Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Vždy, keď robím tento koláč, všetci ma žiadajú o recept. Jeden plech nestačí

10.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/beats1). Aký koláč môžete pripraviť z jahôd bez toho, aby ste museli stáť hodiny v kuchyni a používať zdĺhavú prípravu? Okrem ovocia si pripravte...

10.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/beats1).

Aký koláč môžete pripraviť z jahôd bez toho, aby ste museli stáť hodiny v kuchyni a používať zdĺhavú prípravu? Okrem ovocia si pripravte želé a prísady na piškótový koláč. Za chvíľu budete mať úžasný, ľahký a aromatický koláč, ideálny na letné dni.

Aký koláč môžete pripraviť z jahôd bez toho, aby ste museli stáť hodiny v kuchyni a používať zdĺhavú prípravu?
Foto: shutterstock/beats1

Jahody sú jedným z najchutnejších druhov ovocia, ktoré si spájame s letom. Konzumujeme ich surové, so smotanou a cukrom, ako prílohu k palacinkám, kysnutým koláčom alebo zákuskom. Možností je naozaj dosť a každá z nich poteší svojou chuťou. Ak chcete cez víkend prekvapiť svojich hostí, pripravte z jahôd tento šialený koláč s marmeládou a ovocím. Pochváli vás aj vaša svokra.

Aký koláč môžete pripraviť z jahôd? Nestojte v kuchyni celé hodiny

Sezóna jahôd je pomerne krátka, preto by sme ju mali využiť čo najlepšie.
Foto: shutterstock/Anna List

Sezóna jahôd je pomerne krátka, preto by sme ju mali využiť čo najlepšie. Ak nemáte nápad na niečo sladké, pripravte si z nich ako hlavnú ingredienciu šialene chutný a ľahko pripraviteľný želé koláč. Môžete si byť istí, že jeden plech nemusí stačiť, pretože zmizne každá omrvinka. Čo budete potrebovať?

Na cesto budete potrebovať:

  • 3 šálky hladkej múky
  • 1 šálka cukru
  • 2/3 šálky mlieka
  • 2 veľké vajcia
  • 120 g masla
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 2 polievkové lyžice vanilkového extraktu
  • štipka soli
  • jahodový džem na natieranie (alebo iného obľúbeného)

Tip: Ak nemáte radi džem, môžete si pripraviť zmes zo smotany, práškového cukru a mlieka.

Na želé na povrch koláča:

  • 0,5 kg čerstvých a očistených jahôd
  • 2 šálky vriacej vody
  • 1 balenie jahodového želé

Ako sa pečie jahodový koláč? S týmto receptom ho zvládnete za okamih

  1. Rúru nastavte na 180 stupňov a do veľkej misy preosejte múku, prášok do pečiva a štipku soli. Dôkladne premiešajte a odložte bokom.
  2. V inej mise spolu vymiešajte maslo a cukor. Keď vznikne nadýchaná hmota, za stáleho miešania pridajte vajcia a vanilkový extrakt.
  3. Potom pomaly pridávajte suché prísady a nakoniec mlieko. Nezabudnite celý čas pomaly miešať alebo mixovať, aby sa prísady krásne spojili a vytvorili hladkú hmotu.
  4. Zmes rozdeľte na dve časti a nalejte ich na plechy vystlané papierom na pečenie. Obe vložte do predhriatej rúry na približne 20 minút.
  5. Paličkou skontrolujte, či je stred suchý a keď je, plech vyberte a piškóty odložte vychladnúť.
  6. Kým chladnú, pustite sa do prípravy želé.
  7. Očistené a umyté jahody nakrájajte na štvrtiny a želé nalejte do horúcej vody. Miešajte, kým sa nerozpustí a potom ho tiež odložte bokom, aby vychladlo.
  8. Keď už nie je želé horúce, pridajte jahody a jemne premiešajte.
  9. Spodný diel koláča potrieme džemom, navrstvíme druhý diel a navrch nalejeme želé s ovocím.
  10. Keď je koláč rovnomerne uhladený, vložte ho do chladničky aspoň na 2 – 3 hodiny, kým želé úplne stuhne.

