07.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/FotosDo).
Tvaroh môžeme jesť roky a neuvedomujeme si, aký všestranný je výrobok v chladničke. Tradične porcia pristane na chlebíku, pokrytá vašou obľúbenou šunkou alebo horou sezónnej zeleniny. V jednom tégliku je však väčší potenciál. Využime ho na prípravu instantnej jahodovej zmrzliny. Bez chémie, bez zbytočných prísad, no plné chuti. Ponúkame osvedčený recept na domáci dezert.
Proteínová jahodová zmrzlina s tvarohom
Jahodová zmrzlina plná na slnku dozretého ovocia je dokonalým jarno-letným dezertom. Stačia vám štyri ingrediencie a mixér alebo mixér a pripravíte si ich sami za pár chvíľ. Neobsahujú žiadne umelé prísady ani zbytočné zvýrazňovače chuti.
Pridaním tvarohu sa zvýši ich diétna hodnota. Pri jedení sa nielenže nebudeme musieť báť zbytočných kilogramov, ale dodáme telu aj bielkoviny, vitamíny a minerály. Osviežujúci zmrzlinový dezert sa hodí k čerstvej mäte, strúhanej tmavej čokoláde alebo kúskom drvených orechov. Fit jahodová zmrzlina sa dá tiež rýchlo premeniť na výživný kokteil.
Dezert z tvarohu a jahôd
Tvaroh s hrudkami je produkt, ktorý si mnohí ľudia spájajú s raňajkami. Vďaka dietológom, ktorí na každom kroku zdôrazňujú jeho zdravotné vlastnosti, sa na jeho základe pripravili aj mnohé jedlá. Ľahko nájdete recepty na nátierky, palacinky, domáce tortilly, základy na pizzu a aj rôzne dezerty. Jedným z nich je aj fit jahodová zmrzlina založená len na štyroch ingredienciách.
Ingrediencie na jahodovú tvarohovú zmrzlinu
- 200 g jahôd
- 150 g tvarohu
- 1 polievková lyžica medu
- pár kvapiek vanilkového extraktu
Ako si vyrobiť fit domácu jahodovú zmrzlinu?
- Začneme dôkladným umytím jahôd. Najprv ich ponoríme na cca 5 minút do kyslého roztoku pripraveného na báze troch dávok octu a jednej porcie vody.
- Po uplynutí určeného času ich vložte do zmesi z jedného litra vody a jednej lyžice sódy bikarbóny. Po ďalších piatich minútach jahody dôkladne opláchnite pod vodou.
- V ďalšom kroku ovocie odstránime a vložíme do nádoby mixéra. K jahodám pridáme tvaroh, lyžicu medu a vanilkový extrakt.
- Všetky ingrediencie dôkladne premiešajte, až kým nebudú hladké a jednotné. Zmes nalejte do nádoby alebo špeciálnych foriem na zmrzlinu.
- Zmes jahôd a tvarohu dáme na 30 minút do chladničky. Po uplynutí tejto doby ich preložíme do mrazničky, kde ich necháme cca 2,5 hodiny.
- Hotovú jahodovú zmrzlinu s tvarohom podávame dobre vychladenú. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Letná sladkosť bez cukru? Moja mama mi povedala tento spoľahlivý recept. Deti ju milujú!
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.