10.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/freeskyline).
Zemiakové placky chutia bláznivo, ale pod jednou podmienkou – ak nie sú príliš mastné. Niektorí ľudia však majú problém s ich dokonalou prípravou, pretože absorbujú tuk ako šialené. Čo teda môžete urobiť, aby boli zemiakové placky chutné a ľahšie? Tu je niekoľko tipov.
Dobre vypražené zemiakové placky bez tuku sú zárukou dokonalého pokrmu. Niektorí ľudia však tvrdia, že ich nevedia pripraviť. Vďaka týmto tipom budú placky šialene chrumkavé a chutné.
Zemiakové placky bez tuku? Dajte ich do rúry
Slovaci milujú zemiakové placky. Niet sa čomu čudovať, pretože sa dajú podávať na mnoho rôznych spôsobov a stále chutia šialene. Väčšina z nás však nemá rada, keď sú mäkké a ťažké z množstva tuku. Aby sme tomu zabránili, môžeme ich upiecť v rúre. Pečieme 30 minút pri teplote 190 stupňov. Po uplynutí tejto doby je dobré placky potrieť trochou olivového oleja a opäť piecť päť minút. Budú chutiť trochu inak, ale rovnako lahodne.
Placky z panvice, ale bez veľkého množstva tuku. Vďaka týmto spôsobom bude oveľa menej
V prvom rade je potrebné si uvedomiť, že zemiakové placky by sa mali smažiť na horúcom tuku. Takto ho absorbujú menej. Niektorí kuchári tiež tvrdia, že je lepšie zvoliť bravčovú masť ako rastlinný olej.
Veľký vplyv majú aj zemiaky použité na prípravu placiek. Mali by byť múčne, s vysokým obsahom škrobu. Najlepšie je vybrať si zemiaky typu B. Okrem toho platí, že čím sú zemiaky staršie, tým lepšie. Potom majú najviac škrobu. Na placky je lepšie nepoužívať mladé zemiaky.
Zemiaky je tiež dobré nastrúhať na väčších okách, vďaka čomu budú placky chrumkavejšie. Potom sa môžete takmer úplne zaobísť bez múky. Odporúčame tiež pripraviť zmes zo zemiakov nastrúhaných na menších okách s pridaním hrubšieho strúhadla.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Rozpadajú sa vám zemiakové placky pri vyprážaní? Pridajte túto ingredienciu
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.