10.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Robyn Mackenzie).
Sezóna jahôd je v plnom prúde. Najčastejšie ich používame do rôznych druhov pečiva. Stojí však za to nechať sa zlákať na prípravu pokrmu s týmto sezónnym ovocím z čias socialistického Československa. Pozrite si tento jednoduchý a rýchly recept na ryžu s jahodami. Bude to ideálny návrh na večeru, najmä pre tých najmenších.
Pre mnohých ľudí sú časy socialistického Československa spojené s bezstarostným detstvom, na ktoré spomínajú s veľkou láskou. Rovnako si spomíname aj na jedlá, ktoré boli vtedy na každom stole. Jedným z nich bola ryža na sladko s kakaom alebo škoricou a maslom, ktorá sa jedla ako večera alebo desiata. Nastal čas vynoviť tento zabudnutý recept.
Ingrediencie na ryžu s jahodami. Jednoduchosť produktov
Socialistické jedlá sa vyznačujú jednoduchosťou. Tieto jednoduché chute zvyknú byť najlepšie. Taká je aj ryža s jahodami. Vyrába sa zo surovín, ktoré má každý vo svojej kuchyni. Toto jedlo sa oplatí pripraviť práve teraz kvôli sezónnemu ovociu, hoci môžete použiť aj mrazené ovocie.
Aké ingrediencie potrebujeme na prípravu ryže s jahodami? Tu je ich krátky zoznam:
- 200 g ryže;
- 150 ml mlieka;
- 500 g jahôd;
- 2 lyžice cukru;
- štipka soli;
- voliteľné: šľahačka, lístky mäty.
Sladkosť jahôd sa dokonale hodí k jemnej krémovej chuti ryže, preto bude toto vynovené jedlo z čias socializmu ideálne najmä pre deti. Dospelí si zasa jeho chuť pripomenú kulinárskou cestou späť v čase.
Rýchly a jednoduchý recept na ryžu s jahodami
Tento recept na ryžu s jahodami je rýchly a jednoduchý. Toto socialistické jedlo pripravíte za 20 minút. Porcia bude vhodná pre dve osoby. Takže kde začneme?
Na začiatok nalejte mlieko do hrnca, vsypte ryžu a celé to osoľte. Všetko spolu premiešame a dusíme pod pokrievkou, kým zrnká nie sú mäkké a krémové. Nezabudnite ryžu pravidelne miešať.
Kým sa ryža varí, môžete si pripraviť jahody: umyte ich, nakrájajte na malé kúsky a zmiešajte s cukrom. Potom rozmixujeme na hladkú kašu pomocou mixéra. Vznikne tak jahodová pena.
Uvarenú ryžu preložíme do misky a zalejeme jahodovou penou. Okrem toho ju môžete ozdobiť šľahačkou, ktorá ešte viac zvýrazní sladkosť pokrmu. Navrch položte na polovice rozkrojené jahody a lístky mäty.
Ryža s jahodami je zdravý a sýty pokrm, ktorý sa môže jesť teplý aj studený. Je preto ideálnou voľbou na ľahký obed alebo dezert počas teplého počasia.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Recept na palacinky vo francúzskom štýle. Považujú sa za najlepšie na svete vďaka jednej zložke
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.