16.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Eskymaks).
Zemiaková polievka sa zvykne spájať s jedlami pre chudobných alebo s niečím, čo varíme „len tak“. Tento recept na zemiakovú polievku úplne zmení váš pohľad na toto jedlo. Bude aromatická, krémová a bude chutiť ako z drahej reštaurácie. Obľúbená francúzska prísada vám príde vhod.
Zemiaková polievka, podobne ako napríklad zeleninová polievka, sa dá pripraviť na mnoho spôsobov. Dnes vám však povieme, ako pripraviť zemiakovú polievku tak, aby chutila jednoducho fantasticky. Neutratíte za ňu majland pri nákupoch a vaša rodina sa vám bude za jej chuť klaňať na kolenách. Jeden prídavok ju vylepší a dodá jej fantastickú chuť. Všetko sa točí okolo obľúbeného francúzskeho syra camembert. Tu je recept na lacnú večeru v tom najlepšom prevedení.
Nedávajte ho na sendviče, ale do polievky. Zemiaková polievka s týmto syrom je šampiónom
Ingrediencie:
- cca. 1 kg múčnatých zemiakov,
- 2 stredne veľké póry (biela časť),
- 1 cibuľa šalotka,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 1,5 l vývaru (odporúčam hovädzí, ale hodí sa aj zeleninový vývar),
- 2 PL masla,
- 1/3 šálky 30% smotany,
- 2 plátky syra camembert,
- soľ, korenie, muškátový oriešok podľa chuti.
Zemiaková polievka s camembertom – ako ju pripraviť:
- Zemiaky ošúpeme, opláchneme a nakrájame na kocky. Pór a cibuľu nakrájame nadrobno a cesnak prelisujeme.
- Pripravte si hrniec alebo široký kastról a rozohrejte v ňom maslo. Pridajte nakrájaný pór a cibuľu a smažte, kým nezesklovatie.
- Pridajte zemiaky a všetko restujte, kým zemiaky miestami nezhnednú. Medzitým sa postarajte o syr – snažte sa odstrániť biely povlak, ktorý sa nerozvarí.
- Zalejte vývarom, pridajte cesnak a syrovú masu a varte, kým nie sú zemiaky celkom mäkké. Potom pridajte smotanu a rozmixujte ručným mixérom.
- Celé to ešte niekoľko minút povarte a podľa chuti dochuťte korením. Môžete pridať aj sušený tymián alebo rozmarín. Podávajte teplé so slaninovými čipsami.
Tip: do dusenej zeleniny môžete pridať asi 300 ml suchého bieleho vína. Počkajte, kým sa alkohol odparí, a potom všetko zalejte vývarom. Biele víno tiež skvele zvýrazní chuť polievky a dodá jej chuť ako z drahej parížskej reštaurácie.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Paradajková krémová polievka, ktorá prekoná ostatné. Najlepšie chutí s týmto druhom zeleniny
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.