýbať na stole. Je vynikajúci a jednoduchý na prípravu.

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael) Za čias socialistického Československa kraľovali na stoloch špecifické koláče, ktoré sa pripravovali z ľahko dostupných surovín. Niekedy…

Robím najlepšiu bravčovú nátierku. Recept je starý viac ako päťdesiat rokov, ale ja doň pridávam niečo špeciálne

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ako pripraviť bravčovú natierku, aby chutila lepšie ako tá z regionálnych jarmokov alebo vianočných trhov? Viem to…

Túto nezvyčajnú prísadu pridávam do krémovej hubovej polievky. Takto ju podávajú v reštauráciách

22.11.2021 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/loveofphoto). Hubová polievka si získala mnoho priaznivcov vďaka svojej krémovej konzistencii a jedinečnej chuti a vôni. V reštauráciách ju…

Francúzska zemiaková polievka je majstrovské dielo. Za pár eúr máte večeru ako v reštaurácii

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MariaKovaleva). Jednoduchá a chutná večera, ktorá nestojí veľa a je rýchlo hotová? Nemusí to byť len vyprážané jedlo so…

Auto Trendy

Zima vás už neprekvapí: Naučte sa správne nasadiť snehové reťaze ešte dnes!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Nasadzovanie snehových reťazí môže byť pre mnohých vodičov spočiatku náročnou úlohou. Táto zručnosť sa však dá naučiť a postupom času sa stane jednoduchšou a intuitívnejšou.…

Citroën 2025: Všetky pripravované modely

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Od modernizovaného modelu Ami až po nový C5 Aircross - tu je prehľad toho, čo Citroën chystá na budúci rok. Citroën 2025: Všetky pripra

Faceliftované Mitsubishi ASX: Nové technológie, lepšia výbava, ale čo bezpečnosť?

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Mitsubishi ASX sa podrobilo testovaniu EuroNCAP – je toto SUV naozaj bezpečné? Malé SUV dostalo facelift, aby si viedlo lepšie v silne konkurenčnom segmente B-SUV.…

Prečo riskovať pokutu? Naučte sa kedy a ako používať zadné hmlové svetlá!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Zákon prikazuje montovať na vozidlá zadné hmlové svetlá. Za ich nesprávne používanie hrozí pokuta. Kedy by sme ich mali používať? Nie všetci vodiči ich vedia…

Osem dôvodov, prečo sa motorky stanú vašou novou závislosťou: Prestaňte sa obmedzovať autami!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Jazdenie na autách ma fascinuje čoraz menej, zatiaľ čo motorky ma úplne očarili. Po dôkladnom zamyslení som prišiel k jednoznačnému záveru: motorky sú jednoducho lepšie.…

Marcopolo uvádza na trh Nomade: 4x4 dieselový obytný automobil

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Vďaka špičkovej technológii a exkluzívnemu dizajnu spája Nomade robustnosť a pohodlie. Marcopolo Motorhome, divízia spoločnosti Marcopolo

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov