Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Astrológia, Domácnosť, Tipy,

Päť predmetov, ktoré musíte mať doma, aby ste mohli priťahovať prosperitu

14.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/New Africa). Väčšina z nás má doma nespočetné množstvo predmetov, figúrok alebo obrazov. Málokedy sa však zamýšľame nad tým, čo predstavujú a ako ovplyvňujú...

14.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/New Africa).

Väčšina z nás má doma nespočetné množstvo predmetov, figúrok alebo obrazov. Málokedy sa však zamýšľame nad tým, čo predstavujú a ako ovplyvňujú našu pohodu a energiu nášho interiéru. Podľa feng šuej je to chyba, pretože existujú predmety, ktoré účinne blokujú dobrú energiu, a tie, ktoré jej umožňujú voľne prúdiť. Ako sa ukazuje, niektoré z nich môžu dokonca priťahovať šťastie a bohatstvo do nášho domova!

Väčšina z nás má doma nespočetné množstvo predmetov, figúrok alebo obrazov. Málokedy sa však zamýšľame nad tým
Foto: shutterstock.com/New Africa

V doslovnom preklade znamená feng-šuej vietor a vodu a svoj pôvod má v čínskej filozofii taoizmu. V centre tejto vedy je čchi, t. j. prvotná energia, ktorá všetko spája a oživuje; z čchi všetko vzniká a do čchi sa všetko vracia. Ak čchi prúdi bez prekážok, nastáva harmónia; ak niekde uviazne, nastáva porucha. Preto je také dôležité, aby energia mohla voľne prúdiť aj v našich domovoch, čo nám umožní dosiahnuť pokoj a harmóniu.

Podľa feng-šuej sa ľudia odjakživa obklopovali prírodou v podobe symbolov. Zvyčajne to robíme úplne nevedome, ale Číňania veria, že zámerné obklopenie sa konkrétnymi predmetmi môže do nášho domova pozvať prosperitu a čerstvú energiu. Tu je päť predmetov, ktoré sa oplatí mať doma, aby ste do svojho domova prilákali bohatstvo.

Soľná lampa

Aby sme do svojho domu alebo bytu priniesli prosperitu a peniaze, je potrebné doň v prvom rade pozvať dobrú energiu. Feng-šuej učí, že nám v tom môžu pomôcť soľné kryštálové lampy vyrobené z kamennej soli, sedimentárnej horniny pozostávajúcej najmä z halitu. Vznikla pred 250 miliónmi rokov, je bezfarebná, ale môže byť aj zafarbená oxidom železa – v takom prípade získava farbu od červenej po žltú. Pri osvetlení (sviečkami alebo elektrinou) soľ uvoľňuje množstvo životodarných záporných iónov, ktoré na nás pôsobia energizujúco, uvoľňujúco a liečivo.

V súčasnosti sa ľudia väčšinou zdržiavajú v interiéri (byty, pracoviská). Klíma v týchto priestoroch má veľmi silný vplyv na pohodu človeka. Vedecké štúdie preukázali, že v uzavretých miestnostiach sa výrazne znižuje úroveň záporných iónov, ktoré sú pre život životne dôležité. Je to spôsobené najmä prevádzkou elektrických spotrebičov. Výsledkom môže byť zhoršenie zdravotného stavu a pohody, únava, zhoršená schopnosť sústrediť sa, depresie, ako aj zhoršená fyzická a duševná výkonnosť,“ píše Christine M. Bradlerová a Joachim Alfred P. Scheiner vo svojej knihe Feng Shui Symbols of the West.

Podľa feng-šuej je soľná lampa predmetom, ktorý má nielen pozitívny vplyv na naše zdravie, ale prináša do domu aj dobrú energiu a pokoj.

Soľnú lampu sa odporúča umiestniť do oblastí zodpovedných za poznanie a manželstvo. Pri pohľade na interiér od dverí to bude ľavý dolný roh a pravý horný roh miestnosti.

Nie každý si môže dovoliť akvárium alebo jazierko v záhrade, ale na pomoc nám môžu prísť plagáty a obrázky vody, najmä vodopádov.
Foto: shutterstock.com/Pixel-Shot

Plagát, obraz alebo fotografia s vodopádom

Voda má v umení feng-šuej kľúčový význam. Je to napokon jeden z najdôležitejších prvkov, ktorý predstavuje prosperitu, symbolizuje vplyv na domov a bohatstvo nahromadené v priebehu rokov. Voda vyjadruje pohyb, prúdenie, silu a moc, oživuje a vitalizuje energiu miestnosti a tým aj nás.

Nie každý si môže dovoliť akvárium alebo jazierko v záhrade, ale na pomoc nám môžu prísť plagáty a obrázky vody, najmä vodopádov. Pri výbere takéhoto obrazu sa oplatí venovať pozornosť tomu, či z neho symbolicky vyteká voda. Je to dôležité, pretože rieka alebo potok miznúci v diaľke môže mať opačný účinok, ukrajovať z miestnosti energiu a v konečnom dôsledku nám zhoršovať náladu. Správne navrhnutý plagát alebo obraz s vodopádom posilňuje tok peňazí, pozýva do nášho domova bohatstvo a prosperitu.

Plagát alebo obraz s vodopádom sa oplatí zavesiť v oblasti bohatstva. Pri pohľade na interiér od dverí to bude ľavý horný roh.

Misa s ovocím

Podľa feng šuej je ovocie symbolom výživy, prosperity a života. Veď práve ovocie prinášame chorým, aby sa rýchlejšie vrátili k zdraviu a plnej sile. Niet divu, že miska na ovocie je jedným z najobľúbenejších symbolov feng šuej. Zaujímavé je, že nemusí byť pravé a čerstvé!

V ideálnom dome by podľa feng šuej mala byť miska so zlatým ovocím. Táto farba im dodáva vyššiu hodnotu. Ovocie umiestnené v čiernej miske tiež symbolizuje ušľachtilosť, ktorá priťahuje to, čo je cenné. Zlaté ovocie v miske vraj priťahuje do domu prosperitu a hojnosť.

Misa s ovocím by mala byť umiestnená v oblasti bohatstva v kuchyni, t. j. v ľavom hornom roku tejto miestnosti.

Lev vyjadruje energiu ohňa a pripisuje sa mu záľuba v radostiach života, bohatstve, nádhere a túžbe po moci
Foto: shutterstock.com/Ewerthon Tobace

Figúrka leva

Lev – silný a odvážny kráľ zvierat – je v mnohých kultúrach zobrazovaný ako symbol slnka a zároveň stelesňuje bojové cnosti a silu. Lev vyjadruje energiu ohňa a pripisuje sa mu záľuba v radostiach života, bohatstve, nádhere a túžbe po moci. Niet divu, že králi a štátni hodnostári umiestňovali sochy levov do portálov a záhradných priechodov, čím upozorňovali na svoje bohatstvo a moc.

Podľa filozofie feng-šuej by sme aj my mali ísť v ich stopách a vniesť do našich interiérov sochu alebo dokonca malú figúrku leva. Jeho moc a sila ochráni domov a pozve doň bohatstvo, prosperitu a silu.

Socha leva by mala byť umiestnená v oblasti slávy. Pri pohľade na interiér od dverí sa bude nachádzať priamo uprostred a v hornej časti interiéru.

Veniec na dverách je tiež jedným z predmetov, ktoré chránia dom a prinášajú do neho prosperitu. V dávnych dobách bol symbol venca spojený so životnou silou rastlín a bol znakom slávy, hrdosti a radosti.
Foto: shutterstock.com/Jason Finn

Veniec na dverách

Veniec na dverách je tiež jedným z predmetov, ktoré chránia dom a prinášajú do neho prosperitu. V dávnych dobách bol symbol venca spojený so životnou silou rastlín a bol znakom slávy, hrdosti a radosti. Podľa Číňanov mal veniec zo zimostrázu symbolizovať dlhý život a chrániť dom pred zlými silami, zatiaľ čo veniec s votkanými reflexnými stuhami zabezpečoval ochranu pred škodlivými „vplyvmi“.