Podávajte ho studený. Môžete si byť istí, že bude chutiť vynikajúco, či už ako dezert po večeri alebo ako sladké pohostenie ku káve s priateľkou.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Sladké občerstvenie s jahodami a mascarpone. Tieto dezerty schovajte pred labužníkmi

Vyskúšala som tieto jahody a teraz už nesiahnem po klasickom dezerte. Táto zložka všetko mení


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Tieto palacinky sa natrvalo dostali do mojej kuchyne. Sú oveľa lepšie ako tie tradičné

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tanicha) Palacinky milujú dospelí aj deti. Toto občerstvenie sa dá mierne obohatiť, aby bolo ešte lepšie - nadýchané ako…

Túto polievku jedia storoční obyvatelia modrej zóny. Je to tajomstvo ich dlhovekosti

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AnastasiaKopa) Mnohí z nás sa chcú dožiť krásneho veku - 100 rokov. Pri tejto snahe sa oplatí pozrieť sa,…

Za čias socialistického Československa tento koláč nesmel chýbať na stole. Je vynikajúci a jednoduchý na prípravu.

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael) Za čias socialistického Československa kraľovali na stoloch špecifické koláče, ktoré sa pripravovali z ľahko dostupných surovín. Niekedy…

Robím najlepšiu bravčovú nátierku. Recept je starý viac ako päťdesiat rokov, ale ja doň pridávam niečo špeciálne

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ako pripraviť bravčovú natierku, aby chutila lepšie ako tá z regionálnych jarmokov alebo vianočných trhov? Viem to…

Túto nezvyčajnú prísadu pridávam do krémovej hubovej polievky. Takto ju podávajú v reštauráciách

22.11.2021 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/loveofphoto). Hubová polievka si získala mnoho priaznivcov vďaka svojej krémovej konzistencii a jedinečnej chuti a vôni. V reštauráciách ju…

Auto Trendy

Zima vás už neprekvapí: Naučte sa správne nasadiť snehové reťaze ešte dnes!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Nasadzovanie snehových reťazí môže byť pre mnohých vodičov spočiatku náročnou úlohou. Táto zručnosť sa však dá naučiť a postupom času sa stane jednoduchšou a intuitívnejšou.…

Citroën 2025: Všetky pripravované modely

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Od modernizovaného modelu Ami až po nový C5 Aircross - tu je prehľad toho, čo Citroën chystá na budúci rok. Citroën 2025: Všetky pripra

Faceliftované Mitsubishi ASX: Nové technológie, lepšia výbava, ale čo bezpečnosť?

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Mitsubishi ASX sa podrobilo testovaniu EuroNCAP – je toto SUV naozaj bezpečné? Malé SUV dostalo facelift, aby si viedlo lepšie v silne konkurenčnom segmente B-SUV.…

Prečo riskovať pokutu? Naučte sa kedy a ako používať zadné hmlové svetlá!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Zákon prikazuje montovať na vozidlá zadné hmlové svetlá. Za ich nesprávne používanie hrozí pokuta. Kedy by sme ich mali používať? Nie všetci vodiči ich vedia…

Osem dôvodov, prečo sa motorky stanú vašou novou závislosťou: Prestaňte sa obmedzovať autami!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Jazdenie na autách ma fascinuje čoraz menej, zatiaľ čo motorky ma úplne očarili. Po dôkladnom zamyslení som prišiel k jednoznačnému záveru: motorky sú jednoducho lepšie.…

Marcopolo uvádza na trh Nomade: 4x4 dieselový obytný automobil

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Vďaka špičkovej technológii a exkluzívnemu dizajnu spája Nomade robustnosť a pohodlie. Marcopolo Motorhome, divízia spoločnosti Marcopolo

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov