14.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/from my point of view).
Fášírky sa zdajú byť triviálnym pokrmom. Aspoň v praxi. Pravdepodobne sa vám už raz alebo dvakrát stalo, že napriek vašej snahe vyšli buď tvrdé, alebo v strede suché, takže všetko čaro bolo preč. Chcete sa vyhnúť kulinárskemu prešľapu a vychutnať si šťavnaté a chutné fašírky? V tom prípade môžete trochu experimentovať a pridať do zmesi kúsok zeleniny. Výsledok predčí všetky očakávania.
Tajomstvo nových fašírok
Šťavnaté fašírky môžu byť pre vás ako stvorené. Aby sa zlepšila ich štruktúra, mnohí ľudia pridávajú k mäsu roztlačený varený zemiak alebo rožok namočený v mlieku. Ale ani v týchto prípadoch to vždy nevyjde podľa plánu. Dokonca aj vtedy, keď svoj pokrm na panvici pozorne sledujeme a neustále kontrolujeme teplotu smaženia. Ak bola naša trpezlivosť vystavená skúške a fašírky sú opäť tvrdé ako podrážka, oplatí sa im dať ešte jednu šancu. Stačí pridať niekoľko ružičiek karfiolu a fašírky budú šťavnaté a ich chuť sa určite zlepší.
Fašírky s karfiolom: ingrediencie
Teraz, keď už poznáme tajnú ingredienciu šťavnatých fašírok, je čas spoznať základné prísady:
- 500 g mletého mäsa,
- 3 ružičky karfiolu,
- 1 vajce,
- 1 cibuľa,
- 2 strúčiky cesnaku,
- strúhanka,
- soľ a korenie.
Voliteľne:
- rohlík namočený v mlieku
Spôsob prípravy:
Cibuľu nakrájajte nadrobno a opečte na malom množstve oleja. Ružičky karfiolu dôkladne umyte, nastrúhajte a pridajte do misy. Pridáme mäso, cibuľu, nasekaný alebo roztlačený cesnak, vajce a prípadne rožok namočený v mlieku. Podľa chuti osolíme a okoreníme, potom mäso dôkladne prehnetieme. Zo vzniknutej zmesi vytvarujte fašírky. Predtým, ako ich obalíte v strúhanke, je však dobré ich preložiť z ruky do ruky, aby sa mäso lepšie prevzdušnilo. Až potom ich smažte na rozohriatej panvici s tukom, kým nezhnednú z oboch strán.
Pridajte k fašírkam korenie
Ak sa vám takéto fašírky nezdajú dostatočne presvedčivé, môžete mäso obmieňať rôznymi koreninami. Samozrejme, môžete siahnuť po hotovej zmesi korenia, ale môžete si ju zostaviť aj sami. Na kulinársku tapetu môžete vziať kurkumu, trochu kari, štipľavú a údenú papriku a bylinky rozmarín, tymián a trochu oregana.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ideálny doplnok k letnej večeri alebo grilovačke. Bude hotový za pár minút
Ako upiecť šunku v rúre, aby bola šťavnatá? Tento obľúbený nápoj s ňou urobí zázraky
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.