Súčasný veniec môže byť jednoducho prispôsobený ročnému obdobiu alebo vyrobený z našich obľúbených rastlín, ktoré sa nám dobre spájajú, upokojujú a vzbudzujú radosť. Podľa feng-šuej je jednou z takýchto magických rastlín napríklad imelo, ktoré prináša do domácnosti šťastie a prosperitu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tri rastliny, ktoré prinášajú šťastie. Musíte ich mať doma

Nielen peniaze. Hovorí sa, že tieto rastliny priťahujú peniaze a prosperitu


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Pleseň v kvetináči je veľmi znepokojujúci príznak. Naučte sa babičkine spôsoby, ako zachrániť svoju rastlinu

01.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/matuska). Ak na pôde v kvetináči vidíte biele zvyšky, je pravdepodobné, že sa v ňom vytvorila pleseň, ktorá môže…

Hovorí sa mu „ovocie mladosti“. Jedzte dvakrát týždenne a posilníte si pokožku a nechty

01.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alliance Images). Mango je jedným z najcennejších pokladov medzi ovocím. Je chutné a obsahuje množstvo vitamínov, ktoré majú pozitívny…

Moja babička ich vždy ukladá na dno skrine. Mole sa držia ďalej

1.10.2024 Redakcia vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Gold Picture). Šatové mole sa na jeseň často živia v šatníkoch, komodách a policiach. Na prvý pohľad vyzerajú nenápadne,…

Jedlá sóda a káva tvoria v kuchyni skvelú dvojicu. Pozrite sa, čo dokážu spolu

1.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromná archív). Hnedá káva v kombinácii s bielou jedlou sódou je tajomstvom mnohých žien v domácnosti. V rozpore s…

Veľký horoskop na október 2024

1.10.2024 Redakcia vášeň v tebe (Veľký horoskop na október 2024.). Október bude obdobím tvorivých prístupov k láske, nových výziev a nečakaných zmien. Čo čaká všetky…

Auto Trendy

Nové Subaru Forester je väčšie a jazdí lepšie. Len ten motor

1.10.2024 Redakcia Auto trendy - Subaru Forester sa dočkal svojej šiestej inkarnácie. Model sa mierne rozrástol a teraz by mal ponúkať lepšie jazdné vlastnosti. Okrem toho je k dispozícii nová…

Je vodič povinný používať reflexné prvky ako chodec?

1.10.2024 Redakcia Auto trendy - Na Slovensku musia chodci chodiť po ceste za zníženej viditeľnosti alebo v noci s reflexnými prvkami. Niekedy sa to však vzťahuje aj na vodiča a…

Návrat po 44 rokoch. Spoločnosť patriaca Volkswagenu bude vyrábať terénne autá

1.10.2024 Redakcia Auto trendy - Spoločnosť Scout Motors oficiálne potvrdila, kedy presne predstaví svoje nové vozidlá. Vozidlá pod značkou Scout sa znovuzrodia 24. októbra tohto roku, presne 44 rokov po…

Týmto vozidlom sa chcú zahryznúť do pozície značky Porsche v Európe. 952 koní je len začiatok

1.10.2024 Redakcia Auto trendy - Čínska spoločnosť BYD, vlastník značky Denza, oznámila plány na uvedenie modelu Denza Z9 GT na európsky trh. Tento elektromobil chce okrem iného odhryznúť z predaja…

Veľký brat v každom aute. Začne fungovať už tento rok

1.10.2024 Redakcia Auto trendy - Vozidlo, ktoré monitoruje správanie vodiča a upozorňuje ho, aby sledoval cestu, nie je v dnešnej dobe žiadnou novinkou. Technológie na sledovanie vodiča s cieľom pomôcť…

Čo sa stane, ak umyjete motor svojho auta? Ako správne vyčistiť motorový priestor

1.10.2024 Redakcia Auto trendy - Pravdepodobne všetci vodiči chcú mať čisté auto, ktoré sa leskne zvnútra aj zvonku. A niektorí dokonca chcú, aby bol motorový priestor bez škvŕn. Tu je…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov