6.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tatiana Volgutova).
Zlatisté, chrumkavé zemiaky podávané k večeri alebo ako samostatné občerstvenie si vychutná takmer každý. Jediným problémom je čas prípravy, ktorý vždy trvá strašne dlho. Ale namiesto toho, aby ste sa ich vzdali, vyberte si rýchlejšiu verziu bez použitia rúry. Zemiaky budú rovnako chutné a kôrka šialene chrumkavá.
Pečené zemiaky sú šialeným občerstvením a skutočnou pochúťkou, ktorej nikto neodolá. Pri ich príprave v rúre sa však musíte pripraviť na dlhé čakanie. Preto sa oplatí spoznať expresný spôsob, ktorý prináša rovnako chutný a fenomenálny výsledok. Stačí na to 15 minút a jednoduchý trik.
Chrumkavé a zlatisté zemiaky bez rúry. Pripravím ich za menej ako štvrťhodinu
Ak vás zaujíma, ako pripraviť dokonalé zemiaky, určite si pozrite náš recept. Vďaka nemu budú mäkké, hnedé a šupka bude chutne chrumkavá. Zaujímavé je, že sa môžete zaobísť aj bez rúry. Táto metóda má cenu zlata, najmä pre tých, ktorí oceňujú rýchlu prípravu jedla a obľubujú kulinárske triky na uľahčenie každodenného života.
Niekedy sa tie najjednoduchšie riešenia ukážu ako tie najlepšie. Preto namiesto varenia zemiakov a ich následného pečenia v rúre ich môžete jednoducho vložiť do… mikrovlnnej rúry! Mikrovlnná rúra! Spotrebič dokáže krásne zapiecť zeleninu – stačí ju však správne pripraviť. Zemiaky dôkladne umyte, nechajte na nich šupku a popichajte ich vidličkou, aby ste uľahčili únik pary. Pripravené hľuzy vložte do misy a mikrovlnnú rúru nastavte na najvyšší výkon. Zemiaky „pečte“ 10 až 12 minút, po ktorých bude šupka zlatistá a chrumkavá a vnútro mäkké a krémové.
Expresné pečené zemiaky. Z rúry môžu byť tiež „pripravené na cestu“
Ak vo vašej kuchyni chýba mikrovlnná rúra alebo jednoducho nemáte radi mikrovlnky, môžete sa rozhodnúť pre trochu klasickejšiu prípravu. Je to oveľa prácnejšie, ale rovnako rýchle. Prvým krokom je ošúpanie zemiakov a ich nakrájanie na tenké plátky alebo malé lodičky. Hľuzy sa rýchlo uvaria v osolenej vode – od začiatku nastavte výkon horáka na maximum, aby bol čas varenia čo najkratší.
Uvarené zemiaky sceďte, osušte a pridajte do hrnca. Všetko zalejte olejom a okoreňte. Intenzívne premiešame a zeleninu preložíme na plech. Hľuzy teraz pristanú v rúre vyhriatej na 220 stupňov. Po niekoľkých minútach dužina krásne zmäkne a šupka bude dokonale chrumkavá. Keď sú zemiaky hotové, podávajte ich s obľúbenou prílohou – omáčkou, šalátom alebo večerou.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Vložte do rúry na trištvrte hodiny. Ideálne, keď nemáte nápad na večeru
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.